Bitcoin brokers

BitMyMoney review en hoe koop je Bitcoin op BitMyMoney?

Heb je onlangs gehoord over BitMyMoney of ben je benieuwd hoe het platform van BitMyMoney eigenlijk in elkaar steekt? Of misschien vraag je je wel af hoe je op BitMyMoney Bitcoin kunt kopen. Je leest er alles over in onze allernieuwste review van dit Nederlandse platform! Een uitgebreide BitMyMoney review, zodat je precies weet hoe alles werkt en waarom BitMyMoney betrouwbaar is als broker! Daarnaast lees je ook meer over ervaringen, hoe je je kunt aanmelden op het platform, hoe het registratieproces verloopt en waar je rekening mee moet houden. Traditioneel sluiten we af met een aantal heldere plus- en minpunten van het platform en een conclusie over in welke mate wij BitMyMoney zouden adviseren of niet. Vanaf 2013 al in de weer met crypto, maar desondanks een van de wat minder bekende crypto brokers van Nederland. Weten hoe dat zit? Lees onze volledige BitMyMoney review door en laat je door ons inspireren en informeren!

Bekijk snel

Tijdens de introductie van BitMyMoney heeft het platform een mooie introductievideo opgenomen. Wij kunnen natuurlijk van alles vertellen over het platform, maar over het algemeen helpt het wanneer het platform dit zelf doet. Dus zonder verdere vertraging geven we graag het woord aan BitMyMoney zelf! Bekijk alvast de video, dan heb je direct een idee waar de rest van dit artikel over zal gaan.

 

 

De verschillen tussen een crypto broker en een crypto exchange

Iedereen heeft een ander vertrekpunt of kennisniveau. En dat kennisniveau of die mate van ervaring is ook bepalend voor wat voor keuzes men maakt in het kiezen tussen een crypto broker en een crypto exchange. Want (nog) niet iedereen is een volleerde expert op het gebied van crypto!

Maar gelukkig is er op het gebied van crypto natuurlijk aan alles gedacht. Want ook wanneer jij niet zo’n doorgewinterde cryptohandelaar bent, kun je bij heel veel verschillende partijen terecht om doodeenvoudig je eerste stukje Bitcoin of een andere crypto aan te schaffen.

Dit doe je doorgaans bij een crypto broker of bij een crypto exchange. Maar weet je eigenlijk wat het verschil tussen die twee is? Laat het ons even uitleggen, dan weet je precies wat je kunt verwachten van een crypto exchange of een crypto broker en kun je ook benoemen welke van de twee opgaat voor BitMyMoney, het platform waar we het vandaag de dag over hebben!

Wat is een crypto exchange?

Een crypto exchange is vergelijkbaar met een aandelenbeursvloer waarbij allemaal schreeuwende mensen tegen elkaar opbieden en proberen hun aandelenportefuille te verkopen of aan te kopen. Maar dan zonder het geschreeuw. Het is de zeg maar actieve variant van het werken met een crypto broker. Bekende exchanges op de wereld zijn onder meerdere de platformen Binance, Kraken en het Nederlandse Bitvavo.

Wat is een crypto broker?

Een crypto broker lijkt vanaf de buitenkant misschien op een exchange. Uiteraard kun je namelijk via een crypto broker ook gewoon crypto aanschaffen. Toch werkt het in de praktijk heel anders. In plaats van dat je zelf actief de handelsplatformen afstruint en daadwerkelijk op de beursvloer het juiste moment uitzoekt, maak je bij een crypto broker juist gebruik van een stuk eenvoud en gebruiksgemak.

Hierdoor is een eerste begin in de grote boze wereld van crypto ineens een stuk minder spannend en kun je vaak met een paar klikken met je muis zonder al te veel voorkennis doodeenvoudig je eerste Bitcoin (of een stukje ervan) aanschaffen.

Een crypto broker kost dus iets meer, maar hiervoor hoef je je eigenlijk nauwelijks te verdiepen in de techniek en kun je eigenlijk kinderlijk eenvoudig crypto kopen of verkopen.

Wat is het verschil tussen een crypto exchange en een crypto broker?

Het verschil tussen een exchange en een broker is voornamelijk actief versus passief. Of complex versus gemak. Of goedkoop versus prijzig. Ben je elf degene die actief aan de knoppen zit? Of geef je een partij opdracht om dat voor je te doen. De ene optie is niet beter dan de andere. De ene persoon die graag de complexiteit induikt en zelf aan de knoppen wil zitten handelt op een exchange.De andere persoon vindt een stuk gebruiksgemak en eenvoud prettiger en verkiest daardoor een broker als tussenpersoon.  BitMyMoney is – voor de volledigheid – dus een crypto broker, geen crypto exchange.

BitMyMoney handleiding

Goed, voldoende besproken om eens lekker de diepte in te duiken! Het is tijd om aan de slag te gaan met BitMyMoney! Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt met BitMyMoney zul je een account moeten aanmaken en het registratieproces volledig moeten doorlopen. Maar geen zorgen! We nemen je rustig mee langs alle stappen, zodat jij ook via BitMyMoney je cryptocurrency’s kunt kopen en verkopen!

Een BitMyMoney account aanmaken

Eerst maar eens beginnen bij het begin. Zonder een BitMyMoney-account kun je niet van start, dus laten we eerst eens zorgen dat je een BitMyMoney-account kunt aanmaken. Het aanmaken van een account is gratis, intuïtief en snel geregeld. Voor de goede orde zullen we wat screenshots plaatsen, maar eigenlijk is het zo simpel dat dit waarschijnlijk ten overvloede is. Althans, dat is wat mensen zeggen wanneer ze gevraagd wordt naar hun BitMyMoney ervaringen.

Stap 1: Klik op ‘Open een rekening in de taakbalk bovenin.

Stap 2: Vul je voor- en achternaam in.

Stap 3: Vul je e-mailadres in en kies voor een wachtwoord.

Stap 4: Ga akkoord met de Algemene Voorwaarden.

Stap 5: Klik op ‘Aanmaken’ en je bent klaar!

Let op: Omdat je straks je naam zult moeten verifiëren met een (kleine) bankbetaling, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de naam die je opgeeft overeenkomt met de rekeninghouder van de bankrekening waarvan je straks gaat betalen. Dit heeft alles te maken met het wettelijk verplichte Know-Your-Customer-proces, waar ook BitMyMoney (en jij) zich aan moet houden.

Je BitMyMoney account valideren

Het aanmaken van een account is zoals je ziet ontzettend simpel. Maar voordat je ook daadwerkelijk iets kunt doen met dit account zul je je account dus eerst moeten valideren. Gelukkig gaat dat ook net zo eenvoudig als een BitMyMoney account aanmaken. Zonder deze verificatie kun je namelijk voor maximaal 50 euro aan crypto kopen, dus het is sowieso verstandig om de ID-verificatie even volledig te doorlopen.

Dit doe je door naar je profiel te gaan en daar op de knop ‘Je identiteit te verifiëren’ te klikken.

Je komt vervolgens op de informatie-pagina van BitMyMoney terecht:

Hoe identificeer ik mezelf?

Extra identificatie is vereist om Bitcoin te kunnen versturen en om je limieten te verruimen, zodat je grotere bedragen kunt kopen en verkopen.

Hiermee verifieer je je account. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 1. Maak een foto van jezelf met je ID in je hand, ZORG DAT JE ID LEESBAAR IS.
 2. Je ID is een geldig Nederlands of Belgisch paspoort, een geldig Nederlandse of Belgische ID kaart of Nederlands rijbewijs.
 3. De volgende gegevens moeten leesbaar zijn: de foto moet zichtbaar zijn, naam (voornamen en achternaam), geboortedatum, datum van afgifte, geldigheidsdatum, documentnummer / kaartnummer
 4. Je kunt je BSN-nummer onleesbaar maken en je kunt door de foto de tekst ‘voor Bitmymoney’ zetten (watermerk).
 5. Stuur je foto naar [email protected] vanaf het e-mailadres van je account
 6. Na ontvangst van je identificatie en controle van je ID zullen je limieten verruimd worden, de controles van ID’s vindt plaats tijdens werkdagen

Bij ons duurde de volledige registratie ongeveer een (werk)dag.

Een overzicht van alle verschillende limieten die aan verificaties zijn gekoppeld kun je terecht op de website van BitMyMoney zelf.

BitMyMoney crypto kopen

Om via BitMyMoney crypto te kunnen kopen, moet je naast een account natuurlijk ook wat centen op je rekening hebben. In plaats van dat je je tegoed bij BitMyMoney zelf moet opwaarderen, kun je er ook voor kiezen om een betaling gewoon via IDEAL te doen. Dat is dus het voordeel van werken met brokers in plaats van de meeste exchanges.

Je klikt dus eenvoudig op ‘Koop’ op het Bitcoin-tabblad, vult in voor hoeveel euro je Bitcoin wilt aanschaffen, selecteert je bank en je rond je aankoop af.

BitMyMoney crypto verkopen

Om op BitMyMoney crypto te verkopen, doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies welke crypto jij wilt verkopen.
 2. Klik op verkopen.
 3. Kies het bedrag waarvoor je wilt verkopen.
 4. Klaar!

Over BitMyMoney

Wanneer we het hebben over een platform dan is het naast de praktische informatie ook prettig om het eens over de ervaringen van bestaande klanten te hebben. Hoe waarderen zij het platform? Waar loopt men tegenaan? Hoe ervaren zij de service van BitMyMoney? En hoe is het met de betrouwbaarheid van BitMyMoney als crypto broker gesteld?

BitMyMoney reviews

Voor onze reviews kijken we altijd naar TrustPilot. Deze onafhankelijke reviewsite geeft nieuwe en bestaande gebruikers altijd een kans om laagdrempelig ervaringen te delen en verschillende platforms te beoordelen op hun performance.

Trustpilot scoort BitMyMoney een 2,2 op een schaal van 5. Daarmee krijgt BitMyMoney de beoordeling ‘slecht’ van de 114 geplaatste reviews.

De laatste tijd ligt het platform aardig onder vuur op Trustpilot. Er komen in een rap tempo matige reviews bij en de laatste respondenten klagen voornamelijk over de prijs van de verschillende crypto’s en de aanzienlijke transactiekosten die aan het platform voldaan moeten worden. Dit laatste is overigens een veelgehoorde klacht bij crypto brokers. De eenvoud heeft namelijk zo zijn prijs.

Wil je aan de slag met BitMyMoney? Neem dan in ieder geval de reviews even door zodat je voor jezelf een weloverwogen besluit kunt nemen!

Het is overigens de moeite waard om te vermelden dat BitMyMoney zelf reviews via ‘Kiyoh’ verzamelt. Hier scoort BitMyMoney maar liefst een 9,2 op een schaal van 10 en zouden 96% van de klanten het platform aanbevelen aan vrienden en kennissen.

Dit alles lijkt dus behoorlijk in een schril contrast met elkaar te staan. Waar de enorme verschillen precies vandaan komen is dan ook niet duidelijk, maar aangezien TrustPilot wordt gebruikt als onafhankelijk review-platform, hanteren we derhalve voor de zekerheid ook maar de wat matige score van 2,2 op een schaal van 5.

De betrouwbaarheid van BitMyMoney

BitMyMoney moet als Nederlandse crypto-partij aan een behoorlijke strakke wet- en regelgeving voldoen. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat niet alleen op het gebied van Know Your Customer, maar ook op het gebied van platform security BitMyMoney de zaken goed op orde heeft.

BitMyMoney is zeker niet de grootste partij van Nederland, maar beheert toch al gauw een aanzienlijk portfolio voor haar klanten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je ineens al je geld kwijt bent wanneer je met BitMyMoney aan de slag gaat.

Het platform is naar ons weten ook nog nooit ten prooi gevallen aan hackers en heeft met vlag en wimpel de registratie van De Nederlandsche Bank doorstaan. Je kunt wat dat betreft met een gerust hart aan de slag met BitMyMoney.

Welke coins kan ik allemaal kopen op BitMyMoney?

Er zijn tientallen duizenden verschillende crypto’s te koop, maar je kunt slechts voor een paar crypto’s terecht op het platform van BitMyMoney.

Je kunt bij BitMyMoney de volgende crypto aanschaffen:

Lekker overzichtelijk dus. Wil je toch een uitgebreider aanbod? Dan is het slim om een andere crypto broker of crypto exchange te zoeken!

De voor- en nadelen van BitMyMoney

Elke partij heeft specifieke onderdelen waarop ze zich onderscheiden van concurrenten. Het maakt ze uniek. Zo heeft ook elke partij voor- en nadelen en hebben we de belangrijkste constateringen en ervaringen op een rijtje gezet in deze BitMyMoney handleiding en review.

De voordelen van BitMyMoney

 • BitMyMoney is volledig Nederlands, wel zo makkelijk in de communicatie.
 • Je hebt geen externe wallet nodig. De crypto die je aanschaft staan – indien je dat wilt – gewoon op het platform van BitMyMoney.
 • Het aan- en verkopen van crypto gaat eenvoudig en razendsnel.

De nadelen van BitMyMoney

 • De handelskosten zijn aanzienlijk bij BitMyMoney
 • De laatste reviews zijn overwegend negatief, hou dit voor jezelf in de gaten.
 • Zeer beperkt aanbod (slechts drie crypto’s).

Conclusie

Wanneer men op zoek gaat naar een partij om vooral betrouwbaar en eenvoudig crypto aan te kunnen schaffen, dan is gebruiksgemak een belangrijk aspect. Wat dat betreft zijn er bijna geen crypto brokers te vinden waarbij het gebruiksgemak niet voorop staat. Dat is in het geval van BitMyMoney niet anders.

Je kunt veilig en snel aan de slag met BitMyMoney en het kopen of verkopen van crypto is werkelijk in een handomdraai gerealiseerd. Toegegeven, deze mate van comfort en gebruiksgemak kost je dan wel weer iets extra’s.

In deze BitMyMoney review zijn we vooral op zoek gegaan naar BitMyMoney ervaringen van klanten en hebben we geprobeerd om een BitMyMoney handleiding samen te stellen, waarmee we iedereen die BitMyMoney klant is of klant wil worden op weg helpen naar een positieve ervaring. En mocht je toch tegen vragen aanlopen? Neem gerust even contact op met BitMyMoney zelf.

 

 

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *