Cryptocurrency, Nieuws

Wat is Aion? Uitleg AION, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Aion

Aion, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Aion?

Aion noemt zichzelf de derde generatie multi-blockchain systeem. Het werkt aan de ‘standaard’ privacy- en schaalbaarheidsproblemen die veel blockchains ondervinden. Wat het project echter onderscheidt van bijvoorbeeld Bitcoin (eerste generatie) en Ethereum (tweede generatie) is de interoperabiliteit.

Veel informatie op de blockchains kan namelijk tegenwoordig goed en veilig opgeslagen worden. Het is alleen lastig om deze informatie te gebruiken in het ene ecosysteem wanneer het opgeslagen staat in het andere ecosysteem.

Met de interoperabiliteit van Aion wil het project een brug slaan tussen deze verschillende blockchains.

Op dit moment staat er veel waarde op de verschillende blockchains, maar om die waarde van de ene naar de andere te verplaatsen zijn centrale entiteiten nodig zoals exchanges.

Het is dan ook logisch dat veel hackers constant bezig zijn om deze exchanges aan te vallen, al de waarde verloopt via deze platformen en het is daarom een ‘makkelijk’ doelwit.

Aion wil het protocol worden dat direct de brug slaat tussen de blockchains zonder dat hiervoor centrale entiteiten nodig zijn.

Bekijk hieronder een korte video wat Aion eigenlijk inhoudt

Generaties blockchains

Generatie een is Bitcoin. Dit is het protocol dat wordt gebruikt om waarde te versturen van de ene naar de andere persoon op het internet zonder dat hier een tussenpersoon voor nodig is. Dit gebeurt vaak (semi) anoniem en is permanent. Bitcoin heeft de weg vrijgemaakt voor verdere ontwikkelingen door het uitvinden van blockchain technologie.

Generatie twee zijn blockchains zoals Ethereum. De uitvinding van smart contracts bracht veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Niet alleen was het mogelijk om waarde naar elkaar te versturen, maar er konden nu ook voorwaarden aan deze transacties verbonden worden. De toepassingen voor deze technologie worden nog steeds verder ontwikkeld en zijn praktisch eindeloos.

Generatie drie is een combinatie van de eerste twee generaties met daarbij nieuwe features. Via bijvoorbeeld Aion blockchain kunnen andere blockchains zich met elkaar verbinden. Je kunt zo direct iemand Ethereum sturen met Bitcoin zonder dat je hiervoor de beide coins voor elkaar moet omwisselen op een exchange.

Ook helpt het organisaties met de ontwikkeling van hun eigen blockchains. Door dit te maken op de bestaande blockchain van Aion staan alle nieuwe bedrijven direct met elkaar in verbinden. Wel hebben alle organisaties de ruimte om bijvoorbeeld hun eigen consensus mechanisme te kiezen.

Het belang van interoperabiliteit

Op dit moment werken exchanges nog als tussenpersoon en an sich gaat dat prima. Het probleem is alleen dat dit centrale partijen zijn waar van alles mee kan gebeuren. Zoals eerder al aangegeven zijn exchange een makkelijk doelwit voor hackers. Ze weten namelijk dat wanneer ze succesvol zijn ze direct beschikken over het geld van veel mensen.

Bovendien zijn exchanges echte bedrijven waar van alles mis kan gaan. Zo zou het bijvoorbeeld een periode offline kunnen gaan bij technische problemen of voor onderhoud. Dit betekent praktisch dat de mensen die op dat moment het geld bij de exchange hebben staan er even niet bij kunnen.

Interoperabiliteit neemt in feite de rol als tussenpersoon over en doet precies hetzelfde, maar dan op de achtergrond. De transacties tussen de gekoppelde blockchains worden hiermee sneller, goedkoper en veiliger.

Aion Koers en voorspelling

In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Aion koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Aion voor eind 2020 schommelt rond de $0,05 en de $0,07

De Aion voorspelling voor 2022 varieert rond de $0,13 en de $0,15 De koers voorspelling voor de Aion koers voor 2025 worden boven de $0,41 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Aion wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Aion zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Aion Wallet

Als je Aion hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Aion hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Aion kopen

Ben jij ook van plan om Aion te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de Bitvavo exchange van Aion hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Aion je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Aion! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *