Home » Blog » Bitcoin explodeert met 10% per dag vanwege positieve ontwikkelingen bij SVB en de injectie van $1 miljard van Binance: Marktoverzicht.

Bitcoin explodeert met 10% per dag vanwege positieve ontwikkelingen bij SVB en de injectie van $1 miljard van Binance: Marktoverzicht.

Het is al een tijdje geleden dat we zo veel ontwikkelingen in zo’n korte tijd hebben gezien binnen de cryptocurrency-markt. Het belangrijkste nieuws lijkt te zijn dat de Amerikaanse regering, vertegenwoordigd door de Federal Reserve, het Ministerie van Financiën en de FDIC, heeft verzekerd dat depositohouders bij Silicon Valley Bank zullen worden gered.

De prijs van Bitcoin stijgt

De prijs van Bitcoin is enkele dagen geleden gecrasht vanwege zorgen dat Silicon Valley Bank niet in staat zal zijn om verzoeken van klanten voor terugbetaling te honoreren. De bank werd op vrijdag gesloten en de markt stortte in. Het duurde echter niet lang voordat de Amerikaanse regering ingreep. In een gezamenlijke verklaring van de Federal Reserve, het Ministerie van Financiën en de Federal Deposit Insurance Company beloofden functionarissen om depositohouders volledig te vergoeden:

Deze stap zal ervoor zorgen dat het bankwezen in de Verenigde Staten blijft functioneren zoals het hoort: het beschermen van deposito’s en het verstrekken van krediet aan huishoudens en bedrijven op een manier die sterke en duurzame economische groei bevordert.

De markten lijken gerustgesteld te zijn, aangezien de prijs van Bitcoin, samen met die van de bredere cryptocurrency-industrie, weer steeg.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld boven de $22.000, met een stijging van bijna 10% op de dag.

Altcoins ook weer groen

Enigszins verwacht zijn de meeste altcoins ook in het groen geschilderd, met vergelijkbare winsten in de afgelopen 24 uur.

Het is ook belangrijk om op te merken dat nog een reden voor de astronomische stijging in de afgelopen uren is dat Binance de resterende $1 miljard van hun Industry Recovery Initiative zal omzetten in BTC, BNB en ETH.

In een reactie op de kwestie zei CZ:

Gezien de veranderingen in stablecoins en banken zal Binance de resterende $1 miljard aan Industry Recovery Initiative-fondsen omzetten van BUSD naar native crypto, waaronder BTC, BNB en ETH. Enige fondsbeweging zal on-chain plaatsvinden. Transparantie.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven