Home » Blog » BTC stijgt naar hoogste niveau in 20 dagen boven $24.000 voorafgaand aan de CPI-release: Markt Watch

BTC stijgt naar hoogste niveau in 20 dagen boven $24.000 voorafgaand aan de CPI-release: Markt Watch

Vandaag belooft opnieuw een interessante dag te worden in de cryptocurrency industrie, omdat er nog steeds problemen zijn bij verschillende banken in de VS. Bovendien zal het Bureau of Labor Statistics van de VS later vandaag de CPI-cijfers bekendmaken – een gebeurtenis die doorgaans gepaard gaat met aanzienlijke volatiliteit. Laten we eens kijken.

Bitcoin prijs stijgt naar hoogste niveau in 20 dagen.

Sinds de Amerikaanse regering, met steun van het Ministerie van Financiën, de Federal Reserve en de FDIC, zich gezamenlijk hebben ingezet om depositohouders bij Silicon Valley Bank te redden, is de cryptocurrency industrie booming.

De prijs van Bitcoin handelt momenteel boven de $24.000 en bereikte eerder vandaag een hoogtepunt van ongeveer $24.820 (op Binance). Dit markeert een hoogste punt in 20 dagen.

Een deel van de stijging is ook te danken aan het feit dat Binance heeft besloten om ongeveer $1 miljard (uit hun Industry Recovery Initiative) om te zetten van BUSD naar Bitcoin, Ethereum en Binance Coin.

Met de verwachte publicatie van de CPI later vandaag zal de marktvolatiliteit toenemen. Het is ook vermeldenswaardig dat na de ontwikkelingen bij SVB, Signature Bank en Silvergate Bank, veel grote instellingen druk uitoefenen op de Federal Reserve om de rentetarieven tijdens de FOMC-vergadering later in maart niet te verhogen. Dit heeft ook opwaartse druk op de markt gezet.

Altcoins kleuren groen

Altcoins doen het ook erg goed, hoewel het duidelijk is dat BTC het beter heeft gedaan dan sommige andere. Ethereum wist $1.700 te bereiken en het is interessant om te zien of de cryptocurrency dit belangrijke niveau zal kunnen overwinnen.

Tegelijkertijd boeken andere cryptocurrencies, zoals LTC en DOT, ook aanzienlijke winsten. Maar alles bij elkaar genomen – de afgelopen dagen zag men de dominantie van Bitcoin stijgen. Dit is de metric die de kapitalisatie van BTC volgt in verhouding tot die van de rest van de markt en het geeft de sterkte van BTC op dit moment weer.

De best presterende munt van de top 100 munten in de afgelopen 24 uur is CFX, met een ongelooflijke stijging van 30%. WBT is ook met ongeveer 17% gestegen, gevolgd door OKB en RPL, beide met ongeveer 14% stijging op het moment van schrijven.

Aan de andere kant van het spectrum hebben we LEO, dat niet wist te stijgen en zelfs met ongeveer 5% daalde.

 

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven