Home » Blog » Wat is The Rally Network? Uitleg koers en verwachting en alles wat je moet weten over RLY

Wat is The Rally Network? Uitleg koers en verwachting en alles wat je moet weten over RLY

Rally is een gedecentraliseerd netwerk waarbij content creators zorgen voor een betere betrokkenheid met hun fans alsook meer mogelijkheden om hun eigen inkomsten te beheren. Dit allemaal zonder afhankelijk te zijn van individuele social-mediakanalen. Creators kunnen zelf een community bouwen zonder tussenkomst van externe platformen. Dit kan gaan van digitale ondernemers tot brands en zelfs beroemdheden. Iedereen die een betere affiniteit wil met zijn of haar publiek, kan gebruikmaken van de Rally Network om dit op een decentrale en mogelijk te maken waarbij de creator de volledige zeggenschap heeft over zijn community én zijn inkomsten!

Wat is Rally Network?

Rally Network is een decentraal en opensource blockchain netwerk voor content creators. Via de moderne technologie van blockchain kunnen content creators hun eigen economie bepalen door hun eigen fan-based community te bouwen. Content Creators krijgen een betere band met hun fans door het gebruik van Rally Network. Crypto for Creative Communities is dan ook hun slagzin waarbij ze doelen dat iedere content creator gebruik kan maken van Rally Network om zijn band te versterken met zijn of haar publiek, waarbij ze eindelijk zelf ten volle hun eigen inkomsten kunnen genereren.

Missie

De komst van het internet heeft gezorgd voor verschillende nieuwe verdienmodellen. Jongeren groeien op met de mogelijkheid om een community op te bouwen op sociale media zoals Youtube, Facebook en via TikTok. Creators werken hard aan hun content om hun community te laten groeien om op deze manier een inkomstenbron te genereren.

Verschillende content creators hebben inmiddels een royaal inkomen dankzij deze populaire kanalen, maar voor jonge content creators is het lastiger. Desondanks blijven hun inkomsten afhankelijk van een derde partij, namelijk het sociale mediaplatform. Zij bepalen de inkomstenstroom en hoeveel zij verdienen per view, stream of like. Dit maakt dat de creator beperkt is in het monetariseren van hun werk. Gebruikmaken van deze platformen, waar ze hun community mee onderhouden en uitbreiden, is ook een dure investering. Gemiddeld betalen zij voor deze toegang tussen de 10-20% van hun inkomen.

Daarnaast zijn ze ook gebonden aan een beleid die het platform voor hen bepaalt. Ze hebben de macht en het zeggenschap om jouw kanaal offline te halen, waardoor je in één keer je community én dus ook je inkomsten verliest. Het geeft content creators restricties in hun onafhankelijk, wat de betrokkenheid met hun community beïnvloedt.

Rally Network crypto creative communities

Social Tokens

Social tokens winnen aan populariteit dankzij het decentrale karakter van de blockchaintechnologie. Steeds meer creators willen rechtstreeks engagement met hun publiek zonder inmenging van derde partijen of externe platformen.

Een social token is een cryptomunt die een organisatie, persoon of sportvereniging gebruikt om een beter engagement aan te gaan met hun fanbase. Wat deze individuele tokens gemeen hebben met elkaar is de governance-functies. Ze geven de community extra zeggenschap en beslissingsrecht over bepaalde zaken, waardoor ze nog meer onderdeel worden van de community. Zo kan je bijvoorbeeld fans belonen in je native token wanneer ze bepaalde content delen of wanneer je je aanmeldt voor een nieuwsbrief. Deze social tokens zijn een win-winsituatie waarbij zowel de makers als de fans kunnen profiteren.

Content Creators

De creatieve beroepen staan vaak onderaan als we kijken naar de salarissen. Muzikanten verdienen dankzij Spotify, omdat dit voor hen een goede opstap is naar een wereldwijd publiek. Echter, geven zij ook een aanzienlijk deel van de winst terug aan Spotify. Hetzelfde is van toepassing voor Youtube en TikTok.

Content creators willen decentralisatie en volledige onafhankelijkheid hebben op de aard van hun content, alsook de mogelijkheid hebben om hun werk beter te monetariseren. Enkel hierdoor zijn zij in staat om een betere community op te bouwen, maar kunnen ze ook van hun passie een goede inkomstenbron maken.

The Rally Network creators

Hoe werkt Rally Network?

Rally Network is een netwerk waarbij iedere content creator zijn eigen token kan creëren. Dit kan gaan van artiesten, merken en zelfs atleten die willen investeren in hun community. Momenteel hebben creators moeilijkheden om een engagement aan te gaan met hun fans en hierbij ook een bron van inkomsten te genereren. Een muzikant kan bijvoorbeeld 100.000 volgers hebben via Instagram, maar puur deze volgers zijn voor hem geen bron van inkomsten.

Creator Coins

Om elke creator kans te bieden op hun eigen monetaire structuur, kunnen zij hun eigen munt lanceren in het netwerk. Hoe ze dit doen, is volledig volgens hun eigen visie. Ze kiezen zelf welke voordelen fans hebben bij het bezitten van een bepaald aantal munten. Fans investeren in deze munt en naarmate steeds meer mensen deze aankopen, zal de waarde hiervan gaan stijgen. Dit is een aanzienlijke win-winsituatie zowel voor de creator als voor de fans.

Een content creator kan deze dus ook gaan gebruiken om onderscheid te maken in de community. Zo kan je superfans belonen die meer dan gemiddeld hebben geïnvesteerd. Laten we dit bekijken aan de hand van een voorbeeld:

Bas is een beloftevolle gitarist die graag zijn eigen $BAS-token wil lanceren in Rally Network. Het team keurt deze goed en de munt wordt vrijgegeven. Bas krijgt op dit moment een bepaald aantal tokens. Deze kan hij houden als investering of kan hij verdelen, zoals hij zelf wil. Bas wil van zijn eigen munt een groot succes maken en vertelt zijn huidige community van de mogelijkheden.

Steeds meer fans investeren in zijn token en de prijs van $BAS stijgt. Maar Bas wil zijn topfans nog meer belonen. Bij 10 $BAS-tokens krijgen fans toegang tot Discord, maar bij 100$ kan je zelfs privé chatten met Bas. Hij gaat zelfs nog verder en besluit dat je voor 1.000 $BAS-tokens zelfs wekelijks gitaarles krijgt van hem.

Op deze manier is zijn community nog meer betrokken bij wat Bas doet en heeft de hele community, alsook Bas, er baat bij om van deze munt een succes te maken. Naast de populariteit van de creator, is het financiële aspect ook een drijfveer voor de hele community. Hoe meer mensen deel zijn van de community, hoe gunstiger dit is voor de prijs. Leden van deze community zullen ook actief reclame maken voor deze Creator Coin, omdat een positieve prijsontwikkeling, ook zeer gunstig is voor het hele netwerk.

Tokenomics

$RLY

$RLY is een ERC20-token die community en houders van het token in staat stelt om mee te beslissen over de toekomst van Rally dankzij de governance-functie. Hierdoor kan je bijvoorbeeld meestemmen over de goedkeuring van nieuwe content creators op het netwerk, nieuwe updates etc. Creators Coins vallen dus onder het netwerk van Rally en zijn dus afhankelijk van de beslissingen van $RLY-holders.

Er is een maximale voorraad van 15 miljard $RLY-tokens. Deze zijn allemaal gemint in oktober 2020 tijdens het Genesis-block. Deze worden vrijgegeven en verdeeld over een periode van 8 jaar. Van dit aantal, is minder dan 30% gereserveerd voor het team en investeerders. Alleen zo kunnen ze een decentraal platform realiseren.

Maar liefst 50% staat ter beschikking van de community voor het onder andere uitkeren van beloningen. Daarnaast is er nog eens 20,4% beschikbaar gesteld voor community, maar dan voor de ontwikkelaars van het ecosysteem en partnerships. Het is duidelijk dat hier een heel groot aandeel beschikbaar wordt gesteld voor de community.

Rally Network tokenomics

Token Bonding Curve (TBC)

De relatie tussen de Creator Coin en $RLY wordt bepaald door deze bonding curve. Deze bekijkt het circulerende aanbod en relateert deze met de prijs van $RLY. Deze curve werkt als een onderliggend mechanisme om de relatie tussen het aanbod van een munt en de prijs ervan te vergemakkelijken.

De Creator Coin is onlosmakelijk verbonden met $RLY. Het handelen van deze Creator Coin wordt mogelijk gemaakt door het platform van Rally en dusook de $RLY-token. Je kan dit zien als een basispaar voor alle Creator Coins.  Zo kan de vraag naar $RLY de waarde van Creator Coin positief beïnvloeden en vice versa.

Rally Network bounding curve

Staking

Je kan liquiditeit toevoegen met je $RLY-tokens om extra beloningen te ontvangen. 350 miljoen van de totale supply is bestemd voor beloningen voor de deelname aan liquiditeitspools. Dit kan je doen op onder andere Uniswap. Op moment van schrijven is het enkel mogelijk om liquiditeit te verschaffen met het handelspaar van Ethereum. Naarmate de populariteit toeneemt en het protocol verder ontwikkelt, bestaat de kans dat deze mogelijkheden uitbreiden.

NFTs

De kracht van non-fungible tokens wordt nogmaals bewezen wanneer je een goede community hebt opgebouwd. Het is dan ook mogelijk dat Content Creators hun eigen NFTs kunnen maken en beschikbaar stellen aan hun eigen publiek. Dit gebeurt allemaal op het platform van Rally Network:

  1. De creator betaalt een bepaald bedrag aan creator-munten om een NFT te kunnen minten. Deze unieke token biedt schaarste wat de prijs kan laten stijgen. Dit is een mooi voorbeeld waarbij creators dankzij de Rally Network hun eigen werk kan monetariseren.
  2. De NFT kan ook een reeks voordelen hebben. Zo kan de koper bijvoorbeeld toegang krijgen tot exclusieve brainstormsessie met de creator of live chatsessies, afhankelijk van de wensen van de creator.

Om de inkomsten te maximaliseren, maken ze gebruiken van een nieuwe kooptechniek. Soms gebeurt het dan een investeerder een NFT koopt en deze uit de community haalt om deze elders te verhandelen of gewoon bij te houden op lange termijn. In The Rally Network kan je gebruikmaken van de ‘always for sale’ mogelijkheid. Dit impliceert dat een NFT in principe áltijd te koop is, en deze dus verkocht kan worden aan de persoon die het meest interesse heeft in deze NFT.

Stel: je bent in het bezit van een NFT met een huidige waarde van 100$, die je toegang geeft op een wekelijkse call met de creator. Maar Mieke heeft voor deze call geen 100, maar wel 200$ over voor deze call. Dan kan zij op haar beurt deze NFT aankopen. Dit maximaliseert de inkomstenstroom van de content creator en houdt de gezonde competitie gaande met de community.

Het is dan ook de eindbeslissing van de creator om deze always for sale-functie al dan niet te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de NFTs tegen onrealistische prijzen wordt verkocht, maakt het ook gebruik van het algoritme van de Token Bonding Curve. Hierdoor is eerlijke, doch competitieve handel mogelijk.

Team

Het team achter The Rally Network is zeer indrukwekkend. De co-founders hebben in eerdere werkzaamheden al bewezen hoe ze succesvolle ondernemingen moeten opstarten om er miljoenenbedrijven van te maken.

Kevin Chou

CEO en medeoprichter van Rally is Kevin Chou. Kevin is ook voorzitter van Forte, een blockchain die streeft voor meer toekomst in gaming door te investeren in de economische relatie tussen de spelers en de ontwikkelaars van het spel. Voorheen was Chou ook CEO en medeoprichter van Kabam, een platform van mobiele games.

Kabam is onder zijn expertise uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 400 miljoen dollar aan inkomsten dankzij de meer dan 500 miljoen spelers. Mede dankzij partnerschappen met onder andere Fast & Furious en Hunger Games.

Michael Li

Li is co-founder van Rally en draagt de title ‘head of product’. Hierbij stuurt hij de ontwikkeling aan van het product en zorgt hij voor de goede implementatie van applicaties in het netwerk. Naast Chou, is ook Li geen onbekende in de wereld van esports. Als medeoprichter van Gen.G, een wereldwijd esports bedrijf dat professionele teams bezit, heeft ook Li zijn expertise bewezen.

Rally Koers

Rally kopen?

Sinds September 2021 kun je nu ook RLY kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel RLY je wilt kopen op Bitvavo.

Conclusie

De ontwikkeling van blockchain wordt ook vaak vergeleken met de komst van het internet. In redelijk korte tijd heeft het internet zich tegen een ongezien tempo ontwikkeld. Voor de jongere generatie staat deze revolutie gelijk aan een nieuwe potentiële bron van inkomsten. Door gebruik te maken van verschillende sociale mediaplatformen kunnen zij met hun content geld verdienen en zo hun eigen content monetariseren.

Content creators worden betaald omdat ze gebruikmaken van het platform om hun community op te bouwen. Zo krijgen ze betaalt per like, view of per abonnee. Maar wat veel niet weten, is dat deze makers ook een best hoge fee betalen aan het netwerk. Zo betalen ze maar liefst 10 tot 20% van hun inkomsten aan het platform, bijvoorbeeld Youtube.

Echter, heeft dit platform ook nog een ander nadeel. Ondanks dat zij dankzij dit platform een inkomstenbron kunnen genereren, zijn ze afhankelijk van een reeks restricties. Zo heeft het platform de eindverantwoordelijk voor de inhoud van de content. Ze kunnen zich niet vrij uiten en worden zo geremd.

The Rally Network is ontstaan uit de ideologie dat elke content creator de vrijheid moet krijgen om zich te uiten om zo content te maken, zonder restricties. Dit allemaal waarbij hij zijn eigen economie bepaalt en zijn content kan monetariseren. Dit maakt the Rally Network mogelijk door de Creator Coin alsook de mogelijkheid om NFTs te minten. Door de synergie tussen de Creator Coin en $RLY is the Rally Network een platform dat voor creators zeer interessant is om te gebruiken. Ze hebben terug de volledige macht in handen!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven