Nieuws

Coinbase krijgt Japanse beurslicentie in 2019

Een senior executive van de in de VS gevestigde crypto-beurs Coinbase zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat het bedrijf volgend jaar een licentie zal krijgen in Japan. Een opmerkelijke uitspraak, gezien het feit dat de Japanse toezichthouder een steeds strengere houding aanneemt ten opzichte van crypto-beurzen.

Mike Lempres, chief policy officer bij Coinbase, zei dat het proces rondom het aanvragen van een licentie “goed gaat”. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf “er alles aan doet om het voor elkaar te krijgen”, wat “hoogstwaarschijnlijk in 2019 zal lukken”.

Het bedrijf kondigde in 2016 zijn voornemen aan om de Japanse markt te betreden. Het stelde eerder al een voormalig staflid van Morgan Stanley Japan, Nao Kitazawa, aan om het hoofdkantoor te leiden.

Lempres zei dat veiligheid momenteel de grootste zorg is voor de FSA, de Japanse toezichthouder van de financiële markten. Deze zorg is alleen maar groter geworden na de twee grote hacks van crypto-beurzen in het land eerder dit jaar. Coincheck werd in januari gehackt, en Zaif in september.

Geharde houding toezichthouder zal in voordeel van de beurs werken

De FSA heeft tot nu toe nog geen enkele crypto-beurslicentie uitgegeven. Dit ondanks het feit dat er al 16 aanvragen zijn gedaan. Ondertussen zijn meer dan 160 bedrijven, waaronder overheidsbedrijven, van plan om een ​​beurslicentie aan te vragen, zoals CoinDesk eerder meldde.

Toch beweert Lempres dat de geharde houding van de toezichthouder eigenlijk in het voordeel van Coinbase zal werken. De beurs bewaart 99 procent van zijn fondsen namelijk offline, in cold wallets. Dit zijn wallets die geen verbinding met het internet hebben, waardoor een cyberaanval veel minder waarschijnlijk is.

“De Japanse overheid is meer gericht op veiligheid”, zei hij met de woorden: “Dat is goed voor ons.”

Het belangrijkste probleem nu, voegde hij eraan toe, is of Coinbase door de FSA zal worden verplicht om zijn Amerikaanse systeem binnen Japan te dupliceren. Die benadering zou de FSA helpen transacties te controleren, maar zou de mogelijkheid van een hack kunnen vergroten, waarschuwde Lempres.

“We hebben alles gebouwd om onze opslag te beschermen in de VS. Het zou moeilijk voor ons zijn om wat we in de VS doen, in Japan te doen,” zei hij ten slotte.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *