Nieuws

Bitcoin schaarser dan goud! Volgens deze redenen gaat bitcoin de hoogste koers ooit bereiken!

Bitcoin staat aan de vooravond van een enorme koersstijging. Dat was een van de onderwerpen van de nieuwste aflevering van Crypto Trader, een show van CNBC. Raz Gerber praat daar over de impact van het afnemende aanbod aan nieuwe bitcoin in de komende jaren.

En spoiler: dat is een heel positieve impact.

Bitcoin halving maakt bitcoin schaarser dan goud

Raz Gerber: ‘In mei 2020 ondergaat bitcoin een halving. De inflatie van bitcoin gaat dan gelijk op met die van goud, die is nu ongeveer 1,7 procent. Vier jaar later wordt bitcoin schaarser dan goud. De inflatie van bitcoin is dan nog maar 0,8 of 0,9 procent.’

Hierna trekt Gerber, hij werkt voor databedrijf Dremio, de vergelijking met goud. Vóór de jaren zeventig was de waarde van de Amerikaanse dollar nog gekoppeld aan goud:

‘Het is nu 48 jaar geleden dat Nixon de dollar heeft losgekoppeld van de gold standard. Dit wordt ook wel de Nixon shock genoemd. Kijk je naar de prijs van goud, dan zie je dat deze niet meteen is gestegen na de Nixon shock. Dat duurde nog wel een tijdje. Maar acht jaar later is goud ruim zestien keer over de kop gegaan, vergeleken met de Amerikaanse dollar.’

‘In de zomer van ‘71 was goud nog maar 40 dollar waard. Vandaag de dag is het 1.500 dollar waard. Do the math. De Amerikaanse dollar is ruim 95 procent in waarde gedaald in vergelijking met goud.

De Nakamoto shock komt eraan

Volgens Gerber volgt bitcoin in de toekomst hetzelfde pad als goud in 1970. Hij vergelijkt de bitcoin block halving met de Nixon shock:

‘Ik geloof dat de Nakamoto shock in de komende jaren kan gaan komen. Het zal waarschijnlijk nog een jaar of drie duren voordat we hier iets van merken. Met bitcoin hebben we een asset die steeds schaarser wordt, eigenlijk om de tien minuten zelfs. En als dat gebeurt, dan kan deze Nakamoto shock het equivalent zijn van de Nixon shock bijna vijftig jaar later.’

Plan B heeft er dezelfde kijk op

Gerber’s kijk op het afnemende aanbod van bitcoin en de prijsontwikkeling lijkt op die van Plan B. Dat is een Twitteraar die het stock-to-flow-ratio op bitcoin heeft toegepast. Het stock-to-flowmodel wordt doorgaans gebruikt om de prijs van goud te voorspellen, en deze past heel nauwkeurig op de koers van bitcoin:

Bron: BTCDirect

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *