Nieuws

Wereldpolitiek kan niet om Bitcoin heen

Bitcoin (BTC) heeft geopolitieke consequenties. Dat is wat een directeur bij Deutsche Bank stelt. Peter Tchir steekt zijn mening niet onder stoelen of banken in zijn artikel bij Forbes.

In zijn artikel haalt Tchir onder andere aan dat er een correlatie bestaat tussen de prijs van BTC en groot nieuws. Zo noemt hij de spanningen tussen Amerika en China als voorbeeld van de stijging in mei.

Bitcoin reageert op nieuws

Volgens de oud-bankier hangt veel van de prijsontwikkeling van bitcoin dus af van wat er in het nieuws is. De analist voegt daar aan toe dat dat de recente dalingen in dollar te wijten is aan de negatieve berichten. Hij benoemt hierbij een tweet van de Amerikaanse president Trump.

Bitcoin is globaal

Aan die laatste stelling is niets gelogen. In potentie is bitcoin een erg belangrijke factor voor de politiek. Je hebt het namelijk over een nieuwe vorm van geld. Dat heeft overal impact op. Eigenlijk alle bestaande systemen en regels zijn namelijk gebouwd om ons huidige geldsysteem heen.

In dat systeem kan er na wat gelobby en mooie worden met een paar drukken op de knop weer extra geld worden gecreëerd. Op dat systeem is bitcoin een alternatief. Niemand hóeft mee te doen, maar er lijken steeds meer partijen wel mee te wíllen doen.

Een perfect voorbeeld is Iran. Het land wil sancties van Amerika omzeilen en geeft daarom een eigen cryptomunt uit. Het is wachten op het eerste land dat bitcoin echt omarmt. Want eerlijk is eerlijk: bitcoin lijkt met de veiligheid van het netwerk een betere manier om sancties te ontlopen dan een eigen munt. Maar misschien moet men daar nog achter komen.

Het globale en grenzeloze aspect biedt mogelijkheden voor tal van landen. Kleinere landen die weinig voorstellen op wereldschaal kunnen in deze nieuwe industrie een plekje innemen. Zo proberen Malta, Wit-Rusland en Estland alle drie op hun eigen manier een mooie positie in deze nieuwe financiële wereld te veroveren.

Bron: Bitcoinmagazine.nl

 

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *