Nieuws

FC Barcelona komt met eigen fan token op blockchain

Voetbalclub FC Barcelona is de samenwerking aangegaan met fintech platform Chiliz om een blockchain token te ontwikkelen voor de voetbalclub uit Spanje.

De Barca Fan Token (BAR) zal worden gebruikt zal gebruikt worden voor de mobiele app Socios, waarmee Barça fan engagement probeert aan te zwengelen. Zo kunnen fans stemmen voor bepaalde managementbeslissingen zoals voor een nieuwe voorzitter.

Barça is een van de rijkste voetbalclubs ter wereld en heeft wereldwijd een enorme fan base. Oprichter en CEO van zowel Chiliz als Socios, Alexandre Dreyfus, zei het volgende daarover:

Met meer dan 300 miljoen fans wereldwijd overstijgt de fandom van Barça landen en culturen.

Over de samenwerking met de voetbalclub zei hij het volgende:

Met trots lanceren we de Barca token op het blockchain-platform van Chiliz. Dit is het ultieme doel en de beste bevestiging van onze langetermijnvisie omtrent fan engagement en monetisatie.

Het blockchain-platform van Chiliz is gebouwd op de Ethereum blockchain.

Een aantal maanden geleden begon Chiliz te werken aan Socios en betrok daarbij, tijdens de bètatest, 100.000 gebruikers.

Eerder gingen de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) en de Italiaanse voetbalclub Juventus al in zee met een crypto-bedrijf om een eigen token te ontwikkelen.

Bron

Tot 1000 euro geen fee
Eerste 7 dagen betaalt u geen fees
Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *