Home » Blog » Wat is Aeternity? Uitleg AE, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Aeternity/AE token

Wat is Aeternity? Uitleg AE, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Aeternity/AE token

aeternity

Aeternity, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Aeternity?

Aeternity is een platform voor gedecentraliseerde apps (dApps). Aeternity heeft een belangrijke doel en wilt een oplossing zijn die kan worden toegepast op de smart contracts. Dit gebeurt namelijk door de inplentatie van Oracles.

Oracles zorgen voor een connectie van data buiten de blockchain met data binnen de blockchain. Door middel van deze toepassing kan er “real world data opgehaald worden en direct toegepast worden in de slimme contracten.

Naast deze mogelijkheid biedt Aeternity ook oplossingen waar veel andere blockchains nog mee kampen, één van deze bekende problemen is bijvoorbeeld de schaalbaarheid, niet alleen de beperkingen waar de algemene blockchain ermee zit maar ook voor smart contracts en voor dApps.

Zie bijvoorbeeld hieronder ook een video over Aeternity wat deze nou inhoudt

ICO van Aeternity

De ICO van Aeternity werd gehouden op de blockchain van Ethereum, en is dus een ERC-20 token. Deze ICO was met name opgericht om geld in te verzamelen voor het project.

Uiteindelijk werd er bijna 25 miljoen euro opgehaald. De ICO van Aeternity vondt namelijk plaats op 25 mei 2017 en eindigde ruim 2 weken later op 10 juni 2017.

Uiteindelijk was wel de bedoeling dat Aeternity een eigen blockchain zou oprichten, inmiddels bestaat deze mainnet al sinds 2018. Aeternity is de naam van het project en de naam van de token is (AE) oftewel Aeon.

3 problemen die Aeternity probeert op te lossen

 

  • Transactiegrootte Ten eerste wilt Aeternity de transactiegrootte minimaliseren, dit wilt Aeternity doen door bijvoorbeeld alle transacties informatie op te slaan in een geintergeerde sidechain, door dit te realiseren blijft er slechts enkele (kleine maar belangrijke informatie) over die aan de hoofchain zal worden opgeslagen, dit zorgt ervoor dat het formaat geminaliseerd wordt op de on-chain transacties waardoor er veel meer ruimte wordt vrijgemaakt.
  • Stemmen Ten tweede wilt Aeternity informatie verzamelen door menselijke consensus, in andere woorden, aeternity holders mogen op het platform stemmen door ja of nee te stemmen. Het stemmen gebeurt meestal bij netwerkwijzigingen of bij belangrijke beslissingen die op de platform plaatsvinden.
  • Consensus En de laatste probleem is dat Aeternity de consensus-probleem wilt oplossen. In tegenstelling tot andere blockchains zoals Ethereum die gebruik maakt van de Proof of work algoritmen kampen deze vaak met een probleem dat de controle vaak naar de mensen gaat met het meeste geld of met de meeste minings apparturen waardoor één en ander meer gecompenseerd wordt dan de andere met minder geld of met minder minings appratuur. In dit geval stelt Aeternity een hybride systeem van zowel Proof-of-Work als Proof-of-Stake voor, in de hoop dat de twee manieren van consensus elkaar kunnen compenseren.

Een Aeternity use-case

De manier hoe crowdfunding wordt georganiseerd kan volgens de Aeternity team een stuk veiliger en transparanter, dit kan worden gedaan door de “dominant assurance-contracts“. Dit zijn slimme contracten die worden gebruikt bij het inzamelen voor een commercieel project of een publieke doel. Het crowfund geld kan worden vergrendeld en kan worden opgedeeld in verschillende fondsen om beleggers terug te funderen en een uitzienlijke (ROI) aan te bieden.

Ook kan via deze manier van crowdfunding in de slimme contracten een bepaald milestoned worden ingesteld. Zodra de crowdfunding een milestone behaald heeft en het is goedgekeurd, zal het slimme contract het geld automatisch vrijgeven en toewijzen aan de specefieke details die in het slimme contract is geprogrammeerd. Naast het vaststellen van regels in de slimme contracten kunnen ook meerdere methodes worden gebruikt om voltooing van een crowdfunding te verifieren, inclusief het “oracle”-systeem. Als een “oracle” concludeert dat de mijlpaal niet is bereikt, krijgen beleggers hun investeringen met rente terug.

Aeternity Koers en voorspelling

In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Aeternity koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Aeternity voor eind 2020 schommelt rond de $0,08 en de $0,09

De Aeternity voorspelling voor 2022 varieert rond de $0,10 en de $0,20 De koers voorspelling voor de Aeternity koers voor 2025 worden boven de $0,42 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Aeternity wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Aeternity zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Aeternity Wallet

Als je Aeternity hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Aeternity hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Aeternity kopen

Ben jij ook van plan om Aeternity te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van Aeternity hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Aeternity je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Aeternity! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven