Nieuws

Bitcoin opnieuw boven de 10.000 dollar grens

Bitcoin schoot gisteren opnieuw door de 10.000 dollar grens en zorgde weer voor heel wat volume en volatiliteit. De Bitcoin koers vertoonde de afgelopen weken nauwelijks volatiliteit en handelde tussen de $9.000 en $9.300. Een bijzonder saaie periode. De afgelopen dagen zagen we gelukkig weer wat volume en prijsactie.  

Gisteren schoot de koers plotseling naar 10.100 dollar op sommige beurzen. Helaas was het momentum niet zo sterk en daalde de koers iets onder de $10.000. Vanochtend vroeg testte BTC opnieuw de 10K grens en schoot hij er dwars doorheen. Dit keer met een high van $10.320 op verschillende beurzen. Op dit moment staat de koers op $10.213 en is het een positief signaal als we boven de 10.000 dollar blijven.

Bullish signalen

De prijsactie die we vandaag hebben gezien, na een wekenlange lage volatiliteit is volgens sommige analisten een bullish signaal. Er gaan dan ook geruchten rond dat dit dan echt de start van de bull market kan zijn.

Dit is de vierde keer dit jaar dat Bitcoin de 10.000 dollar grens probeert te doorbreken. De eerste drie keer in februari, mei en juni waren niet succesvol en de koers zakte vrijwel direct na de stijging. De community staat er nu stukken positiever in. Of nu Bitcoin kopen een goed idee is, is maar de vraag. Er wordt namelijk nog een correctie verwacht.

De stijging laat ook zien dat Bitcoin volledig losstaat van de Amerikaanse aandelenmarkt. De afgelopen maanden zagen we dat er veel correlatie is tussen beide markten.  

Toch investeren in Bitcoin?

Als je toch wil investeren in Bitcoin is het handig als je van te voren even de prijzen vergelijkt. Fiat naar BTC bedrijven rekenen namelijk een extra fee bovenop de prijs. Deze fees kunnen oplopen tot hoge percentages. Vergelijk dus altijd de prijzen van verschillende brokers wanneer je Bitcoin kopen gaat. Het kan je een hoop geld besparen bij het aankopen of het verkopen van je cryptocurrency.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!