Nieuws

IBM Lanceert voedseltrackingnetwerk gebaseerd op blockchain

De Amerikaanse tech-gigant IBM heeft officieel zijn blockchain-voedseltrackingnetwerk, Food Trust, gelanceerd. IBM doet dit na 18 maanden te hebben getest, aldus een persbericht dat op maandag 8 oktober werd gepubliceerd.

In dezelfde aankondiging onthulde het bedrijf dat Carrefour, een grote supermarktketen, zich bij hun ecosysteem voegt. Het in Frankrijk gevestigde bedrijf heeft meer dan 12.000 winkels in 33 landen. Het meldt dat het blockchain eerst in haar eigen winkels gaat testen. Zoals het persbericht van IBM meldt, is Carrefour tegen 2022 van plan om blockchain uit te breiden naar al zijn merken over de hele wereld.

IBM kondigde Food Trust voor het eerst in 2016 aan. Het is een blockchain-oplossing die verschillende partijen in de voedingsindustrie verbindt. Tijdens de proefperiode, die begon in augustus 2017, werkte het bedrijf samen met Nestle SA, Dole Food Co., Driscoll’s Inc., Golden State Foods, Kroger Co., McCormick and Co., McLane Co., Tyson Foods Inc. en Unilever NV.

Volgens IBM gebruikten winkeliers en leveranciers tijdens de testperiode de Food Trust-blockchain om “miljoenen afzonderlijke voedingsproducten” te volgen.

Walmart past als eerste Food Trust toe

Het Amerikaanse retailbedrijf Walmart was een van de eerste bedrijven die zich bij IBM aansloot om te experimenteren op dit gebied. In 2016 identificeerde Walmart met behulp van blockchain teruggeroepen voedingsmiddelen waar klanten een klacht over hadden ingediend.

Vorige maand kondigde Walmart ook aan dat het leveranciers van bladgroenten gaat vragen om een ​​farm-to-store trackingsysteem te implementeren. Ook dit systeem is gebaseerd op IBM’s Food Trust-systeem.

Voor IBM is de voedingsmiddelenindustrie slechts een van de vele sectoren waar blockchain-technologie willen toepassen. Het Amerikaanse bedrijf deelt de eerste plaats met het Chinese e-commercebedrijf Alibaba als het gaat om het aantal blockchain-patentenwereldwijd. Onlangs kreeg IBM een patent voor een op een blockchain gebaseerd monitorsysteem dat naar verluidt zou helpen verschillende soorten hacks en beveiligingsinbreuken te voorkomen.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *