Nieuws

Bitcoin’s Blockgrootte kan worden vergroot zonder Hard Fork

Bitcoin (BTC)-protocolontwikkelaar Mark Friedenbach heeft een methode voor Bitcoin-scaling geïntroduceerd. Hij beweert dat hij daarvoor geen hard fork nodig heeft. Dit zei hij op 5 oktober tijdens een workshop in Tokio.

Het nieuwe concept, genaamd “Forward Blocks”, suggereert een grote capaciteitstoename van de chain door middel van een Proof-of-Work (PoW) alternatie. Dit zal worden uitgevoerd als soft fork in combinatie met gebruik van alternatieve particuliere ledgers.

Het voorstel beschrijft een methode voor het schalen, en claimt het “transactievolume tot 3584x het huidige niveau” te kunnen vergroten. Daarnaast zou sharding de censuurweerstand met kunnen verbeteren.

Tijdens de presentatie suggereerde Friedenbach belangrijke verbeteringen voor on-chain Bitcoin-transacties. De zogenaamde “soft fork”-alternatie impliceert een versterking van consensusregels waarbij oude nodes “nog steeds mee kunnen doen op de chain”.

In zijn presentatie benadrukte Friedenbach de rol van sharding voor een verbeterde censuurweerstand, waarbij hij opmerkte dat hij de “sharding”-term van de “database-industrie” heeft geleend. De term die in het onderzoek staat beschreven is echter “grotendeels niet” de sharding die andere grote crypto-projecten gebruiken, maar is “niettemin de juiste term om te gebruiken” in dit onderzoek.

De sharding-term is vooral bekend van de aankomende grote upgrades van de blockchain van Ethereum (ETH). De term impliceert in dit geval een ​​methode voor het verhogen van het aantal transacties dat een blockchain kan verwerken. Het idee van sharding is dat meerdere netwerkcomputers de transactieworkload van on-chain transacties kunnen verdelen.

Het is een “goede plek om vanaf te beginnen”

Friedenbach, die ook voor NASA heeft gewerkt, beweerde in zijn toespraak dat hij niet van plan was om Bitcoin-schaaloplossingen te bedenken, maar oorspronkelijk nadacht over “de ontwikkeling van een dubbele PoW-verandering waarbij je een nieuwe PoW met een soft fork introduceert”. Hij benadrukte dat zijn idee geen volledig voorstel is om verandering door te voeren. Echter is het wel iets dat ontwikkelaars kunnen overwegen, en het is een “goede plek om vanaf te beginnen”.

De schaalbaarheid van Bitcoin is een van de belangrijkste pijnpunten van de grootste cryptocurrency.

In juli van dit jaar kondigde een groep Bitcoin-technici de lancering aan van de Bitcoin Operations Technology Group (Bitcoin Optech). De groep zal het schalingsprobleem van de Bitcoin-blockchain aan gaan pakken. Het non-profitteam wordt ondersteund door toonaangevende entiteiten uit de sector, zoals PayPal-bestuurslid Wences Casares, manager van Kohlberg Kravis Roberts & Co. Ltd John Pfeffer en onderzoeks- en ontwikkelingsgroep Chaincode Labs.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *