Cryptocurrency, Nieuws

Wat is Steem? Uitleg STEEM, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Steem

Steem, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Steem?

Steem is één van de eerste cryptocurrency die zich richt op hun gemeenschap, dit doen ze door op een transparante manier personen te belonen die bijdrage leveren aan het netwerk van Steem. Steem gebruikt een blockchain database die community en sociale interactie ondersteunt met beloningen die in Steem worden uitbetaald. Zie hieronder een korte video wat Steem nou eigenlijk inhoudt.

De functie van Steem

De functie van Steem is om te dienen als fundamentele rekeneenheid op de Steem blockchain. Alle andere cryptocurrencies die worden gebruikt op het Steemit platform (Steem Dollars en Steem Power) ontlenen hun waarde aan Steem. Daarnaast heeft Steem een inflatie van 100% en is er geen limiet ingesteld hoeveel Steems er ooit zullen bestaan.

Steem Dollars

Steem Dollars ook wel bekend onder de ticker (SMD) wordt voornamelijk gebruikt om gebruikers te belonen voor het schrijven en het plaatsen van goede en kwalitatieve content. Steem dollars staat namelijk gelijk gelijk aan 1 usd dollar. Op deze manier wordt er hevige fluctuatie voorkomen. Op het moment dat je wordt uitbetaald , krijg je dit betaald in Steem Dollars.

SMD is eigenlijk een belofte, dat wanneer je uitbetaald wordt, je het USD equivalent ontvangt in Steem van wat je hebt verdiend. Jaarlijks verdienen SMD holders ruim 10% rente aan SMD ( Steem Dollars)

Steem Power

Steem Power is een token dat wel wordt gezien hoeveel macht je hebt binnen het platform van Steemit. Stel je hebt veel SP, dan tellen deze stemmen ook zwaarder mee. Als je bijvoorbeeld geen SP hebt kun je namelijk ook niet meestemmen in de Steemit community en platform.

Wanneer je Steem omzet in SP, kun je je macht vergroten, het wordt ook wel powering up genoemd. Wanneer het wordt verlaagd dan noem je dat “powering down”

Het verkopen van SP kan kan alleen over een periode van 104 weken (2 jaar), wat nodig is om ervoor te voorkomen dat gebruikers snel al hun geld opnemen en ervoor zorgen dat de hele Steemit-economie ineenstort.

Steem koers en verwachting


In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Steem koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Steem voor eind 2020 schommelt rond de $0,13 en de $0,18

De Steem voorspelling voor 2022 varieert rond de $0,22 en de $0,31 De koers voorspelling voor de Steem koers voor 2025 worden boven de $0,87 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Steem wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Steem zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Steem Wallet

Als je Steem hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Steem hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Steem kopen

Ben jij ook van plan om Steem te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van Steem hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Steem je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Steem! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!