Nieuws

Grootste online retailer Zwitserland voltooit transactie met nieuwe digitale Zwitserse Frank

Belangrijk nieuws vanuit Zwitserland. Daar is vandaag de allereerste transactie in de locale stablecoin (DCHF) uitgevoerd. De stablecoin is de digitale variant van de Zwiterse Frank (CHF). Hiermee loopt het land voor op de voornemens vanuit de ECB om een digitale variant van de Euro op poten te zetten.

Galaxus, de grootste online retailer in Zwitserland, zou kunnen beginnen met het accepteren van betalingen in een stablecoin die is uitgegeven door de lokale cryptocurrency-bank Sygnum.

Volgens een tweet van 27 augustus door Sygnum hebben de bedrijven zojuist een elektronische handelsbetaling voltooid met behulp van de stablecoin van Sygnum Bank, bekend als Digital Swiss Franc (DCHF). Zoals officieel aangekondigd, werd de e-commercetransactie mogelijk gemaakt door de in Denemarken gevestigde cryptobetalingsprocessor Coinify.

De DCHF stablecoin van Sygnum, gelanceerd in maart 2020, is één-op-één gekoppeld aan de Zwitserse frank en is van plan de behoefte aan kaartsystemen te elimineren, afwikkelingskosten en fraude te verminderen en directe transacties te bieden.

Digitale Zwitserse Frank (DCHF) vooruitstrevend

Zoals eerder gemeld, beweert Sygnum Bank de eerste bank met vergunning in Zwitserland te zijn die een stablecoin uitgeeft. De bank heeft een banklicentie voor digitale activa bij de Swiss Financial Market Supervisory Authority of FINMA.

Door de DCHF stablecoin van Sygnum te implementeren in e-commerce, zijn de bedrijven van plan om de wereldwijde e-commerce-industrie van $ 3,5 biljoen aan te boren. De nieuwe betaalmethode zal naar verwachting directe verbindingen tot stand brengen tussen consumenten en online retailers, waardoor tussenpersonen en bijbehorende fraude worden geëlimineerd, meldt de aankondiging.

Galaxus CFO Thomas Fugmann zei dat de acceptatie van de nieuwe DCHF stablecoin een grote stap voorwaarts is naar een beter online retailplatform. “Door onze klanten in Zwitserland en Liechtenstein in staat te stellen in onze online winkel betalingen te doen met stabiele digitale valuta zoals de DCHF, wordt hun gemak verder vergroot”, aldus Fugmann.

De directeur benadrukte ook dat Galaxus zijn positie als e-commercepionier versterkte door begin 2019 cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) als betaalmiddel te accepteren. , Ether (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en anderen. De betaalmethode was aanvankelijk beschikbaar voor aankopen ter waarde van meer dan 200 frank, of ongeveer $ 200.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!