Home » Blog » Wat is Lisk? Uitleg Lisk, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over LSK

Wat is Lisk? Uitleg Lisk, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over LSK

lisk-sdk

Vandaag gaan we het hebben over Lisk, het kan zijn dat je als nieuweling niet weet wat Lisk is, maar maak je geen zorgen! In dit artikel praten we je door alle interessante informatie heen die er maar te vinden is over Lisk. Dus wat is Lisk? Hoe werkt Lisk? En wat onderscheidt Lisk van anderen? De antwoorden op al deze vragen vind je uiteraard terug in dit korte maar krachtige artikel ! Ga er dus even goed voor zitten en schrijf met ons mee!

Wat is Lisk?

Lisk is een blockchain project die zich richt op het toegankelijk maken van decentrale applicaties. Zo kunnen programmeurs hun decentrale appliciaties eenvoudig op de blockchain van Lisk maken, distribueren en publiceren , Naast het platform biedt Lisk nog leuke tools aan waarmee ontwikkelaars eenvoudiger kunnen werken.

De blockchain platform van Lisk bestaat 100% uit Javascript (Het meest gebruikte programmertaal ter wereld). Het unieke van dit blockchain project is dat Lisk gebruik maakt van een zogenaamde “sidechain”, deze “sidechain” is direct verbonden aan de Mainchain (Hoofdchain) van Lisk.

Doordat de appliciaties gebouwd worden op de sidechain en niet op de Main Chain van Lisk profiteren programmeurs en iedereen die aan de Lisk blockchain deelneemt meer flexibiliteit wat betreft het ontwikkelen en aanpassingen aan hun decentrale doeleinden.

De blockchain van Lisk verwerkt om de 10 seconden een nieuwe blok, waardoor de transacties erg snel kunnen worden verwerkt. Dit betekent dat een transactie binnen 10 seconden al zichtbaar is in de “blockchain”.

Doordat veel blockchains niet rechtstreeks overeenkomen, is de technologie van Lisk te vergelijken met dat van Stratis: Beiden hebben dezelfde visie om de adoptie van de blockchain te vergroten door decentrale appliciaties waar te maken met de traditionele programmeertaal. Lisk doet dit met Javascript, terwijl Stratis C# gebruikt.

Lisk SDK en Consensus

Om de Lisk Blockchain toegankelijker te maken voor decentrale applicaties, heeft het team een software developers kit (SDK) gemaakt op basis van JavaScript met focus op gebruikerservaring en ondersteuning voor ontwikkelaars.

De SDK bestaat uit 4 onderdelen:

  • Consensus-algoritme – Lisk Delegated Proof of Stake (DPoS). Dit is het standaard ingestelde algoritme, maar indien gewenst kan het worden aangepast.
  • Sidechain – Hiermee kan een autonome blockchain worden gemaakt die is gekoppeld aan de hoofdchain (mainchain) van Lisk.
  • Back-end – Aanpasbare code voor ontwikkelaars om dApps onafhankelijk van elkaar te maken.
  • Front-end – De gebruikersinterface (UI). Dit is wat je ziet als je een app gebruikt.

De gedachte hierachter is dat deze onafhankelijke projecten gekoppeld zullen zijn aan een stabiele hoofdchain. Daarnaast heeft Lisk ook nog afgevaardigden die kunnen helpen de netwerken van de sidechainste beveiligen

lisk-sdk

Door het originele Lisk-netwerk en blockchain te combineren met een open-source SDK, hebben ontwikkelaars de kracht om uitgebreide applicaties in één pakket te maken. Deze apps zijn toegankelijk in een gedecentraliseerde repository zoals een app store. LSK-tokens zullen worden gebruikt voor het gebruik van het Lisk-netwerk en zijn diensten .

Hierdoor kunnen ontwikkelaars zich focussen op de functies van hun applicatie. Zij hoeven geen moeite te doen om een nieuwe blockchain aan te maken. Er komt ook veel management bij kijken als je een geheel nieuwe blockchain moet onderhouden. Een sidechain is direct gekoppeld aan de mainchain, wat alles een stuk eenvoudiger maakt.

LISK Koers en Verwachtingen

De koers van Lisk is interessant om naar te volgen, vanwege de potentie en de technologie die Lisk in de toekomst nog zal gaan toepassen. Het is moeilijk te voorspellen waar de koers van Lisk naar toe gaat op korte termijn. Op lange termijn ben ik er wel van overtuigd dat Lisk flink in waarde zal gaan stijgen. Lisk staat niks voor niks in de top 30 van de Coinmarketcap en is zeker een cryptovaluta die ik op een briefje aan je mee zal meegeven.

Lisk Wallet

Als je Lisk hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Lisk hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen en de nadelen zijn in 1 oogopslag! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Lisk Kopen

Wil je Lisk kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. Lisk kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klanten is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten.

Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je Lisk kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je Lisk token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening.

Lisk kopen? Koop ze direct op Bitvavo!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven