Educatie

De 9 populairste crypto Telegram kanalen

Wanneer je als crypto-handelaar actief bent, wil je natuurlijk altijd op de hoogte zijn van wat er gebeurd. Als er een nieuwe munt uitkomt, wil je de eerste zien die hierover hoort. Je zult dan niet de standaard websites in de gaten moeten houden. In de meeste gevallen laten zij pas iets horen wanneer het ‘te laat’ is.

In plaats daarvan kun je jezelf het beste toevoegen aan een crypto Telegram kanaal of groep. Telegram is een populaire applicatie voor crypto traders, en zij zullen zich hier maar al te graag uitlaten over projecten en updates die eraan zitten te komen.

Het vinden van het juiste kanaal of groep kan lastiger zijn dan je zou denken. Wij hebben het onderzoek voor jou gedaan, en vertellen je graag wat volgens ons de 10 beste en populairste crypto Telegram kanalen zijn.

Waarom is Telegram populair onder crypto traders?

Telegram is ontzettend populair onder crypto traders. En dat is niet zonder reden. Om te begrijpen waarom Telegram zo vaak wordt gebruikt binnen de cryptowereld, is het belangrijk om eerst wat meer te weten te komen over Telegram.

We zullen je eerst kort uitleggen hoe Telegram werkt en hoe betrouwbaar de applicatie is. Vervolgens gaan we iets dieper in op de belangrijkste kenmerken. Gaandeweg vertellen we ook waarom bepaalde eigenschappen zijn zo belangrijk zijn voor mensen die bezig zijn met cryptocurrencies, zodat je snapt waarom het een populaire applicatie is.

Hoe werkt Telegram?

Telegram werkt net als elk ander berichtenplatform en -toepassing. Daarnaast kun je berichten sturen naar andere gebruikers, groepsgesprekken voeren, bellen en bestanden en stickers versturen. Wat Telegram echter onderscheidt van anderen is zijn privacy beleid, evenals andere functies die specifiek zijn voor de toepassing, zoals chatopties.

Het platform maakt namelijk gebruik van end-to-end encryptiesoftware, die moet voorkomen dat buitenstaanders van een gesprek kunnen zien wat er is verstuurd. Met buitenstaanders bedoelen we een bedrijf, de overheid of zelfs hackers. 

Hoewel dit type versleuteling alleen wordt gebruikt voor zogenaamde “geheime” gesprekken en conversaties, heeft Telegram altijd aan de verwachtingen voldaan en zijn er tot op heden geen klachten geweest. Dit betekent niet dat gewone gesprekken voor iedereen zichtbaar zijn. Deze zijn gecodeerd, maar alleen van client naar server.

Ten slotte is Telegram niet gebonden aan een groot communicatiebedrijf. Het uitgebreide gebruik van de cloud maakt het mogelijk alle berichten, foto’s en video’s op een server op te slaan. Anders hebben gebruikers toegang tot al deze inhoud vanaf elk aangesloten apparaat. Telegram is dan ook een applicatie die op vele andere manieren gebruiksvriendelijk is.

Is Telegram betrouwbaar?

Over het algemeen is de toepassing even veilig als elk ander communicatieplatform. Bovendien is de end-to-end gegevensversleuteling niet gebonden aan een ander bedrijf of onderneming, wat een afschrikkend effect op de privacy zou kunnen hebben.

De “geheime conversatie” functie heeft hetzelfde niveau van versleuteling. Bovendien is het voor een gebruiker onmogelijk om een screenshot te maken van de berichten in de chat of een overdracht te doen. Ook kunnen berichten op zelfvernietiging worden ingesteld. Deze optie geldt voor beide kanten, waar gebruikers de mogelijkheid hebben om hun eigen berichten te wissen, evenals die van anderen.

Daarbij is het bedrijfsmodel niet gebaseerd op de verkoop van gegevens. Het bedrijf wordt rechtstreeks gefinancierd door de oprichter en CEO, dus er is geen noodzaak voor reclame of het verzamelen van gegevens. Op de officiële website van Telegram wordt melding gemaakt van een vertrouwelijkheidsbeginsel dat is gebaseerd op de bescherming van persoonsgegevens tegen marketeers, adverteerders, etc.

De veiligheid die Telegram biedt is belangrijk voor de gebruikers van crypto. Zij hebben hun eigen redenen waarom ze niet willen dat deelnemers van een groep hun ware identiteit kennen. Een reden zou kunnen zijn dat er veel geld omgaat, en je liever niet wilt dat anderen weten hoeveel crypto, en dus geld, jij in je bezit hebt.

Gratis te gebruiken

Hoewel het bedrijf dus nieuwe methoden begint toe te passen om geld te verdienen, blijft de hoofdactiviteit, namelijk chatten, gratis voor iedereen. Deze bestaan uit het plaatsen van advertenties in openbare kanalen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Dit proces is gebaseerd op hetzelfde principe als een tweet, maar met premium functies voor de bedrijfsteams die de advertenties maken. Daartoe wordt een deel van het geld besteed aan de gebruikers in de vorm van een verhoogde zichtbaarheid van hun kanaal, alsook aan de makers van de unieke stickerpakketten.

Doordat het gratis te gebruiken is, trekt Telegram veel cryptofanaten aan. Zij kunnen namelijk makkelijk en snel verschillende accounts aanmaken zonder voor ieder account te hoeven betalen.

Te gebruiken op desktop en telefoon

Net als andere berichtendiensten is het mogelijk Telegram op de PC te gebruiken met speciale software. De laatste omvat Telegram Web en Desktop.

Deze twee werkwijzen verschillen echter in die zin dat Telegram Desktop de installatie van een toepassing vereist. De web versie daarentegen kan via elke internetbrowser worden geraadpleegd. Er zij ook op gewezen dat geen van beide methoden toegang geeft tot alle functies die de mobiele versie biedt.

Voor een eerste ervaring met Telegram Desktop is een smartphone vereist. Later zullen gebruikers het kunnen gebruiken zonder verbonden te zijn met hun smartphone.

Om te beginnen moet je de Telegram Desktop software downloaden en installeren van de officiële website. Eenmaal geïnstalleerd, moet je het openen en op “Start” klikken. Zodra de QR-code in het venster verschijnt, is het noodzakelijk deze te scannen. Je moet de mobiele versie van de applicatie op je smartphone gebruiken.

Het proces om verbinding te maken met Telegram Web vereist geen installatie van een toepassing. In feite gebeurt het proces in de browser. Ga daarvoor gewoon naar de pagina https://web.telegram.org. Vervolgens scan je de QR-code met je smartphone zoals hierboven beschreven. Eenmaal terug op de PC, moet je de inloggegevens invoeren.

Mensen die actief zijn binnen de cryptowereld vinden het fijn dat ze de applicatie op ieder apparaat op verschillende manieren kunnen gebruiken. Je bent namelijk niet gebonden aan een bepaald apparaat, waardoor je altijd makkelijk en snel op de hoogte gehouden kan worden voor een bepaald project.

Belangrijkste functies van Telegram voor crypto traders

Zoals eerder vermeld, heeft Telegram een lijst met functies die vergelijkbaar zijn met die van andere applicaties. Toch zijn er verschillende functies die Telegram uniek maken, en ervoor zorgen dat de applicatie razend populair is onder crypto traders. We vertellen je graag meer over deze functies. 

Geheime chats

Met dit soort chats kun je deelnemen aan een soort end-to-end versleutelde berichtgeving met een bepaald contact. De contactpersoon kan je berichten echter niet doorsturen of een screenshot maken van wat er is gezegd. Je kunt nog steeds foto’s maken en verzenden, zonder dat je het weet, want de optie wordt versterkt door een andere functie: de zelfvernietigingstimer.

Dit is ideaal voor mensen die met andere willen praten over een belangrijk crypto project, maar niet willen dat het verder wordt verspreid.

Zelfvernietiging timer

Deze optie is alleen beschikbaar in geheime gesprekken. Daartoe stelt Telegram zelfvernietigingstijden in voor berichten die permanent worden verwijderd. Je kunt kiezen of het in de chat blijft door de optie te deactiveren. Je kunt ook specifieke tijdsperiodes kiezen tussen 10 seconden en een week. Het aftellen begint zodra de persoon het bericht ontvangt en ziet. Ideaal wanneer je iets over een crypto project stuurt dat niemand anders mag weten.

Globaal wissen van berichten

Je kunt ervoor kiezen om elke permanente opname van een gesprek met een persoon te wissen. Dus hoewel deze functie enigszins verdeeld is, is het toch verstandig en praktisch om volledige controle te hebben over online-communicatie.

Bestandsgrootte

Telegram overtreft al zijn concurrenten in termen van ondersteuning voor grote bestanden. Het platform staat toe dat maximaal 2GB wordt verstuurd, terwijl de limiet voor andere media 300MB is. Opgeslagen in een privécloud, heb je toegang tot gedeelde inhoud vanaf elk ander apparaat. Hierdoor is het ideaal om grote whitepapers of video’s te versturen in een Telegram kanaal. Je wordt hierin niet beperkt door de maximale bestandsgrootte die de applicatie ondersteund.

Aanpassing

De aanpassingsoptie geeft een iets gebruiksvriendelijker tintje aan de gesprekken. Bovendien heeft de interface van Telegram opties die de meeste van zijn concurrenten niet hebben. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete kleur kiezen voor de applicatie, en de manier waarop links openen aanpassen. Bijvoorbeeld, zoals in een PowerPoint, kunnen bij het openen van een pagina animaties worden getoond. Je bent dus eigen baas over de applicatie die je gebruikt.

Kent Telegram dan geen enkel nadeel?

Het lijkt alsof Telegram alleen maar voordelen kent. Heerlijk eerlijk: dat is misschien ook wel zo. Toch hebben we een kenmerk gevonden dat als nadeel gezien zou kunnen worden, al stelt het eigenlijk niet heel veel voor.

Volgens ons is het een nadeel dat al je contactpersonen een bericht krijgen wanneer je nieuw bent op Telegram. Zij krijgen een soort welkomstbericht vanuit jouw naam, en dit kun je niet uitschakelen. Het is niet alleen irritant, maar in sommige gevallen wil je gewoon niet dat al je contacten weten dat je Telegram gebruikt.

Een ander nadeel is dat je per se een telefoonnummer nodig hebt om van Telegram gebruik te maken. Je kunt geen nieuw account aanmaken zonder je telefoonnummer te hebben bevestigd. Mocht je een anoniem account willen maken, zul je dus eerst een prepaid telefoonnummer moeten kopen. Gelukkig kan dit al vanaf een paar euro.

De 9 populairste crypto Telegram kanalen

Nu je weet waarom Telegram zo populair is onder gebruikers van cryptocurrencies, ben je misschien overtuigd om het ook te gaan gebruiken (mocht je dat nog niet doen). Een andere reden om het te doen zijn de vele Telegram kanalen en groepen waar je lid van kunt worden. Hierin wordt interessante informatie over crypto gedeeld, waar je veel voordeel uit zou kunnen halen.

1. ICO Drops

Een ICO (Initial Coin Offering) is een moment waarop nieuwe cryptoprojecten geld gaan inzamelen om het project te kunnen realiseren. Je kunt als gebruiker een van de eerste zijn die in het project investeert, en krijgt daarvoor voor een aantrekkelijke prijs tokens.

Het vinden van een ICO kan lastig zijn, omdat er ontzettend veel websites op het internet staan die ICO’s aanbieden. Je ziet door de bomen en bos niet meer. Gelukkig hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een ICO wanneer je lid bent van het ICO Drops kanaal.

ICO Drops focust zich vooral op het nieuws rondom verschillende ICO’s, en is een kanaal dat je niet mag missen wanneer je hier meer over te weten wilt komen. Het is een ontzettend populair kanaal onder crypto traders.

Iedere dag worden er nieuwtjes en alerts geplaatst voor het kanaal dat uit meer dan 48.000 leden bestaat. Er worden ook previews van listings en nieuwe tokens geplaatst, waardoor je er altijd als een van de eerste bij bent.

Wil je lid worden van het ICO Drops kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://t.me/s/icodrops

2. Coingape

In het Telegram kanaal van Coingape worden alle nieuwsupdates rondom cryptocurrencies geplaatst. Het is geen nieuw kanaal, want crypto traders gebruiken het al jarenlang om zich te voorzien van alle updates die in de cryptomarkt plaatsvinden.

Wat voor nieuw updates je kunt verwachten? Denk aan belangrijke updates, listings en andere belangrijke gebeurtenissen binnen de cryptowereld. Het kanaal bestaat op dit moment uit meer dan 26.000 leden. Dit is dus een lager aantal dan de meeste andere kanalen hier, maar het kanaal groeit erg snel. Tegen de tijd dat jij je abonneert voor dit kanaal, is de kans groot dat het aantal al is gestegen.

Coingape maakt zijn eigen posts, en daarom kun je unieke content verwachten. Wanneer je actief bent als crypto trader en als een van de eerste op de hoogte wilt zijn over wat er gebeurt binnen de cryptowereld, is het zeker een aanrader om lid te worden van Coingape.

Wil je lid worden van het Coingape kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://t.me/s/coingape

3. Fat Pig Signals

Dit Telegram kanaal is voor ieder type crypto trader. De grappige naam is niet het enige dat een aantrekkingskracht heeft, want ook de berichten die hier worden geplaatst zijn erg aantrekkelijk te noemen. 

In dit kanaal worden trading signalen geplaatst door crypto traders die crypto handelen om van het geld te kunnen leven. Deze signalen zijn erg belangrijk voor ieder type crypto trader, omdat ze een mooi inkijkje geven in het hoofd van professionele crypto traders. Zij laten zien hoe ze denken over de markt en waar ze zelf in investeren om geld te verdienen.

Natuurlijk moet je nog wel zelf onderzoek doen voordat je klakkeloos de signalen van deze handleren overneemt. Ook al zijn ze professionele crypto traders, betekent dit niet dat ze geen fouten kunnen maken. Let hier dus altijd op.

Het kanaal wordt geleid door mensen die verstand hebben en veel weten over cryptocurrencies. In totaal zijn er meer dan 55.000 mensen die zichzelf hebben geabonneerd op dit kanaal. Dat is een flink aantal, en zegt wat over de kwaliteit die de beheerders van dit Telegram kanaal leveren.

Wil je lid worden van het Fat Pit Signals kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://t.me/s/fatpigsignals

4. Unfolded

Dit Telegram kanaal plaatst nieuwsupdates voor de 80.000 mensen die zichzelf hebben geabonneerd. Het is daarom een van de grootste kanalen die je in deze lijst tegen zult komen. Dit betekent natuurlijk wel dat je geen ‘nooit eerder vertoond’ nieuws zult ontvangen, maar zegt wel veel over de betrouwbaarheid van het kanaal. Anders zou het immers niet zoveel leden hebben.

In dit kanaal kom je geen clickbait-verhalen of grafieken tegen. Het plaatst voornamelijk korte posts die straight-to-the-point informatie biedt aan zijn abonnees. Daarom is dit kanaal perfect voor mensen die geen zin hebben om ellendig lange verhalen te lezen die vol met lucht staan om het op te vullen.

Mocht je toch dieper willen gaan, kun je doorklikken op de links die het kanaal bij zijn berichten plaatst. Hierdoor is het uitermate geschikt voor zowel beginnende als gevorderde crypto traders.

Wil je lid worden van het Unfolded kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://t.me/s/unfolded

5. Cointelegraph

De website Cointelegraph is waarschijnlijk wel bij jou bekend. Het is wereldwijd gezien een van de belangrijkste en populairste nieuwssites voor cryptocurrencies en blockchain. Je vindt op deze website niet alleen nieuwsartikelen, maar ook technische en fundamentele informatie over bepaalde cryptoprojecten.

Wanneer je een fan bent van Cointelegraph is het zonder meer aan te raden om lid te worden van hun Telegram kanaal. In het kanaal worden de belangrijkste nieuwsupdates geplaatst. Je hoeft daarom niet continu de website van Cointelegraph in de gaten te houden, want je krijgt de belangrijkste updates gewoon binnen op je mobiele telefoon (of desktop).

In de berichten linken ze vaak naar het volledige artikel dat op Cointelegraph te lezen is. Mocht je dus ergens meer van willen weten, dan heb je de mogelijkheid om er meer over te lezen. Hierdoor is dit kanaal geschikt voor ieder type crypto trader.

Het kanaal van Cointelegraph heeft meer dan 145.000 abonnees. Dat is niet gek, want de website is bij iedereen binnen de cryptowereld bekend. Je kunt er van uit gaan dat de updates die ze plaatsen betrouwbaar zijn. Er zit namelijk een groot team achter Cointelegraph dat veel ervaring heeft met crypto en blockchain.

Wil je lid worden van het Cointelegraph kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://telegram.me/s/cointelegraph

6. Crypto VIP Signal

Veel mensen vinden crypto signalen fijn, terwijl anderen er niks van moeten hebben. Wanneer je meer bezig bent met het investeren op lange termijn, dan zijn signalen misschien niks voor jou. Het is voornamelijk handig wanneer je een daytrader bent. Met signalen kun je namelijk vaak in vrij korte periode rendement behalen.

In het kanaal van Crypto VIP Signal worden verschillende crypto signalen en technische analyses gedeeld. Naast het signaal, wordt er dus ook uitleg gegeven over waarom de handelaar denkt dat een cryptocurrency in waarde zal gaan stijgen. Hierdoor kun je dus ook veel van dit kanaal leren.

Iedere dag worden er verschillende updates in dit kanaal geplaatst. Wanneer jij fan bent van crypto signalen, is dit kanaal een must-have. En je bent niet de enige, want het kanaal heeft meer dan 285.000 abonnees. Dat zegt dus veel over hoe hoog de kwaliteit ligt binnen dit Telegram kanaal!

Wil je lid worden van het Crypto VIP Signal kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://t.me/s/CryptoVIPSignalTA

7. DeFi

Misschien ben je verward, want DeFi betekent toch Decentralized Finance? Dat klopt, maar het is ook een crypto Telegram kanaal waar jij jezelf op zou kunnen abonneren. In dit kanaal wordt alles rondom DeFi geplaatst. Iedere dag worden er verschillende updates geplaatst over het nieuws dat net is binnen gekomen. Natuurlijk kun je niet alles bijhouden.

Daarom wordt er aan het einde van de dag een update geplaatst met de belangrijkste gebeurtenissen van desbetreffende dag. Zo ben je dus altijd op de hoogte over wat er is gebeurd, en hoef je niet de hele tijd terug te scrollen om nieuwsupdates te lezen.

Ondanks dat de kwaliteit van dit kanaal erg hoog ligt, zijn er nog niet veel abonnees op dit kanaal. Er zijn nu meer dan 38.000 abonnees op dit kanaal, en daarom is het een van de kleinste kanalen die je in deze lijst gaat tegenkomen. Toch is deze het zeker waard om eens te bekijken.

Wil je lid worden van het DeFi kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://t.me/s/CryptoCoinPostICO

8. Crypto Coins

Crypto Coins is met zijn 130.000+ abonnees een van de grootste kanalen binnen deze lijst. Dat het kanaal zoveel abonnees heeft is niet zonder reden. De updates die hier worden geplaatst kunnen je namelijk erg veel helpen. 

In dit kanaal worden verschillende crypto signalen geplaatst. Met deze signalen kun je jouw posities bepalen voor cryptocurrencies. Natuurlijk kun je altijd beter zelf nog even onderzoek om er zeker van te zijn dat het verstandig is om een bepaalde positie in te nemen. Zoals eerder gezegd, kunnen de professionals in Crypto Coins ernaast zitten (dit geldt overigens altijd voor crypto signalen, en dat heeft niks met Crypto Coins als individu te maken).

Het is ook een van de oudste Telegram kanalen binnen deze lijst, aangezien het in 2017 is opgericht. Het team achter dit kanaal onderhoudt overigens niet alleen Crypto Coins. Op hun website www.ccc.io bieden ze namelijk verschillende diensten en producten aan die met crypto en blockchain te maken hebben.

Wil je lid worden van het Crypto Coins kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://t.me/CryptoCoinsCoach

9. ICO SPEAKS NEWS

Het laatste crypto Telegram kanaal dat je in deze lijst gaat tegenkomen, is ICO SPEAKS NEWS. Zoals de naam al zegt, worden er verschillende nieuwsupdates in dit kanaal geplaatst. De hoofdletters zorgen er misschien voor dat het kanaal een beetje scammy overkomt, maar niks is minder waar. Veel crypto traders halen hun belangrijkste informatie namelijk uit dit kanaal. En dat zijn er veel, want dit kanaal heeft 317.000 abonnees.

Je kunt verschillende nieuwssoorten verwachten. Denk aan ICO’s, airdrops, token sales, listings en andere onderwerpen die aan crypto en blockchain te relateren zijn. Daarom is het een must-have Telegram kanaal wanneer jij op de hoogte wilt blijven van alles dat binnen de cryptowereld gebeurt.

Het voordeel van zo’n crypto kanaal is dat je niet per se nieuwssites in de gaten hoeft te houden. Je krijgt namelijk de belangrijkste updates binnen op je telefoon, waardoor je altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt. Vervolgens kun je jouw crypto posities hierop aanpassen.

Wil je lid worden van het ICO SPEAKS NEWS kanaal op Telegram? Dat kan via onderstaande link:

https://telegram.me/s/icospeaksnews

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!