Nieuws

Bitcoin rond de 8000 usd, wat gaat er nu gebeuren?

Analyse door Het Crypto Huis – Bitcoin (BTC) hanteert op het moment van schrijven een prijs van $7.970 (Coinbase). Een rustig dagje voor de grootste cryptomunt.

Bitcoin gaat een beetje omhoog

Bitcoin lijkt vandaag weer wat aan te trekken, en dat is ook vrij natuurlijk na een correctie te hebben gehad van maar liefst 18%. Na mijn inziens is dit de start van de B wave, van de ABC correctie, gebaseerd op de Elliott Wave theorie.

bitcoin koers

Ook zien wij op het dagelijkse tijdframe dat wij op de MacD een bearish cross hebben gemaakt en dat wij op de RSI ook door de trendlijn heen zijn gevallen, die wij al aan het vormen waren sinds 5 december, 2018. Een re-test van deze trendlijn op de RSI is waarschijnlijk.

4 uur chat overzicht

We kunnen op het 4 uur overzicht waarnemen dat wij twee keer support hebben gevonden op de EMA-200, rond het prijsniveau van $7550. We zien ook inmiddels dat de EMA-21 (4H) van BTC zich heeft gekruist met de EMA 50 en de EMA 100. Deze ‘Death’ cross hebben wij ook voor het laatste gezien op 17 februari. Flinke bearish indicatie dus.

Het liefst zien wij een re-test van de $8.150 – $8.250 gebeuren, alleen zolang wij de $8.050 niet breken, zie ik dit niet gebeuren. Ook maken wij inmiddels op de STOCH RSI (4H) een bearish cross. De laatste keer dat wij een bearish cross vormde kregen wij een verdere correctie als gevolg.

bitcoin

Support levels

– $ 7.550 (short term)

– $ 7.240 (short term)

– $ 6.810 (short term)

– $ 6.666 (short term)

– $ 5.960 (mid term)

– $ 5.500 (mid term)

Resistance levels

– $ 8.150 (short term, binnen de downtrend channel)

– $ 8.304 (short term, binnen de downtrend channel)

– $ 8.820 (mid term)

– $ 9.100 (mid term)

– $ 10.000 (mid term)

Gevaar ligt op de loer voor bitcoin

Wanneer BTC bij de target B aankomt, zoals staat weergegeven bij het 4 uur overzicht, kunnen wij een mogelijke Head & Shoulder patroon zien, die ons veel verder naar beneden kan brengen dan de mogelijke target van $6.660. De Head & Shoulder kan ons maar liefst brengen naar het prijsniveau van $6.055.

bitcoin

YouTube


In de meest recente video bespreek ik een aantal belangrijke levels waar wij naar dienen te kijken. In de video heb ik het over een re-test, wat zeker mogelijk is (rond de $8150), voordat wij verder down gaan. Ook bespreek ik de technische analyse Ethereum, Enjin & Quarkchain (QKC)

Het sentiment is voor mij op dit moment erg bearish. We zitten onder een aantal belangrijke indicatoren. Ook is Bitcoin door zijn trendlijn heen gevallen. Omdat de prijsactie erg zwak is, zal het mij niet verbazen dat wij de re-test van de 8150 zone niet gaan halen, en dat BTC er al eerder voor kiest om een nieuwe lokale ‘lower low’ te maken.

Bron: Bitcoinmagazine.nl

1000 euro gratis
Bitvavo
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!

 

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gefeliciteerd!

Dit is een speciale aanbieding van Cryptokopen.nl! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten te betalen! Overgens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin broker van Nederland met de laagste handelsfee van Nederland! Klik op de knop beneden om deze bonus te claimen!