Nieuws

Facebook Coin zou Cryptogebruikers kunnen verdrievoudigen!

De lancering van Facebook Coin zou het aantal crypto-gebruikers wel eens kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dit claimt een partner van Blockchain Capital, Spencer Bogart, in een interview met Bloomberg.

Facebook zou al langer aan een eigen cryptocurrency werken. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog onbekend. Er gaan geruchten rond dat Facebook Coin als stablecoin zal werken, gebaseerd op een aantal fiat-valuta. De cryptocurrency zou binnen Facebook’s ecosysteem (Instagram, Messenger en WhatsApp) verzonden kunnen worden.

De lancering van Facebook Coin zou volgens Bogart positief zijn voor de algehele crypto-industrie. Volgens hem zou de cryptocurrency namelijk een opstap kunnen zijn voor gebruikers om ook andere cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te gebruiken. Bogart zei dat zodra mensen Facebook Coin hebben:

Het net als het internet is; mensen kunnen zich gaan interesseren in andere crypto’s en bitcoin en ether kopen. Een deel van deze gebruikers zal dit waarschijnlijk doen en ik denk dat dit een dramatische katalysator zal zijn.

Daarnaast zal het volgens Bogart ook andere grote bedrijven kunnen inspireren om iets soortgelijks te ondernemen. Institutionele bedrijven zullen volgens hem naar Facebook kijken en mogelijk meer vertrouwen krijgen in cryptocurrency in zijn algemeen.

Onlangs werd bekend dat Facebook het handelsmerk “Libra” heeft geregistreerd in de Verenigde Staten. Libra is een cryptocurrency-project. Of dit onderdeel is van Facebook Coin is niet bekend gezien de geheimzinnigheid rondom Libra.

1000 euro gratis
Bitvavo
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!
Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gefeliciteerd!

Dit is een speciale aanbieding van Cryptokopen.nl! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten te betalen! Overgens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin broker van Nederland met de laagste handelsfee van Nederland! Klik op de knop beneden om deze bonus te claimen!