Belangrijk

De tien invloedrijkste personen in de crypto industrie

Inmiddels wint de crypto industrie wekelijks aan populariteit. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat Bitcoin voor de zoveelste keer op een extreem indrukwekkende manier records blijft verbreken, maar ook omdat meer en meer mensen over crypto horen of er op een bepaalde manier mee te maken krijgen.

Dit is eigenlijk een wat ogenschijnlijk saaie cyclus die zich voor elk nieuw product of dienst herhaalt. Saai, omdat het eigenlijk al een beetje te voorspellen valt hoe de wereldwijde acceptatie of adoptie zal lopen.

Dit proces, of deze cyclus, is feitelijk toepasbaar op elke nieuwe introductie van een product of dienst of denkwijze. Het begint allemaal met een kleine groep mensen die lyrisch is over de denkbeelden of ideeën. Deze worden opgepikt door een groep die innovatief is en die in een vroeg beginstadium aan de slag willen met het product of de dienst.

Nadat de eerste groep enthousiastelingen nog steeds enthousiast zijn, pikt de eerste meerderheid het rumoer op en wordt het product of de dienst steeds verder geaccepteerd en normaal bevonden. Pas als die fase volledig is afgerond dan komen de laatste groepen om de hoek kijken.

Dit model is dus niet per definitie alleen toepasbaar op de ontwikkeling van crypto. Hetzelfde gaat op voor de adoptie van internet, de mobiele telefoon, auto’s, de chipknip, het pinnen, aandelen, elektrisch vervoer, zonnepanelen, noem maar op.

Voordat mensen het over je product of dienst (of in dit geval crypto) kunnen hebben, heb je natuurlijk mensen nodig die het product überhaupt op de markt brengen. En die ervoor zorgen dat het toegankelijk wordt voor anderen. De zogenaamde ‘Innovators’.

Deze innovators binnen de crypto industrie staan vandaag centraal. Niet dat de tien kopstukken van de crypto industrie allemaal betrokken zijn geweest bij de creatie van Bitcoin, maar ze hebben allemaal een extreem belangrijke rol gespeeld om de crypto industrie zo volwassen te krijgen als deze vandaag de dag is.

Dat gezegd hebbende staan we nu nog steeds aan de beginfase van de ‘Majority adoption’ en zullen we de komende jaren merken dat iedereen, ook je schoonmoeder, langzaam maar zeker bekend zal raken met de term Bitcoin of de term crypto. Over een paar jaar kun je ook overal betalen met crypto (net zoals je kunt pinnen) en valt crypto niet meer uit het gewone leven weg te denken.

Vandaag zetten we dus de grondleggers, de trendsetters en de influencers van de crypto industrie eens even flink in het spreekwoordelijke zonnetje. Ga er dus maar eens lekker voor zitten, het is een bijzonder mooi lijstje van hele bijzondere mensen!

De belangrijkste tien kopstukken van de crypto industrie

Het leuke van dit soort overzichten is dat er meerdere van zijn. En elke lijst bevat weer andere namen. Waarom dat zo is? Simpelweg omdat termen als ‘beste’ of ‘belangrijkste’ enorm subjectief zijn en een kwalificatie op basis van iemand zijn persoonlijke visie. Vraag dus aan tien willekeurige mensen welke chips de allerbeste chips ter wereld zijn en de kans is relatief groot dat je uiteindelijk op 6 verschillende soorten chips uitkomt qua antwoorden.

Desalniettemin laten veel lijsten toch een soort van overlap zien. Veel lijsten bevatten bijvoorbeeld (logischerwijs) de maker van Bitcoin, het moederschip van alle crypto’s ter wereld. Andere lijsten laten die naam juist bewust van de lijst af. Er is ook geen goede of foute lijst, er is alleen onze lijst!

We beginnen met de nummer tien en werken in een rap tempo de lijst af naar de memorabele nummer 1 volgens onze lijst met kopstukken van de crypto industrie! Daar gaan we!

Nummer 10: Pavel Durov [Oprichter van Telegram]

telegram-ceo-pavel-durovEhm, wat? Telegram? Wat heeft dat nou weer met crypto te maken? Nou, eigenlijk best een boel. Het is niet direct zo dat Pavel zelf een waanzinnige invloed heeft op crypto, maar door het opzetten van Telegram maakte Durov de weg vrij voor de maatschappij om crypto in te bespreken.

Telegram is dan ook hét social media platform waarin de meeste crypto-fanaten bij elkaar komen. Twitter doet met een tweede plaats ook leuk mee, maar er is wereldwijd geen ander platform wat het zó véél heeft over cryptocurrency’s als op Telegram.

Los van de functionaliteit waarin mensen kunnen chatten over crypto, is Durov ook bezig met een project wat Telegram Open Network heet. Hiervoor haalde hij 3 jaar geleden nog ruim anderhalf miljard dollar op. Het project heeft als doel om de chatservice te kunnen koppelen aan een onderliggende blockchain. Dus ja, er wordt ook binnen Telegram wel degelijk iets met crypto en blockchain gedaan!

Nummer 9: Brandon Chez [Oprichter CoinMarketCap]

CMC_BrandonChezWanneer je het over crypto hebt, dan heb je het automatisch over CoinMarketCap. Brandon Chez is de oprichter of maker van de immens populaire website CoinMarketCap. CoinMarketCap is wereldberoemd geworden als meest informatieve website op het gebied van cryptocurrencies.

Niet alleen bevat CMC het meest uitgebreide aanbod en overzicht van álle cryptocurrency’s ter wereld, maar het is ook een bron van inspiratie voor iedereen die meer over crypto in zijn algemeenheid wil weten, of op zoek is naar alle beschikbare informatie over welke crypto dan ook maar.

Een listing op CoinMarketCap heeft al vele exchanges en nieuwe crypto projecten een enorme duw in de rug gegeven in hun beginperiode. Andersom kan het onvindbaar zijn op CoinMarketCap er ook voor zorgen dat een crypto project razendsnel een stille dood zal sterven. Mede daarom is CMC een ontzettend belangrijk platform binnen de industrie en staat Brandon Chez als oprichter absoluut in onze top 10!

Nummer 8: Brian Armstrong [CEO van crypto exchange Coinbase]

brian-armstrong-cryptoHet kan natuurlijk niet uitblijven, er moet op een gegeven moment een van de CEO’s van een spraakmakende crypto exchange in de top 10 naar voren komen. En daar is hij dan, op plaats 8: Brian Armstrong!

Brian Armstrong is de CEO van één van ’s werelds grootste en belangrijkste cryptocurrency exchanges ter wereld. Een cryptocurrency exchange is een handelsplatform waarin handelaren in crypto (dus crypto traders) dagelijks actief zijn om hun crypto te kopen en te verkopen en zo dagelijks proberen hun geld te verdienen.

Coinbase is van oorsprong Amerikaans, maar heeft zijn diensten inmiddels uitgebreid naar meer dan 30 landen over de hele wereld en snoept daarmee een stukje marktaandeel weg van zijn internationale concurrenten. Al zijn de meningen over de top 5 crypto exchanges verdeeld, in vrijwel elke top 5 komt Coinbase in elk geval voor.

Omdat de wereld baat heeft bij professionele en globale cryptocurrency exchanges om de verdere handel en adoptie in en van crypto mogelijk te maken, mag Brian Armstrong als sterkhouder van Coinbase uiteraard niet ontbreken op onze lijst!

Nummer 7: Andreas Antonopoulos [Bitcoin en crypto influencer]

Andreas_M_AntonopoulosJe hebt natuurlijk mensen nodig die het product verzinnen en je hebt mensen nodig die het transport verzorgen. En dan heb je natuurlijk nog mensen nodig die ervoor zorgen dat de hele wereld erover te horen krijgt! In de laatste categorie vinden we Andreas Antonopoulos terug. Andreas is een zeer zeer bekende en ervaren self-proclaimed Bitcoin goeroe.

Niet alleen heeft Antonopoulos een zestal boeken over cryptocurrency geschreven, waaronder de wereldwijde bestseller ‘The Internet of Money’, maar met evangelische toewijding is hij ook een van ’s werelds grootste voorstanders van Bitcoin.

Antonopoulos heeft een podcast over crypto, maar schrijft ook regelmatig voor diverse media en verschijnt regelmatig op televisie wanneer er behoefte is een een expert binnen het vakgebied. Als één van de grootste Bitcoin en crypto influencers ter wereld neemt Andreas Antonopoulos dan ook een stevige 7e plek in binnen onze top 10!

 

Nummer 6: Jack Dorsey [CEO van Twitter & Square]

jack-dorseyVan de ene social media naar de volgende. Waar we eerder (op plek 10) al de oprichter van Telegram een plek gaven is op plek 6 ruimte voor de CEO van Twitter, Jack Dorsey. De kracht van social media is in relatie tot branding niet te onderschatten. Wil je een groot publiek bereiken? Dan kun je eigenlijk niet om social media heen. Zo tweet, like en share je binnen een paar muisklikken een enorme stroom aan informatie met de hele wereld, zonder erbij stil te staan.

Twitter is natuurlijk een wereldberoemd platform, vergelijkbaar met andere giganten zoals Instagram en Facebook. Maar Jack Dorsey is nog meer dan Twitter. Dorsey is ook baas van de betaaldienst ‘Square’. Wellicht voor Nederlanders niet enorm bekend, maar Square investeerde maar liefst voor 50 miljoen dollar in Bitcoin en Jack Dorsey was destijds lyrisch over het digitale goud.

Dorsey is zelf een enorme fan van blockchain en crypto en zorgde er ook voor dat er een heuse Bitcoin emoji op zijn platform verscheen. Alleen al daarom verdient Dorsey een plek in onze top 10!

 

Nummer 5: Jihan Wu [CEO van Bitmain]

jihan-wu-cryptoEen belangrijk facet van Bitcoin en crypto is het minen van crypto. En dat is precies waar Jihan Wu zich mee bezig houdt. Als oprichter van Bitmain, ’s werelds grootste fabrikant van miners, staat Jihan Wu fier in onze top 5!

Bitmain kondigde aan dat het van plan is om de allergrootste crypto mining operatie ter wereld uit te gaan rollen, waarmee het in één klap het grootste crypto mining bedrijf ter wereld zal worden. Iemand die op zo’n grote schaal met crypto mining en daarmee het creëren van nieuwe blocks op het Bitcoin blockchain bezig is, mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 10. Daarom presenteren wij met trots op plaats vijf: Jihan Wu!

Nummer 4: Brad Garlinghouse [CEO van Ripple]

brad-garlinghouseNa het minen maken we maar weer eens een sprongetje naar een cryptocurrency zelf, in dit geval Brad Garlinghouse van Ripple. Ripple heeft het bijzonder zwaar te verduren de laatste tijd en de vraag is nog maar of Ripple eind 2021 nog steeds zal bestaan of dat deze hitcoin of shitcoin zijn vertrouwen aan het eind van het jaar volledig is kwijtgeraakt.

Ondanks de tegenslagen en het feit dat Ripple nog steeds aan een zijden draadje hangt, is Brad Garlinghouse de afgelopen jaren stevig aan de weg aan het timmeren. Er werden partnerships gesmeed met patijen als American Express en Moneygram, waarin Ripple probeert de brug te slaan tussen betaaldienstproviders en banken.

Wellicht is alle moeite voor niets geweest, nu de Amerikaanse SEC bovenop Ripple is gedoken en niet meer lijkt los te laten. Desalniettemin heeft Brad Garlinghouse als CEO van Ripple een belangrijk aandeel gehad in de huidige mate van adoptie rondom crypto wereldwijd. Hij verdient dan ook zeker een mooie plek in onze top 10, of Ripple nu een shitcoin zal blijken te zijn of niet. Wordt het Ripple? Of Cripple?!

 

 

Nummer 3: Vitalik Buterin [Founder van Ethereum]

vitalik-buterinHet is tijd voor onze top 3! Iedereen die al een tijdje met crypto bezig is zou de laatste drie namen op zijn minst een paar keer gehoord moeten hebben. Allereerst trappen we de top 3 af met de wereldberoemde Russische developer die ondanks zijn jonge leeftijd de absolute grondlegger en uitvinder is van de wereldberoemde crypto Ethereum.

Vitalik mengt zich sinds 2011 al in de strijd om de beste crypto van de wereld en heeft het voor elkaar gekregen dat Ethereum de absolute nummer twee van de industrie is. Het zal waarschijnlijk altijd Bitcoin voor zich moeten laten, maar met innovatieve oplossingen en verbeteringen aan het protocol is Ethereum met Ethereum 2.0 hard op weg om een prachtige toekomst tegemoet te gaan.

De laatste jaren is Vitalik zelf ook steeds meer op de voorgrond getreden en zorgt hij daarmee ervoor dat het vertrouwen in Ethereum en crypto in zijn algemeenheid steeds verder groeit.

Ethereum 2.0

Nummer 2: Changpeng Zhao [CEO van Binance]

Changpeng-Zhao-CZTsja, wie kent hem niet? Changpeng Zhao, of wellicht nog beter bekend onder zijn afkorting ‘CZ’. Changpeng Zhao is de oprichter en CEO van Binance, het meest invloedrijke en grootste cryptocurrency exchange ter wereld. Behalve dat dit als eindresultaat al belangrijk is, is het des te indrukwekkender omdat CZ dat voor elkaar heeft gekregen in minder dan 3 jaar.

Behalve als handelsplatform is Binance het dienstenpakket enorm aan het uitbreiden rondom talloze andere crypto-gerelateerde diensten zoals Staking, P2P loans, future trading, betaaloplossingen en nog veel meer.

CZ is de verpersoonlijking van innovatie en drijfkracht achter crypto. We kunnen ons dan ook geen betere ‘runner up’ voorstellen dan Changpeng Zhao. Want dankzij CZ ‘funds are safu’!

Nummer 1: Satoshi Nakamoto [Brein achter Bitcoin]

satoshi-nakamotoHet is misschien te makkelijk, misschien ook niet. Criticasters zullen erover vallen dat Satoshi Nakamoto een pseudoniem is en daarom misschien wel een bedrijf in plaats van een persoon is. Voor ons maakt het geen verschil. Satoshi Nakamoto is dé Godfather van alle cryptocurrency’s en onze absolute nummer 1.

Niemand kan het hebben over crypto, zonder daarin de belangrijke rol van Bitcoin te bespreken. Zonder Bitcoin zou er vandaag de dag waarschijnlijk geen crypto zijn en de hele sfeer rondom Satoshi Nakamoto en het mysterie van zijn identiteit is een sprookje om van te smullen.

Het mag dan ook logisch zijn dat Satoshi Nakamoto voor ons (en voor velen) de absolute nummer 1 is wanneer het aankomt op de kopstukken uit de crypto industrie. En of we er ooit achter zullen komen WIE het daadwerkelijke brein achter Bitcoin is? Alleen Satoshi zal het weten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!