Home » Ethereum wallet aanmaken via My Ether Wallet

Ethereum wallet aanmaken via My Ether Wallet

Je bent nieuw in de cryptowereld of je dwaalt al een tijdje hier rond, dan heb je weleens gehoord over Ethereum.

Via de blockchain van Ethereum kan iedereen een eigen cryptovaluta oprichten. Veel blockchain-startups doen dat via het netwerk van Ethereum. Één van de grootste startups waren onder andere : EOS en Vechain

MEW aanmaken

Voordat je een wallet gaat aanmaken op My Ether Wallet, zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten. Zorg in ieder geval voor dat je op de officiele website zit van Myetherwallet.com. De officiele website is te herkennen aan het begin van de url https://.

Myetherwallet is slechts een service die je gebruikt zodat je toegang kunt krijgen tot je wallet. De website is open source en draait via de Ethereum netwerk.

Hoe maak ik een Myetherwallet aan?

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je een MEW wallet kunt aanmaken, Zorg ervoor dat je deze stappen nauwkeurig en geconcentreerd opvolgt, Het is niet de moment om fouten te maken bij dit proces.

1. Ga naar deze link -> https://www.myetherwallet.com

2. Typ je wachtwoord in en klik daarna op “Create New Wallet” * Sla je wachtwoord veilig op*

ethereum-wallet-aanmaken

 

3. Download veilig je Keystore File(UTC/JSON) en sla het op in een veilige map. Klik vervolgens op “I understand. Continue.

ethereum-wallet-aanmaken-2

4. Sla vervolgens je private key op. Deze private key code is erg belangrijk, mocht iemand in bezit komen van deze code, dan kan iemand anders jouw wallet kraken. Zorg ervoor dat je deze code uitprint door op de knop “Print Paper Wallet” te klikken of er een foto te maken met je mobiele telefoon. Sla in ieder geval deze private key veilig op. Nadat je dat heb gedaan, klik dan verder op “Save Your Adress

ethereum-wallet-aanmaken-3

5. We zijn bijna klaar met het aanmaken van een My ether wallet. Zoals je hier ziet zijn er vele mogelijkheden om in te loggen via MEW. Voor deze voorbeeld kiezen we voor “Keystore/Json” Selecteer deze en upload de file die je bij stap 3 hebt gedownload!

ethereum-wallet-aanmaken-4

 

6. Nadat je de JSON file heb geupload, moet je ook de bijgevende wachtwoord mee geven die je bij stap 2 hebt gedaan. en Tada! Je zit nu veilig op je Myether Wallet! 🙂

ethereum-wallet-aanmaken-5

7. Zodra je alle stappen goed heb gevolgd, dan zult jouw scherm nu zo uitzien!

ethereum-wallet-aanmaken-6

Als het zo is, dan gefeliciteerd voor het ondernemen van deze stappen, je bent nu in bezit van een Ether wallet.!!  Met deze ether wallet kun je alle cryptomunten(ER20) opslaan die worden ondersteunt door de ETH netwerk.

Let wel op, de private key is wel anders dan een ethereum wallet adres.
Private key zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot je Ethereum wallet. De ethereum wallet is in dit geval zoals je ziet op de screenshot rechtsboven : 0xC2712526790FB796C6d19641bF9A18Cb73545590

Wanneer je dus Ethereum koopt op Litebit.eu , dan moet je deze ethereum adres invullen en niet de private key!

 

Scroll naar boven