IOTA (MIOTA) kopen en verkopen? Koers en informatie

IOTA (MIOTA) kopen? Op deze pagina vindt je de huidige live euro koers van IOTA (MIOTA). IOTA (MIOTA) huidige prijs is €0.2034 met totale marketcap van €565.52 M. IOTA (MIOTA) prijs is 4.21% omhoog gegaan in de laatste 24 uur. Koop of verkoop je IOTA (MIOTA) op deze pagina.


Op deze pagina kun je ook gebruik maken van de IOTA (MIOTA) calculator

Belangrijk! Voordat je IOTA (MIOTA) wilt kopen, zorg ervoor dat je eerst Bitcoin koopt om vervolgens deze weer in te wisselen voor IOTA (MIOTA)! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten! Schrijf je hier in en claim jouw bonus of klik op de knop beneden! Overigens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin Broker van Nederland!

Koop Iota Verkoop Iota
 • iota
  IOTA (MIOTA)
 • Live prijs
  €0.2034
 • 24 uur%
  4.21%
 • Marktkapitalisatie
  €565.52 M
 • Volume
  €14.17 M
 • Beschikbaar aanbod
  2.78 B MIOTA
 • Rang
  24

Crypto Calculator

Voer een bedrag in
Basisvaluta
Omzetten naar

10 IOTA (MIOTA)
=
2.026EUR

Wat is IOTA

IOTA is een cryptocurrency die is gebouwd op het Tangle protocol netwerk en kan worden gebruikt op de IoT ecosysteem. De technologie is ontworpen om een veilig en decentraal, financieel ecosysteem te creëren voor het Internet of Things.

IOTA netwerk maakt gebruik van super snelle computers (Ook wel bekend als Masternodes) die ervoor zorgen dan het uitvoeren van financïele transacties soepel verlopen. Naast data integriteit zijn ook veiligheid, kosten, schaalbaarheid één van de belangrijke factoren voor het succes van de IOT netwerk. Aan deze belangrijke factoren kan IOTA voldoen dankzij de Tangle protocol die op de blockchain geinplenteerd is.

Het protocol van de blockchain heeft als eigenschap dat er geen centrale authoriteit en dat de opgenomen data onuitwisbaar is. Ook speelt de capaciteit van de blockchain een negatieve rol omdat deze doorgaans beperkt is. Voor het bevestigen oftewel veriferen van een block ontvang de miner een aandeel voor het delven. Maar zonder deze vergoeding zouden transacties niet bevestigd worden en wordt deze ook niet toegevoegd in de "ledger".

In de blockchain wereld is mining qua nano-microbetalingen niet altijd rendabel. Maar op de Tangle protocol, grootste technologie achter IOTA is dit echter niet het geval.

De Tangle protocol doet niet aan mining, er is dus geen blocks, geen moeilijkheidsgraad en ook dus geen transactiekosten. De Tangle is een pseudoniem voor Directed Acyclic Graph: Een decentraal netwerk die oneindig schaalbaar is en gebruik maakt van een andere vorm van encryptie.

Het bevestigen van een transactie van IOTA vereist erg weinig rekenkracht dankzij de Tangle, waardoor transacties via je smartphone of moderne computers makkelijk te realiseren is. Alle apparaten die deelneemt aan de IOTA blockchain creërt automatisch een node op de IOTA tangle protocol. Voor iedere betaling of transactie die je per node verstuurt, moet de node 2 andere uitgaande transactie bevestigen.

Op deze manier is er altijd dubbel zoveel capaciteit beschikbaar om alle transactie te bevestigen en wordt het netwerk sneller.

Markets

# Uitwisseling Paar Prijs Volume (24 uur) bijgewerkt

Koers


Diagram laden ...

Historische prijzen

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Geef jouw review!