Litecoin kopen en verkopen? Koers en informatie

Litecoin kopen? Op deze pagina vindt je de huidige live euro koers van Litecoin. Litecoin huidige prijs is €103.76 met totale marketcap van €7.27 B. Litecoin prijs is -2.67% omlaag gegaan in de laatste 24 uur. Koop of verkoop je Litecoin op deze pagina.


Op deze pagina kun je ook gebruik maken van de Litecoin calculator

Belangrijk! Voordat je Litecoin wilt kopen, zorg ervoor dat je eerst Bitcoin koopt om vervolgens deze weer in te wisselen voor Litecoin! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten! Schrijf je hier in en claim jouw bonus of klik op de knop beneden! Overigens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin Broker van Nederland!

Kopen verkopen Litecoin
 • litecoin
  Litecoin (LTC)
 • Live prijs
  €103.76
 • 24 uur%
  -2.67%
 • Marktkapitalisatie
  €7.27 B
 • Volume
  €464.33 M
 • Beschikbaar aanbod
  70.04 M LTC
 • Rang
  23

Crypto Calculator

Litecoin Kopen

Litecoin kopen kan een goede en slimme investering zijn. Litecoin wordt ook door velen gezien als de "Zilver"van de Altcoins, waar Bitcoin bekend staat als "Goud". Een gemakkelijke manier om Litecoins te kopen is door bijvoorbeeld direct bij Litebit of bij Bitvavo te kopen! Een andere mogelijkheid is door bijvoorbeeld eerst Bitcoins te kopen om deze vervolgens weer in te wisselen voor Litecoins. Dan zou Satos of Bitonic een goede keuze kunnen zijn, wanneer je deze bijvoorbeeld hebt gekocht, kun je bij een crypto exchange als Binance je bitcoins weer inwisselen voor Litecoins. Hier beneden een klein overzicht van een aantal Nederlandse brokers waar je Litecoins kunt kopen.

Bitvavo

50+ Cryptocurrency's te koop
Bitvavo wallet
Gevestigd in Nederland
Gerespecteerd bedrijf
Tijdelijk aanbod : Tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten

LiteBit

50+ Cryptocurrency's te koop
Eigen Litebit.eu wallet
Gevestigd in Nederland
Gerespecteerd bedrijf
Betrouwbaar!

Bitonic

1 van de betrouwbaarste broker
Sinds 2013
Goede bitcoin prijzen
Gevestigd in Nederland
 

Satos

1 van de goedkoopste bitcoin prijzen
Gevestigd in Nederland
Betrouwbaar
 
 

Litecoin wallet

Als je Litecoins hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Litecoins hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen en de nadelen zijn in 1 oogopslag! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

 

  
 
Gebruiksvriendelijkheid
Veiligheid
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl

Paper
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 6 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 7 / 10

Sofware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 7 / 10
Veiligheid: 8 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 6 / 10

Exchange
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 10 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 8 / 10

Hardware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 9 / 10
Veiligheid: 9 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 10 / 10

Litecoin Koers

LTC is al sinds 2011 opgericht en is dus één van de oudste cryptovaluta. Tot 2016 heeft Litecoin bijna altijd in de top 3 gestaan en stond in de beginjaren op nummer 2 achter de Bitcoin. Doordat er nieuwere blockchain technologieën zoals Ethereum en Ripple erbij waren gekomen is de handel en marketkapatilisatie snel ingehaald door deze 2. De Litecoin ligt op het moment van schrijven stabiel rond de 70 - 80 euro.

De Litecoin koers heeft vooral een sterke groei gehad in de tweede helft van 2017 .Een groot voordeel van de Litecoin is dat de bedenker Charlie Lee, nog steeds betrokken is met de Litecoin. Sinds Charlie Lee zijn baan bij Coinbase had opgezegd en zich weer op de technologie van Litecoin ging focussen, is de Litecoin koers enorm gestegen.

Litecoin heeft in tegenstelling van de Bitcoin nooit problemen gehad met hoge transactiekosten of met de schaalbaarheid. Dit komt ook doordat Litecoins minder wordt gebruikt als je deze zou vergelijken met de Bitcoin. Toch zjin er veel mensen die Litecoin kopen zonder hoge kosten te betalen en zonder vertraging. één van de voornaamste reden is dat LTC al vroeg bij was met de verbetering, onder andere de toevoeging van de Segwit waardoor transacties sneller verwerkt werden zonder de blok te vergroten.

Wat is Litecoin

litecoinLitecoin is opgericht in 2011 door Charlie Lee, overigens oud medewerker van Google. Vaak wordt er binnen de community van de cryptowereld Litecoin aangeduid als "Zilver" wanneer Bitcoin als "Goud wordt gezien.

Litecoin is een digitale crypto valuta dat gebruik maakt van een gedecentraliseerde systeem. De algoritme waarmee Litecoin functioneer is namelijk "SCRYPT" waar Bitcoin werkt met "SHA256"

Litecoin wordt al jaren vergeleken met de Bitcoin. Zo werd er in de beginjaren al een aantal keren geclaimd dat de Litecoin 4x zo sneller was dan de Bitcoin . Zo verwerkt de Litecoin netwerk om de 2.5 minuten al een nieuw “blok”, terwijl Bitcoin dat moet doen met 10 minuten. Ook omdat Bitcoin gebruik maakt van de algoritme "SHA256" kost het veel meer energie om bijvoorbeeld BTC te minen oftewel te(Delven) wat natuurlijk erg veel energievermogend is. Bitcoins minen doe je meestal via (GPU's) oftewel met grafische videokaarten. Bij de Litecoin is dit echter niet zo en speelt de "RAM" oftewel geheugen een belangrijke rol bij het delven van Litecoins.

Dankzij de algoritme en de systeem binnen de LTC netwerk, worden transacties sneller verwerkt en bevestigd. Op het moment van schrijven kan de Litecoin tussen de 50-55 transacties per seconden verwerken. Voor elke blok die gegenereerd wordt door de miners is de beloning "50 LTC" per blok. Dit wordt naar mate tijd steeds kleiner omdat de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt. Het totale omloop in LTC zal uiteindelijk rond de 84 miljoen zitten.

Charlie Lee is nog zeer betrokken bij elke ontwikkeling en keuzes die worden gemaakt door de Litecoin community en heeft onder andere gezorgd voor de invoering van SegWit : een belangrijke factor met gevolg dat het netwerk beter schaalbaar is en dat er meerdere transacties in een blok verwerkt kunnen worden.

 

Markets

# Uitwisseling Paar Prijs Volume (24 uur) bijgewerkt

Koers


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

Historische prijzen

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Geef jouw review!