Nieuws

Facebook verdiept zich steeds meer in Crypto en Blockchain!

Een rapport van Reuters, gepubliceerd op vrijdag (17 mei), lijkt te suggereren dat het blockchain-powered payments-initiatief van Facebook (codenaam ‘Project Libra’) een nieuwe stap vooruit heeft gezet in de richting van de lancering.

Project Libra’s Origin Story

De eerste keer dat we een vleugje Facebook’s interesse kregen in cryptocurrency was op 4 januari 2018 toen CEO Mark Zuckerberg in een bericht op zijn Facebook-pagina zei dat één van zijn persoonlijke missies voor 2018 was om meer over “blockchain” te leren.

En toen, in mei 2018, ontdekte de wereld voor het eerst dat Facebook serieus begon te worden over blockchain-technologie.

Op 8 mei 2018 onthulde David Marcus, voormalig hoofd van Messenger, die op dat moment ook een bestuurslid was van Coinptase op 8 mei 2018, dat hij die rol zou verlaten om een nieuwe groep op te richten om zich te focussen op de blockchain-technologie op Facebook.

Op 13 december 2018 meldde Cheddar dat de blockchain-groep van Facebook van plan is om “mogelijk de gehele betalingssector te verstoren”:

“At a private dinner Facebook hosted during a recent crypto conference, one attendee told Cheddar that Facebook employees pitched the idea of creating a decentralized digital currency for the social network’s 2 billion users.”

Een paar dagen later meldde Bloomberg dat Facebook zijn eigen cryptocurrency (een stablecoin) aan het maken was voor money transfers binnen zijn zeer populaire berichtenapp WhatsApp.

Grofweg, twee maanden later (28 februari 2019), bevestigde de New York Times het eerdere verhaal van Bloomberg en zei dat dit project volgens de bronnen “ver genoeg was dat de sociaal-netwerkgigant gesprekken voerde met cryptocurrency-uitwisselingen over de verkoop van de Facebook-muntstuk voor consumenten. ”

Toen, ongeveer een maand geleden, verschafte Nathaniel Popper, een van de twee journalisten die het rapport in de New York Times schreef, deze update (op Twitter) over het cryptocurrency-project van Facebook:

En tot slot, een week geleden rapporteerde de Wall Street Journal dat Facebook “tientallen financiële bedrijven en online verkopers rekruteerde om een ​​op cryptogeldgeld gebaseerd betalingssysteem te helpen lanceren”, en dat het kerngedeelte van dit initiatief (met de codenaam “Project Libra”) “) is” een digitale munt die gebruikers kunnen verzenden naar elkaar en gebruiken om aankopen te doen, zowel op Facebook als op internet. ”

Verder meldde dit rapport dat Facebook, volgens bekende mensen, sprak met “financiële instellingen waaronder Visa Inc., Mastercard Inc. en payment processor First Data Corp.” over investeren in dit project.

De bezorgdheid van de Amerikaanse Senaat over het project Libra

Op 9 mei schreef de Senaatscommissie voor bankieren, wonen en stedelijke zaken een open brief, ondertekend door voorzitter Mike Crapo en ranglid Sherrod Brown, aan Mark Zuckerberg, de oprichter, voorzitter en CEO van Facebook.

Hier is hoe de brief naar Project Libra verwees en legde uit waarom de commissie betrokken was:

“The Wall Street Journal recently reported that Facebook is recruiting dozens of financial firms and online merchants to help launch a cryptocurrency-based payments system using its social network. Last year, Facebook asked U.S. banks to share detailed financial information about consumers. In addition, privacy experts have raised questions about Facebook’s extensive data collection practices and whether any of the data collected by Facebook is being used for purposes that do or should subject Facebook to the Fair Credit Reporting Act.”

Swiss FinTech Firm Libra Networks

Volgens Reuters werd het FinTech-bedrijf Libra Network op 2 mei geregistreerd in de Republiek en het kanton Genève.

Kijkend naar de inzending voor Libra Networks, die op 7 mei werd gepubliceerd in de Zwitserse officiële handelskamer van koophandel (SOGC), vertelt ons:

Libra Networks LLC (registratienummer: CHE193533388) is gevestigd in Genève.

Volgens de Engelse vertaling is het verklaarde doel van deze onderneming “het verlenen van diensten op het gebied van financiën en technologie, alsmede de ontwikkeling en productie van gerelateerde software en infrastructuur, met name in verband met investeringsactiviteiten, de betalingsverrichting, de financiering, identiteitsbeheer, data-analyse, big data, blockchain en andere technologieën. ”
Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ​​CHF 20.000 (100 aandelen, elk met een nominale waarde van CHF 200); alle aandelen zijn eigendom van Facebook Global Holdings II, LLC.
De auditor is Ernst & Young.

1000 euro gratis
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!
Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *