Stellar (XLM) kopen en verkopen? Koers en informatie

Stellar (XLM) kopen? Op deze pagina vindt je de huidige live euro koers van Stellar (XLM). Stellar (XLM) huidige prijs is €0.0603 met totale marketcap van €1.23 B. Stellar (XLM) prijs is 1.52% omhoog gegaan in de laatste 24 uur. Koop of verkoop je Stellar (XLM) op deze pagina.


Op deze pagina kun je ook gebruik maken van de Stellar (XLM) calculator

Belangrijk! Voordat je Stellar (XLM) wilt kopen, zorg ervoor dat je eerst Bitcoin koopt om vervolgens deze weer in te wisselen voor Stellar (XLM)! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten! Schrijf je hier in en claim jouw bonus of klik op de knop beneden! Overigens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin Broker van Nederland!

Koop Stellar Verkoop Stellar
 • stellar
  Stellar (XLM)
 • Live prijs
  €0.0603
 • 24 uur%
  1.52%
 • Marktkapitalisatie
  €1.23 B
 • Volume
  €189.80 M
 • Beschikbaar aanbod
  20.36 B XLM
 • Rang
  15

Crypto Calculator

Voer een bedrag in
Basisvaluta
Omzetten naar

10 Stellar (XLM)
=
0.603EUR

Wat is Stellar

stellar-kopenStellar is een gedecentraliseerde financieel netwerk waar je snel betalingen kunt verichten in verschillende valuta's.

Stellar is een open source netwerk met als doelstelling op een snelle en veilige manier "transacties" uit te wisselen door gebruik te maken van de blockchain technologie.

Een klein voorbeeld is om vanuit Nederland een transactie te versturen en deze vervolgens in de "euro" uit te voeren. Deze wordt dat tegen de beste usd/euro koers omgezet in dollars en vervolgens weer overgemaakt naar iemand die in de Verenigde Staten woont.

Stellar maakt ook gebruik van "Stellar LogoHet internet" deze bestaat namelijk uit een netwerk van servers die allemaal data's van ons bevatten, maar ook data's over applicaties en meer. Stellar is een netwerk van decentrale servers. Ieder server houdt een grote digitaal grootboek bij ( ook wel ledger genoemd) ook wel bekend als de blockchain.

Net als iedere blockchain, beschikt Stellar ook over de exact kopie van een grootboek. In deze grootboek wordt alle transacties bijgehouden door de Stellar netwerk.

Ieder bedrijf of ontwikkelaar kan een Stellar server opzetten, wanneer er meerdere servers in het netwerk zitten, wordt het netwerk ook sterker en veiliger. Bijna alle servers communiceren met elkaar om transacties binnen het Stellar netwerk te bevestigen, dit word ook wel consensus genoemd.

Wanneer er een transactie plaatsvind op de blockchain van Stellar, word de transactiewaarde af en bij geschreven in de vorm van valuta's zoals de USD, EUR, BTC of GBP. Vervolgens kan de zender dit tegoed op het netwerk van Stellar ervoor kiezen om de betalingen in Lumens te voldoen in de vorm van andere valuta's zoals Dollar, EUR, Yen. Deze wordt dan vervolgens weer bijgeschreven op het account van de ontvanger.

Door de techologie van Stellar toe te passen is het versturen van transacties erg snel en goedkoop. Op het moment van schrijven kost de transactie van Lumens namelijk 0.00001 lumens, dit zou betekenen dat je met 1 XML meer dan 100.000 transacties zou kunnen dekken.Dit zorgt ervoor dat zelfs de microbetalingen mogelijk zou moeten zijn zonder hoge transactiekosten te hoeven betalen. Een transactie van Stellar wordt meestal binnen enkele seconden bevestigd en maakt dit namelijk erg uniek en erg interessant voor internationale betalingen.

Koers van Stellar

De koers van Stellar wordt bepaald door de vraag en aanbod. Wanneer de vraag naar Stellar groot is, dan is de kans groot dat de koers van Stellar ineens kan gaan stijgen. Andersom als de aanbod van Stellar groter is dan de vraag, kan het zijn dat deze in prijs zal gaan dalen. Vooral in de eerste helft van 2017 is Stellar enorm in waarde gestegen. Het is moeilijk te voorspellen waar de koers van Stellar op korte termijn naar toe gaat. Op lange termijn zijn wij van overtuigd dat deze cryptovaluta een meerwaarde zal worden.

Stellar Wallet

Als je Stellar hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Stellar hierin te bewaren.

 

  
 
Gebruiksvriendelijkheid
Veiligheid
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl

Paper
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 6 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 7 / 10

Sofware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 7 / 10
Veiligheid: 8 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 6 / 10

Exchange
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 10 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 8 / 10

Hardware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 9 / 10
Veiligheid: 9 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 10 / 10

Stellar Kopen?

Stellar kopen?, deze cryptovaluta kan je onder andere inkopen via online exchange. Deze cryptovaluta kan je vinden onder de naam (XML). Hieronder een overzicht:

Bitvavo

50+ Cryptocurrency's te koop
Bitvavo wallet
Gevestigd in Nederland
Gerespecteerd bedrijf
Tijdelijk aanbod : Tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten

LiteBit

50+ Cryptocurrency's te koop
Eigen Litebit.eu wallet
Gevestigd in Nederland
Gerespecteerd bedrijf
Betrouwbaar!

Bitonic

1 van de betrouwbaarste broker
Sinds 2013
Goede bitcoin prijzen
Gevestigd in Nederland
 

Satos

1 van de goedkoopste bitcoin prijzen
Gevestigd in Nederland
Betrouwbaar
 
 

Markets

# Uitwisseling Paar Prijs Volume (24 uur) bijgewerkt

Koers


Diagram laden ...

Historische prijzen

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Geef jouw review!