Nieuws

US Senaat wilt meer informatie over de Facebook token

De Commissie voor bankzaken, huisvesting en stedelijke zaken van de Senaat van de Verenigde Staten zoekt informatie over het door Facebook opgerichte cryptocurrency-project. De commissie richtte haar bezorgdheid op Facebook oprichter en CEO Mark Zuckerberg in een brief die werd gepubliceerd op 9 mei.

In een reeks vragen belicht de Senaat bepaalde aspecten van consumentenbescherming door aan Zuckerberg te vragen hoe het bedrijf van plan is de financiële informatie van consumenten te beschermen. De commissie vraagt ​​ook aan Zuckerberg of Facebook informatie deelt of verkoopt met niet-gelieerde derden.

De socialemediagigant raakte vorig jaar verwikkeld in controverses, toen het onderwerp werd van verschillende schandalen rond gebruikersgegevensprivacy. In april 2018 heeft Zuckerberg zelf voor het Congres getuigd over de praktijken van het bedrijf.

Canadese wetgevers hebben Zuckerberg ook opgeroepen om te getuigen, nadat bleek dat Facebook de privacywetgeving van het land schond.

De commissie vraagt ​​verder of Facebook informatie heeft over de kredietwaardigheid van individuen, kredietwaardigheid, kredietwaardigheid of informatie die hun vermogen om krediet te verkrijgen zou kunnen beïnvloeden.

Geruchten over een “Facebook-muntstuk” doken op in december 2018 na een Bloomberg-rapport waarin stond dat Facebook een token maakte voor gebruik op WhatsApp voor de remittances-markt in India.

In februari meldde de New York Times dat het token bruikbaar zou zijn op meerdere platforms, waaronder Facebook zelf en Instagram. Naamloze bronnen verklaarden verder dat het token waarschijnlijk een stablecoin zou zijn die gekoppeld was aan een fiat-valuta.

Facebook is naar verluidt op zoek naar ruim $ 1 miljard aan investeringen met hulp van betaalproviders zoals Mastercard en de VISA.

1000 euro gratis
Bitvavo
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!
Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gefeliciteerd!

Dit is een speciale aanbieding van Cryptokopen.nl! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten te betalen! Overgens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin broker van Nederland met de laagste handelsfee van Nederland! Klik op de knop beneden om deze bonus te claimen!