Nieuws

Walmart lanceert blockchain-ecosysteem met Walmart Leaf

Walmart Inc. heeft de ontwikkeling van een nieuwe blockchain-service aangekondigd. De service, WalmartLeaf.com, is een gedecentraliseerd netwerk voor financieel vermogensbeheer.

De bedoeling is om ‘s werelds meest betrouwbare systeem voor retail-geldtransacties te ontwikkelen, met de mogelijkheid om transacties in minder dan 2 seconden af ​​te handelen. Leveranciers zullen ecommerce-betalingen van contant geld naar digitaal omzetten via het Ethereum-netwerk in de vorm van ERC20-tokens. Walmart zal de expertise van WalmartLabs in zakelijk betalingen combineren met de geavanceerde blockchain-technologie uit het WalmartProjects-platform. Het uiteindelijke doel is om om vanaf boekjaar 2019 een nieuwe retail-betaalservice aan te kunnen bieden. De service zal daarnaast compatibel zijn met het IoT en andere nieuwe technologieën.

Blockchain trekt de afgelopen jaren de aandacht vanwege zijn potentieel transacties te beschermen tegen vervalsing. Veel financiële instellingen over de hele wereld werken al samen met IT-bedrijven om verschillende proof-of-conceptontwerpen te testen. Zo heeft Walmart Inc. verschillende onderzoeksprojecten met VISA uitgevoerd.

Uitvoering van de voorverkoop Walmart Leaf

De voorverkoop van de Walmart Leaf Tokens (WAL) begint in oktober 2018. De verkoop gaat door totdat 75% (750.000.000 WAL) is verkocht. De andere 25% (250.000.000) bewaart Walmart voor verkoop aan Walmart-winkels. In totaal worden 1.000.000.000 WAL-tokens gecreëerd. Kopers ontvangen binnen enkele dagen een e-mail om hun tokens te claimen.

Walmart Leaf werkt samen met verschillende cryptocurrency-beurzen. Een paar van deze beurzen zijn Binance, Huobi, Poloniex en Bitfinex. Zodra de distributie is voltooid, zullen de tokens te verhandelen zijn op de crypto-beurzen.

Het nieuwe betalingsnetwerk zal een diverse betalingsdienst zijn die is uitgerust met een interface die kan worden gebruikt als een communicatienetwerk om producten te volgen. Daarnaast is de overdracht van waarde via de blockchain ook onderdeel van het platform. Dit zal een aanzienlijke verlaging van transactiekosten voor alle soorten betaaldiensten mogelijk maken. Ook zou het aantal transacties flink kunnen gaan stijgen dankzij dit nieuwe platform.

Bron: Bitned + Coingape

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl , sinds 2006 actief op het internet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *