Nieuws

IBM sluit zich aan bij gedecentraliseerde ‘Yellow Pages’ voor Blockchain-projecten

IBM heeft zich aangesloten bij een gedecentraliseerd register voor cross-blockchainregistratie waarvan volgens de analisten een Yellow Pages-analoog is voor blockchain-projecten, volgens een aankondiging op 13 september.

Het initiatief genaamd Unbounded Registry wordt geleid door blockchain-startup HACERA en is ontworpen om “een gedecentraliseerd middel te bieden voor het registreren, opzoeken, meedoen en transacties uitvoeren met verschillende blockchain-oplossingen, gebouwd om samen te werken met alle hedendaagse gedistribueerde grootboektechnologie├źn.”

Het project zal naar verluidt grote problemen in het veld aanpakken, waaronder gereserveerde naamgeving voor blockchain-projecten, de vindbaarheid van blockchain-netwerken en -toepassingen en een catalogus van domeinspecifieke functies en services.

Andere leden van het register zijn onder meer Intel, de Chinese techgigant Huawei, Batavia, Hitachi en de Australian Blockchain Association. IBM staat bekend om zijn openheid voor het bestuderen en toepassen van blockchain-technologie op verschillende gebieden.

Eerder deze maand onthulde de techgigant een op Stellar gebaseerd “near-real-time” blockchain betalingsnetwerk genaamd Blockchain World Wire (BWW). De oplossing is ontwikkeld om internationale schikkingen tussen banken mogelijk te maken.

In augustus lanceerden IBM en de Deense transport- en logistiek gigant Maersk gezamenlijk hun wereldwijde blockchain-enabled verzendoplossing.

Het platform is naar verluidt in staat om kritieke gegevens over elke zending in een supply chain in real time te volgen, waardoor een gedistribueerd, onveranderlijk record on the fly wordt gegenereerd.

In juni lanceerde IBM iX, de business en tech consulting vleugel van IBM, in samenwerking met softwareleverancier Mediaocean een blockchain-aangedreven tracker voor digitale mediatransacties om “op te schonen” in de media-inkopende industrie.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *