Home » TREZOR harware wallet kopen?

TREZOR harware wallet kopen?

Een Trezor wallet is de manier om cryptocurrency veilig te kunnen bewaren. Door de snelle opkomst van cryptocurrency als waardevol bezit, is de kans op diefstal helaas ook toegenomen. Om de bitcoin, ether of andere digitale munten te kunnen beveiligen tegen diefstal is een zogenaamde wallet nodig. Dit is dan ook precies wat Trezor levert. De wallets van Trezor zijn zogenaamde hardware wallets. Dat betekent dat het daadwerkelijk een product is dat beet te pakken is. Wat maakt deze hardware portemonnee voor digitale valuta eigenlijk zo goed? Waarom is het een uitstekend idee om juist voor deze variant te kiezen?

Alle currency

Een belangrijk voordeel van Trezor is dat de wallet die gemaakt is niet alleen voor een enkel soort cryptocurrency geschikt is. Sommige concurrenten maken bijvoorbeeld alleen het beveiligen van bitcoin mogelijk. In dit geval is dat wel anders. Welke digitale valuta ook in het bezit is, het is altijd mogelijk om deze veilig te bewaren met behulp deze wallet. Voorbeelden hiervan zijn Litecoin, Dash, Ethereum en de afsplitsing van bitcoin, bitcoin cash. Het is in dat geval wel belangrijk om vanaf het eerste moment te zorgen dat alles goed in orde is gemaakt voor de opslag. Dat begint niet bij de wallet.

Trezor bruikbaar maken

Wanneer de Trezor is aangeschaft en thuis uitgepakt kan het gebruiken beginnen. In de eerste plaats is het dan van belang om alles te installeren. Koppel daarvoor de wallet aan de computer met behulp van de micro-usb-kabel die bij het pakket geleverd wordt. Vervolgens moet naar de startpagina van de Trezor-website gegaan worden. Daar kan de vervolgstap in het installatieproces plaatsvinden. Dat begint met een korte uitleg en vervolgens een verdere verwijzing naar de volgende installatiepagina. Daar is de webapplicatie te vinden die nodig is om de computer en de wallet voortaan met elkaar te laten communiceren.

Het gebruik

Zorg dat de benodigde software van Trezor op de computer geïnstalleerd is om eindelijk te kunnen beginnen met opslaan van cryptocurrency. Als getest is of de computer en de wallet met elkaar communiceren kan het gebruiken beginnen. Geef de wallet een naam en een pincode om voor beveiliging te zorgen. Stel hem in als wallet voor een betreffende cryptocurrency. Let dus op, hoewel de verschillende currency beveiligd kunnen worden kan er per wallet maar één soort tegelijk beveiligd worden. Trezor is een bitcoin wallet, of een Dash wallet, of een Litecoin wallet. Niet allemaal tegelijk, dit is niet mogelijk.

Handelen

Vanaf dat moment kan er worden gewerkt met de wallet van Trezor. Het is dan zo dat er cryptocurrency beschermd kan worden, maar ook dat het vanaf de wallet, vanaf het moment van aansluiten, verzonden kan worden, bijvoorbeeld voor betaaldoeleinden. In de webapplicatie is alles dan bij te houden. Denk aan bijvoorbeeld zaken als het saldo aan currency en zaken als het autoriseren van de transacties die gedaan worden. Doordat de wallet vrij goedkoop is aan te schaffen, is het een perfecte manier om te zorgen dat de cryptocurrency die in bezit is veilig bewaard kan worden, maar er ook simpel mee gehandeld kan worden.

Scroll naar boven