Bitcoin (BTC) kopen en verkopen? Koers en informatie

Bitcoin (BTC) kopen? Op deze pagina vindt je de huidige live euro koers van Bitcoin (BTC). Bitcoin (BTC) huidige prijs is €8,060.07 met totale marketcap van €148.53 B. Bitcoin (BTC) prijs is -0.05% omlaag gegaan in de laatste 24 uur. Koop of verkoop je Bitcoin (BTC) op deze pagina.


Op deze pagina kun je ook gebruik maken van de Bitcoin (BTC) calculator

Belangrijk! Voordat je Bitcoin (BTC) wilt kopen, zorg ervoor dat je eerst Bitcoin koopt om vervolgens deze weer in te wisselen voor Bitcoin (BTC)! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten! Schrijf je hier in en claim jouw bonus of klik op de knop beneden! Overigens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin Broker van Nederland!

Koop Bitcoin Verkoop Bitcoin
 • bitcoin
  Bitcoin (BTC)
 • Live prijs
  €8,060.07
 • 24 uur%
  -0.05%
 • Marktkapitalisatie
  €148.53 B
 • Volume
  €15.13 B
 • Beschikbaar aanbod
  18.43 M BTC
 • Rang
  1

Crypto Calculator

Voer een bedrag in
Basisvaluta
Omzetten naar

10 Bitcoin (BTC)
=
80,600.71EUR

Bitcoin Kopen?

Bitcoin kopen is in de afgelopen jaren steeds meer populair geworden. Waar bij de introductie ervan slechts een kleine groep mensen wist waar het om draaide, is tegenwoordig eigenlijk iedereen wel bekend met de cryptomunt. Doordat de waarde ervan ook hard is gestegen, is het investeren erin ook steeds aantrekkelijker geworden. Natuurlijk zul je jezelf afvragen waar je Bitcoin kunt kopen?

Op deze pagina heb ik alle Nederlandse en sommige buitenlandse Bitcoin leveranciers op een rij gezet zodat we kunnen kijken wie , wat en waar je het beste Bitcoins kunt kopen. Je kunt bijvoorbeeld met Ideal betalen of met Mastercard of zelfs met paypal. Hieronder een overzicht!

Vergelijk Bitcoin prijzen en koop de goedkoopste Bitcoin!

Aanbieder Prijs
Sorteer
Prijs
Verkoopprijs
TrustPilot

Bitcoin Wallet advies

Als je Bitcoins hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Bitcoins hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen en de nadelen zijn in 1 oogopslag! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

 

  
 
Gebruiksvriendelijkheid
Veiligheid
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl

Paper
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 6 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 7 / 10

Sofware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 7 / 10
Veiligheid: 8 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 6 / 10

Exchange
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 10 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 8 / 10

Hardware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 9 / 10
Veiligheid: 9 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 10 / 10

Bitcoin Koers

De Bitcoin koers wordt bepaald door de grote vraag en aanbod net als alle andere crypto valuta's.

Immers weten we dat de populariteit van de Bitcoin enorm aan het toenemen is.

Als de vraag naar de Bitcoin toeneemt, dan betekent dat de prijs van de Bitcoin omhoog kan gaan, andersom als er weinig vraag naar is ...is de kans groot dat de koers van de Bitcoin daalt. In de crypto wereld hoeft dit niet altijd het geval te zijn, meestal is het wel hierop gebaseerd als je handel in cryptocurrencies.

Houd je er wel rekening mee dat de violiteit van de crypto markt enorm is. Dus beleggen in Bitcoin kan wel enorme risico's met zich meebrengen.

De koers van de Bitcoin ging pas tekeer in de eerste helft van 2017. Toen steeg de Bitcoin van $1000 ineens naar 5000 usd , om vervolgens door te groeien naar 20.000 usd op zn hoogtepunt in December 2017.

Op het moment van schrijven is het moeilijk in te schatten waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Op lange termijn zijn wij als crypto geeks ervan overtuigd dat de Bitcoin een meerwaarde voor de maatschappij gaat worden.

Als je de situatie bekijkt van waar we vorig jaar zaten, vind ik dat we nog steeds op een redelijke prijs zitten. Vergeet niet dat de Bitcoin prijs lang stil heeft gestaan op een bepaald prijs range voordat deze echt door ging groeien.

Wij geloven zelf dat wanneer de Bitcoin weer in de "hype" zit oftewel in de mainstream dat de koers weer enorm gaat stijgen.

Wat is Bitcoin?

bitcoin

Bitcoin kan worden gezien als de eerste digitale valuta, waarmee je betalingen kunt verrichten. Het is een nieuwe manier van betalen, handelen en het omruilen van valuta's zoals de euro en de dollars. Betalingen via de Bitcoin wordt in de hedendaags steeds populairder en is in de laatste jaren enorm gegroeid.

Bitcoin is veelal bekend geworden door

 • Lage transactiekosten.
 • Geen instanties of derde partij.
 • Bitcoin is gedecentraliseerd, en niet gecentraliseerd zoals de banken.
 • Bitcoin is open source (voor iedereen toegankelijk).
 • Bitcoin netwerk wordt door miners en iedereen die eraan deelneemt sterk en stabiel gehouden.
 • Transparantie (doordat de blockchain voor iedereen zichtbaar is in de "ledger" is manipulatie en vervalsing "onmogelijk".

Bitcoin kan gezien worden als de eerste digitale valuta dat wordt bepaald door het netwerk.
Sinds de groei van de Bitcoin houden sterke spelers "miners" het netwerk stabiel door Bitcoins te minen en transacties binnen het netwerk te bevestigen.

Zo krijgen de miners voor hun aandeel voor het delven van Bitcoins en het bevestigen van transacties een klein percentage terug om hun "energie kosten" te waarborgen.

De miners gebruiken immers een groot deel van hun "energie" wat nodig is om moeilijke rekensommen op te lossen bij het delven van nieuwe Bitcoins en onder andere transacties binnen het netwerk te bevestigen.

 

Markets

# Uitwisseling Paar Prijs Volume (24 uur) bijgewerkt

Koers


Diagram laden ...

Historische prijzen

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Geef jouw review!