Home » Blog » ‘Ethereum koers breekt bullish uit. Knalt prijs door naar de $800?’

‘Ethereum koers breekt bullish uit. Knalt prijs door naar de $800?’

Ethereum is momenteel een hot topic. Er worden heel veel DeFi projecten op het protocol gebouwd en de upgrade van de software (ETH 2.0) zit er ook aan te komen. Ook rijzen de transactiekosten de pan uit als gevolg van het toenemend gebruik van het netwerk. En dit is ook terug te zien in de prijs. Ether is de afgelopen tijd flink gestegen en hangt nu rond de $360. Wat kunnen we de komende tijd verwachten? Lees snel verder in deze analyse van John van Meer!

Ethereum op de wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1, zie hieronder) is te zien dat de koers de laatste tijd flink is gestegen. Het heeft het support gemaakt op de $363, waar dit in juni 2019 juist nog een sterke weerstand was. Het eerstvolgende target staat op $500 en als we dat niveau breken kunnen we omhoog kijken naar $800. Er is ook een grote dubbele bodem structuur te zien (grote groene zigzaglijn), die een technische target heeft van $650.

Dit zal niet in een rechte lijn zijn helaas. De Relative Strength Indicator (RSI) is overbought en staat boven de 75. Ook is het volume aan het afnemen. Dit zijn signalen dat er op de wekelijkse grafiek ook een correctie aan zit te komen. Support is dan te vinden op $400, $363 en de golden pocket op $300. Dit laatste niveau is afhankelijk van hoe hoog de koers eindigt voordat de correctie begint. Deze golden pocket regio wordt namelijk berekend vanaf de top van de opwaartse trend.

Figuur 1: De wekelijkse grafiek heeft $363, een belangrijke weerstand, gebroken.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is beter te zien dat de $363 een sterke support is. De afgelopen dagen is de koers uit de falling wedge naar boven gebroken en heeft de technische target van $444 al geraakt en is het er overheen gegaan. De eerstvolgende target is $500. Maar voordat de koers daar komt, is een correctie waarschijnlijk. De dagelijkse RSI is overbought, net als die op de 4-uur grafiek, die hieronder wordt besproken.

Figuur 2: De koers van Ethereum is uit de falling wedge gebroken en heeft de target geraakt.

Daarnaast is ook de ETHBTC grafiek (figuur 3) tegen weerstand aangelopen. Op de lagere timeframes zou er nog een stijging in kunnen zitten, maar als de correctie zich vanaf dit niveau inzet, kijk ik naar support op $440 en het .382 fibonacci niveau op $431.

Figuur 3: ETHBTC grafiek is tegen de volgende weerstand aan gelopen.

4-uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 4) is te zien dat de koers even weerstand had toen het de technische target had bereikt, maar daarna met hoog volume er doorheen stootte. Gezien de aanwezigheid van de bulls kunnen we hier een bull flag achtige structuur gaan vormen en consolideren boven de .382 fib alvorens de koers doorzet. Dit betekent dat de dagelijkse pullback nog iets langer op zich zal laten wachten. De bull flag heeft een technische target van $500.

Op basis van de fibonacci extension zijn de eerstvolgende targets de 2.618 fib ($477) en de $500 psychologisch rond, met een potentiële uitschieter naar de 3.618 Fib op $505. Als de koers support verliest van de $440 en op de .618 fib op de 4-uur grafiek, dan kunnen we waarschijnlijk de dagelijkse correctie verwachten.

Figuur 4: Een potentiële bull flag is in ontwikkeling.

Conclusie analyse Ethereum

De koers van Ethereum is op verschillende timeframes toe aan een pullback. En dat is een gezonde beweging. De koersen kunnen niet altijd maar blijven stijgen en de indicatoren zoals de RSI moeten normaliseren. Op de korte termijn kan de koers nog door richting de $500, maar een pullback is waarschijnlijk waarbij de targets zitten tussen de $430 – $450. Op de langere termijn zijn de volgende targets $640 en $800, maar dat zou nog een paar weken tot maanden kunnen duren voordat we daar zijn.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven