NEO kopen en verkopen? Koers en informatie

NEO kopen? Op deze pagina vindt je de huidige live euro koers van NEO. NEO huidige prijs is €20.228 met totale marketcap van €1.43 B. NEO prijs is -4.18% omlaag gegaan in de laatste 24 uur. Koop of verkoop je NEO op deze pagina.


Op deze pagina kun je ook gebruik maken van de NEO calculator

Belangrijk! Voordat je NEO wilt kopen, zorg ervoor dat je eerst Bitcoin koopt om vervolgens deze weer in te wisselen voor NEO! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten! Schrijf je hier in en claim jouw bonus of klik op de knop beneden! Overigens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin Broker van Nederland!

Kopen verkopen Neo
 • neo
  NEO (NEO)
 • Live prijs
  €20.228
 • 24 uur%
  -4.18%
 • Marktkapitalisatie
  €1.43 B
 • Volume
  €105.46 M
 • Beschikbaar aanbod
  70.53 M NEO
 • Rang
  80

Crypto Calculator

Neo

NEO is een munt met veel potentie. De munt liet de laatste tijd ook een sterke stijging zien. Dit heeft te maken met de deals en de samenwerkingen die door het team achter de munt zijn gesloten. Het is een munt die ook wel de Chinese Ethereum wordt genoemd. Dit heeft met de overeenkomsten tussen beide munten te maken. We weten allemaal dat Ethereum een goede investering is geweest. Gaat dit ook gelden als je investeert in NEO?

Wat is NEO

NEO werd opgericht in 2014 door het bedrijf Onchain gevestigd in Shanghai. In die tijd was het project nog bekend onder de naam AntShares, maar in 2017 heeft het een rebranding waardoor het nu bekend staat onder de naam NEO.

NEO is het eerste open source en openbare blockchain project. Vaak wordt NEO ook wel de Chinese Ethereum genoemd vanwege de twee projecten veel overeenkomsten bieden. Zo bieden ze allebei een platform voor het bijhouden van slimme bezittingen (Smart assets). Simpel gezegd zijn dit ook wel digitale goederen welke in combinatie met slimme contracten worden vastgelegd in de blockchain. Het uiteindelijke doel van het platform is slimme bezittingen vast te leggen en ermee te kunnen handelen.

Dit alles is doormiddel van de slimme contracten gemakkelijk te doen. Simpel gezegd zijn Smart contracts handelsovereenkomsten welke in programmeercode zijn opgeslagen. Zodra beide partijen voldoen aan deze overeenkomsten zal deze word uitgevoerd. Deze word vervolgens in de blockchain vastgeld. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld dat je nu snel en gemakkelijk een auto van iemand online kan kopen. Hiervoor is geen derde partij nodig welke controleert of beide partijen wel kunnen voldoen aan het vraag en aanbod. Tenslotte staat in de blockchain al vastgelegd dat de één eigenaar is van de auto en de ander kan voldoen aan de betaling.

Het unieke aan de NEO blockchain is dat zij daarnaast ook een digitale identiteit (Digital Identity) bijhouden. Je kan bij het handelen aangeven dat je bijvoorbeeld alleen met iemand wilt handelen welke een bevestigde identiteit heeft. Hierdoor zal er meer vertrouwen kunnen ontstaan aangezien er met de digitale identiteit iemand te herleiden is.

Wat een belangrijk gegeven is van NEO is dat de munt niet op te delen is. Dit kan bij de meeste andere cryptocurrency wel. Het is bijvoorbeeld mogelijk om 0,2 Bitcoin te bezitten. Dit kan bij NEO niet. Daar kun je alleen gehele getallen bezitten. Daarom werkt het NEO netwerk met twee cryptocurrencies namelijk NEO en GAS. NEO is het aandeel welke je in het netwerk bezit. Dit kan je vergelijken met het aandeel wat je in bedrijf zal nemen. Deze zijn ook niet deelbaar. GAS is de munt welke de kosten van het netwerk betaald.

NEO en de samenwerkingen

Naast de overeenkomsten van het concept tussen NEO en Ethereum zijn deze er ook in de sterke samenwerkingen. Ethereum heeft de EEA achter zich staan. Dit is een alliantie van ontwikkelaars en startups. NEO heeft zo mogelijk een nog meer indrukwekkende steun. Deze komt namelijk van de Chinese overheid. Vooral in landen zoals China zegt dit veel. Dit is ook een goed teken naar de investeerders. Het geeft ook aan waarom de munt sinds de introductie een dergelijke stijging heeft doorgemaakt.

Dit is echter niet de enige steun die de munt heeft. Ook het Chinese bedrijfsleven toont interesse in de munt. Al deze steun zijn goede tekenen voor de toekomst. China is een land wat heel kritisch naar de ontwikkelingen kijkt op het gebied van cryptocurrency. Steun van officiële instanties zegt dan ook veel en dit is ook een teken dat de munt een goede toekomst tegemoet kan gaan.

Het team achter NEO

Het team van NEO mag gerust sterk worden genoemd. Er zijn meer dan honderd ontwikkelaars bij het project betrokken. Alleen in Shanghai werken er al meer dan dertig mensen fulltime aan het project. De mensen achter NEO zeggen wel dat de grootste kracht in de grote community zit die bij het project betrokken is.

NEO kopen

NEO kan gekocht worden bij deze brokers. Zie hier de overzicht

Bitvavo

50+ Cryptocurrency's te koop
Bitvavo wallet
Gevestigd in Nederland
Gerespecteerd bedrijf
Tijdelijk aanbod : Tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten

LiteBit

50+ Cryptocurrency's te koop
Eigen Litebit.eu wallet
Gevestigd in Nederland
Gerespecteerd bedrijf
Betrouwbaar!

Bitonic

1 van de betrouwbaarste broker
Sinds 2013
Goede bitcoin prijzen
Gevestigd in Nederland
 

Satos

1 van de goedkoopste bitcoin prijzen
Gevestigd in Nederland
Betrouwbaar
 
 

NEO wallet

Er zijn 4 verschillende wallets waarin NEO opgeslagen kan worden.

 

  
 
Gebruiksvriendelijkheid
Veiligheid
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl

Paper
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 6 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 7 / 10

Sofware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 7 / 10
Veiligheid: 8 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 6 / 10

Exchange
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 10 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 8 / 10

Hardware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 9 / 10
Veiligheid: 9 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 10 / 10

 

NEO conclusie

NEO is een munt die een sterk team heeft en die ook waardevolle samenwerkingen heeft. Denk hierbij aan de Chinese overheid. Hier zit ook meteen het gevaar voor de munt. De Chinese overheid zal niet toestaan dat de munt veel macht krijgt en zal bij dit scenario zeker ingrijpen. Dit is een punt waar investeerders wel rekening mee dienen te houden.

In vergelijking met Ethereum heeft NEO een groot voordeel als het aankomt op het programmeren van de smart contracts. Waar Ethereum alleen de programmeercode Solidity ondersteund, heeft NEO een veel groter aanbod wat zij ondersteunen (bijv. C#, Java, VB.Net en F#). Waarbij zelfs aangemerkt moet worden dat er in de toekomst nog meer programmeertalen worden toegevoegd. Het grote voordeel hiervan is dat er meer programmeurs smart contract kunnen ontwikkelen zonder een nieuwe programmeertaal te hoeven leren.

NEO koers

In het begin bereikte NEO een stijging in de koers van maar liefst 275 procent. Dit mogen we gerust als een goede start definiëren. Over het algemeen heeft de munt sinds de introductie een stijgende lijn laten zien. Op dit moment staat NEO op plaats zeven in de Coinmarketcap

Markets

# Uitwisseling Paar Prijs Volume (24 uur) bijgewerkt

Koers


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

Historische prijzen

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Geef jouw review!