Home » Blog » Ontdek hier de top 10 NFT-collecties OpenSea!

Ontdek hier de top 10 NFT-collecties OpenSea!

opensea logo

OpenSea is een NFT-marketplace dat 3 verschillende netwerken ondersteunt. Verhandel je NFT’s op de blockchain van Ethereum, Polygon en Klaytn. Statistieken tonen ons dat NFT’s verhandeld worden tegen recordprijzen. Ontdek de top 10 NFT-collecties op OpenSea en wat hierbij het totale handelsvolume is.

Wat is OpenSea – NFT marketplace?

OpenSea is een NFT marketplace en op moment van schrijven de grootste marketplace voor het kopen en verhandelen van jouw non-fungible tokens (NFT’s). Dankzij het decentrale karakter kan iedereen zijn of haar creativiteit uiten en zelf een NFT maken. We zien het aantal categorieën toenemen en OpenSea maakt hierbij onderscheid tussen:

 • Art
 • Collectibles
 • Domain Names
 • Music
 • Photography
 • Sport
 • Trading Cards
 • Utility
 • Virtual Worlds

Top 10 NFT-collecties op OpenSea

We zien dat er steeds meer gehandeld wordt in NFT’s, maar wat zijn nu de top 10 NFT-collecties op OpenSea? De top 10 OpenSea collecties kunnen we bekijken op basis van zowel verhandeld volume op een bepaald timeframe, maar ook op basis van de floorprice, het aantal items en hoeveel investeerders een NFT uit deze collectie bezitten. In deze blog maken we een top 10 op basis van verhandeld volume sinds het begin van deze collectie.

CryptoPunks

De oprichters van het softwarebedrijf Larva Labs ontwikkelde in 2017 CryptoPunks. Wat begon als een NFT-experiment, ontwikkelde zich al vrij snel in een ongezien succes. De collectie bestaat uit 10.000 unieke gepixelde cryptopunks, elk met hun eigen fysieke eigenschappen. Deze CryptoPunks zijn een echte collectors item waar je behoorlijk wat geld voor moet betalen. Er zijn dan ook tal van bekende mensen en influencers die een CryptoPunk bezitten:

 • Jay-Z
 • Snoop Dogg
 • Serena Williams
 • Steve Aoki
 • Gary Vee

CryptoPunks staat dan ook met kop en schouders op nummer één in deze top 10 NFT-collecties op OpenSea met een totaal handelsvolume van maar liefst 842.000 Ethereum. Eén van deze punks werd eerder verkocht voor een recordbedrag voor maar liefst 11.7 miljoen dollar.

Bored Ape Yacht Club (BAYC)

De eigenwijze apen van de Bored Ape Yacht Club veroveren Hollywood en de rest van de wereld. Naast Jimmy Fallon en Paris Hilton kocht ook Justin Bieber een Bored Ape voor een bedrag van 1,3 miljoen dollar. De gehele collectie bestaat uit 10.000 apen met allemaal unieke fysieke eigenschappen, de ene al zeldzamer dan de andere. Het feit dat veel bekende mensen een Bored Ape bezitten, heeft de prijs enorm opgevoerd. Deze apen werd gemint voor 0.08 Ethereum in april 2021. Zij die een Bored Ape hebben gemint, hebben dus een ongezien rendement op hun investering!

Het bezit van deze Bored Ape geeft je toegang the het exclusieve clubhuis. Hier kunnen alle eigenaren digitaal samenkomen om te netwerken. Deze utility is voor veel investeerders heel veel geld waard, zeker als je weet dat veel grote namen in het bezit zijn van deze NFT. Wie wil er tenslotte nu niet netwerken met deze celebrities? We zien dat de utility hierbij belangrijker is dan de uiteindelijke digitale kunst. Het bezitten van een Bored Ape is een statussymbool geworden waarbij je onderdeel bent van een exclusief netwerk.

Hierdoor is de Bored Ape Yacht Club de tweede grootste NFT-collectie op OpenSea met een handelsvolume van maar liefst 400.000 Ethereum en een floor price van 98 Ethereum. Wie het clubhouse wil betreden met al deze celebrities zal dus flink moeten investeren!

Decentraland

De ontwikkelingen in de metaverse gaan razendsnel. Iedereen wil pionier zijn in deze ontwikkeling en investeerders kopen massaal een digitaal stuk grond. Net zoals in de fysieke wereld is er ook vraag en aanbod. Wanneer er nog maar een beperkt aantal percelen te koop zijn, zal dit de prijs opvoeren. Dit zien we ook op de huizenmarkt in Nederland waarbij de prijzen maar blijven stijgen tot ongekende hoogtes. Daarom zien veel geïnteresseerden dit ook als de ultieme investering. In 2021 betaalde iemand nog 450.000 dollar om de digitale buurman te zijn van Snoop Dogg. Maar gelukkig kan je ook al voor minder investeren in een digitaal land!

In totaal werd er voor ruim 300.000 Ethereum gehandeld in deze digitale percelen met een huidige floor price van 4.6 Ethereum. Wil je dus zelf ook nog een digitaal stuk grond kopen? Dan betaal je op moment van schrijven ongeveer 14.000 dollar.

Mutant Ape Yacht Club

De ontwikkeling van NFT 2.0 zorgde ervoor dat je via bestaande NFT’s ook nieuwe NFT’s kan ontwikkelen. Eigenaren van Bored Apes kregen een serum waarmee ze een nieuwe ape konden minten, namelijk deze Mutant Ape. Gezien het succes van de Bored Apes, werd deze collectie meteen een succes. Eigenaren konden kiezen om het serum te verhandelen, of deze zelf te houden en dus een nieuwe aap te minten.

Deze Mutant Ape is de perfecte aanvulling op je reeds populaire Bored Ape. De collectie bestaat uit maximaal 20.000 en zijn dus ook erg gewild! Met een totaal handelsvolume van 245.000 Ethereum staat deze Mutant Ape Yacht Club op de vierde plaats in deze top 10 NFT-collecties op OpenSea.

Mutant Ape Yacht Club

Art Blocks Curated

Digitale kunst is de populairste categorie van NFT’s op moment van schrijven. Dankzij de blockchaintechnologie kan je éénder wat maken. Art Blocks Curated startte een collectie waarbij individuele kunstenaars hun werk kunnen insturen. Op deze manier gaan ze een samenwerking aan met Art Blocks Curated en wordt hun werk gelist onder hun collectie. Niet alleen Mondriaan is nu een succesvolle kunstenaar, maar ook deze digitale abstracte kunstenaars zijn nu succesvol! Inmiddels zijn er 52.000 werken gelist en werd er voor 230.000 Ethereum gehandeld in deze abstracte kunst.

The Sandbox

Naast Decentraland, is The Sandbox ook onmisbaar in de ontwikkeling van de metaverse. Er zijn maar 166 464 digitale percelen te koop. Afhankelijk van de locatie in deze metaverse, bepaal je meer of minder. Zo zijn eigendommen dichtbij een centrum duurder dan anderen. Je kan op dit stuk grond bouwen wat je wil, dankzij het decentrale karakter is alles mogelijk. Bouw je ideale droomhuis of verhandel real-estate in deze metaverse!

Je kan ervoor kiezen om eigenaar te zijn van een digitaal stuk grond, of je kan dit zien als investeringsmogelijk. Deze manier van investeren is ook het grote publiek niet ontgaan. Het totale handelsvolume is 158.000 Ethereum met een gemiddelde floor price van 3.6 Ethereum. Op moment van schrijven zijn 147.000 percelen reeds verkocht.

Clone X

De futuristische NFT’s van Clone X maken veel indruk. Deze avatars komen van een imaginaire planeet genaamd Orbitar en hebben als doel een ultieme metaverse te creëren waarbij zij kunnen reizen tussen verschillende sterrenstelsels en dimensies. Deze avatars zijn een ware streling voor het oog en worden verhandeld voor een floorprice van 8.3 Ethereum. Met een totaal handelsvolume van 125.000 Ethereum staat Clone X op de 7de plaats in de top 10 NFT-collecties op OpenSea.

Azuki

Azuki is een leger van 10.000 unieke avatars die je allemaal toegang geven tot The Garden. We zien dat niet alle digitale kunst een community bieden. Waarbij sommige puur digitale kunst zijn, hebben andere een bepaalde utility. Deze Garden is dé ontmoetingsplaats waar zowel kunstenaars, als web3-enthousiastelingen elkaar ontmoeten om een nieuwe toekomst te creëren in de metaverse. Azuki creëert hier een unieke community waarvoor investeerders bereid zijn te betalen. Eigenaren van een Azuki krijgen ook exclusieve voordelen zoals NFT-drops. Met een totaal handelsvolume van 114.000 Ethereum kunnen we zeggen dat Azuki een succesvolle NFT-collectie is.

Rarible

Rarible is zelf een NFT-marketplace, maar dankzij de blockchaintechnologie kunnen we NFT’s migreren in hetzelfde netwerk. Deze NFT-marketplace ondersteunt 3 verschillende blockchains waaronder ook Ethereum. Zo kan je jouw NFT kopen op Rarible en vervolgens listen op OpenSea. Waarom? OpenSea heeft op moment van schrijven meer gebruikers. Hierdoor is de kans groter dat jij jouw NFT kan verkopen. OpenSea heeft meer dan 330.000 unieke items gelist in deze Rarible-collectie. Dit gaat van grafische kunst, tot geanimeerde afbeeldingen tot een foto van een willekeurige kat. Je kan het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk in de wereld van NFT’s!

Hoewel het hier niet gaat om een samenhangede collectie, zijn de items van Rarible populair en hebben ze al een totaal handelsvolume van bijna 100.000 Ethereum. Dit verspreidt over 311.000 items. Op basis van deze statistieken, staat Rarible op een 9de plaats in dit overzicht.

Decentraland Wearables

De metaverse is veel meer dan het kopen en beheren van een digitaal stuk grond. Er zijn steeds meer toepassingen en dat is grote bedrijven ook niet ontgaan. Niemand minder dan Dolce & Gabanna, Nike en Victoria’s Secret hebben al digitale wearables gelanceerd. Gelukkig zijn er ook betaalbare wearables! Decentraland heeft meer dan 70.000 digitale wearables gelist op OpenSea.

Play-to-earn wordt steeds populairder. We zien hier ook een integratie met deze digitale wearables. Door bepaalde kleding te dragen, krijg je voordelen in het spel en verdien je meer rewards. Hierdoor is de handel in deze functionele digitale wearables ook enorm toegenomen. Zo krijg je bijvoorbeeld sneller rewards in een pokertoernooi wanneer je een bepaald overhemd draagt.

Maar niet alles is functioneel. Ook in de metaverse vinden we het belangrijk om een goed voorkomen te hebben. Denk hierbij aan een limited edition sneakers of die opvallende oorbellen die je altijd al wou of sinds kort ook die sexy lingerie. Niets is te gek in de metaverse. Deze Decentraland Wearables verovert een 10de plaats in deze top 10 met een totaal handelsvolume van bijna 100.000 Ethereum.

Kanttekening

Deze top 10 is gebaseerd op het handelsvolume van deze NFT’s. Wanneer we de lijst bekijken, zien we hier zeer waardevolle NFT’s zoals CryptoPunks en de Bored Ape. Deze non fungible tokens worden verhandeld voor honderdduizenden dollars per sale. Dit heeft uiteraard meteen impact op het totale handelsvolume van de gehele NFT-collectie. Via het overzicht van OpenSea kan je hier zelf filteren op volume, floor price, owners en zelfs op het aantal items.

AutoGlyphs is hierbij een mooi voorbeeld. Deze on-chain generative art met een bijna hypnotiserend effect is zeer zeldzaam met slechts 512 items. Deze NFT-collectie heeft 150 owners met een floor price van 195 Ethereum, aanzienlijk hoger dan verschillende collecties in bovengenoemde lijst. Toch heeft het ‘slechts’ een handelsvolume van 18.000 Ethereum, wat een indicatie is dat veel eigenaren deze digitale kunst vasthouden en niet verhandelen.

Conclusie

Deze Non-Fungible Tokens zijn niet nieuw. In 2017 zagen we al het succes van CryptoKitties, de digitale en blockchain variant van de populaire Tamagotchi. Toch hebben deze NFT’s een heel andere dimensie gekregen met de ontwikkeling van de metaverse en blockchain gaming. Deze unieke tokens zijn niet langer alleen een vorm van digitale kunst, maar hebben ook een bepaalde utility die mee deze waarde bepalen. Hoe schaarser, hoe duurder een bepaalde asset wordt. We zien steeds meer mogelijkheden in de NFT’s. Sommige zijn uitsluitend bedoeld als investering, terwijl andere echt toepassingsmogelijkheden hebben in verschillende blockchaingames.

Een top NFT-collectie raadplegen heeft als voordeel om te kijken waar er veel gehandeld wordt. Je kan investeren in een NFT of je kan er ook actief mee gaan traden. Wanneer je dus echt NFT’s gaat flippen, wil je uiteraard dat er voldoende vraag is, zoals jij jouw NFT kan verkopen met winst. Kijk naar het handelsvolume in een bepaald timeframe, kan je hierbij helpen. Maar ook wanneer je puur wil investeren, is het gunstig om te weten welke NFT-collecties het goed doen, zodat deze NFT zijn waarde behoudt, of beter nog, gaat stijgen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven