Nieuws

Samsung Galaxy S20 mogelijk met ingebouwde Cryptowallet

Samsung heeft zijn nieuwe lijn smartphones gepresenteerd, de Galaxy S20. Ook de modellen in deze lijn zullen het veilig opslaan van cryptocurrencies ondersteunen. Samsung is er echter minder luidruchtig over dan tijdens de lancering van de S10, vorig jaar.

De nieuwe reeks smartphones bestaat uit de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra 5G. De telefoons hebben onder andere een verbeterde camera en 5G-ondersteuning. Vorig jaar was de mogelijkheid om crypto op te slaan op de Galaxy S10 echter een belangrijke selling point.

Bij de S20 is dit niet meer het geval. Zo benoemt Samsung de functie vrijwel niet. Het enige wat erover te vinden is dat de nieuwe telefoons een processor hebben “die is toegewijd aan het beschermen van uw pincode, wachtwoord, patroon en Blockchain Private Key.”

Dat het opslaan van cryptocurrency geen belangrijk selling point meer is kan misschien teleurstellend zijn. Aan de andere kant kan het ook als positief worden opgevat dat de functie nu een vanzelfsprekend onderdeel is geworden van Samsung-telefoons.

In augustus vorig jaar kondigde Samsung nog aan dat nu ook bitcoins op de Galaxy S10 kunnen worden bewaard. Of ook de S20-telefoons bitcoin weer ondersteunen is vooralsnog onbekend.

Samsung toont daarnaast al langere tijd interesse in blockchain en cryptocurrency. Zo investeerde het Zuid-Koreaanse bedrijf $2,9 miljoen in de cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger.

Bron

Tot 1000 euro geen fee
Eerste 7 dagen betaalt u geen fees
Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *