Nieuws

Staatsbank Duitsland: Bitcoin wordt 90.000 usd in 2020

Positieve geluiden vanuit een onverwachte hoek. Volgens de Duitse staatsbank BayernLB kan de bitcoin prijs in 2020 stijgen naar maar liefst 90.000 dollar. Dat blijkt uit een rapport wat de bank op 1 oktober heeft gedeeld. In het rapport (PDF) wordt bitcoin vergeleken met goud en zilver.

Met het stock-to-flow model de bitcoin koers voorspellen

BayernLB komt niet zomaar op dit getal. De bank gebruikt namelijk het zogeheten stock-to-flow model om de koers van bitcoin te voorspellen. Dit model wordt vaak gebruikt bij grondstoffen zoals goud en zilver, maar kan ook op bitcoin toegepast worden.

Met dit model kan je een inschatting maken van de prijs van een goed. Het stock-to-flow model houdt onder andere rekening met schaarste, maar ook met de moeite die gepaard gaat met productie. Goud is schaars en kan moeilijk gedolven worden. Bitcoin is geprogrammeerd om schaars te zijn en is moeilijk om te minen.

Het idee van het toepassen van stock-to-flow op bitcoin komt van Saifedean Ammous, schrijver van het boek The Bitcoin Standard. Twitteraar Plan₿ heeft het model vervolgens uitgewerkt op bitcoin:

90.000 dollar in 2020

Het stock-to-flow model houdt er rekening mee dat bitcoin steeds moeilijker geproduceerd kan worden. En dat kan je ook zeggen, volgend jaar vindt namelijk de bitcoin block halving plaats. Op dat moment komen er minder bitcoin vrij per transactieblok en worden nieuwe bitcoin schaarser.

De bitcoin block halving kan vervolgens invloed hebben op de prijs. Minder aanbod van nieuwe bitcoin en een gelijke vraag kan ervoor zorgen dat de koers stijgt naar 90.000 dollar in 2020. Tenminste, als bitcoin het model blijft volgen.

Bron: BTCdirect

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *