Nieuws

Bitcoin prijs onder de 8000 usd en zakt steeds dieper weg

Veel fut zat er de afgelopen vier weken niet in. De bitcoin werd verhandeld in een bandbreedte van tussen de 7800 dollar en de 8400 dollar. Merendeels dobberde de digimunt rondom de 8200 dollar.
 
Een uitbraak naar de 9000 dollar op woensdag 9 oktober bleek slechts een rimpeling, die niet wist te groeien. Al snel ging het weer richting de 8200 dollar en op 11 oktober ging de bitcoin kopje onder, dus onder de 8000 dollar. Sindsdien was er sprake van weinig levendigheid.
 
Even na vieren stond de teller voor de bitcoin op bijna 7492 dollar. Maar aangezien dat een momentopname is, kunt u het beste hier klikken om te zien wat de stand nu is.

Lage volatiliteitsgraad

De volatiliteit van de cryptovaluta is volgens analist Omkar Godbole van het in crypto-analyse gespecialiseerde CoinDesk inmiddels zelfs gezakt tot het laagste niveau sinds 1 april.
 
Richtinggevend nieuws dat de bitcoinmarkt echt in beweging kon zetten, was in de afgelopen vier weken behoorlijk spaarzaam. Dat gold ook voor pikante uitspraken van bitcoingoeroes en bitcoinhaters, die in de afgelopen twee jaar de markt nogal eens lekker in gang konden zetten of juist een oplawaai konden geven.
 
Beleggers moesten het de afgelopen tijd voornamelijk doen met technische analyses om gevoel te houden met het pad dat de bitcoin zou kunnen inslaan. Weinig fundamenteels dus. Wel heeft de topvrouw van de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity bekend gemaakt dat haar firma nu klaar is om cryptomunten te bewaren voor cliënten.
 
Dat kan interessant zijn voor mensen en instellingen met een behoorlijke hoeveelheid bitcoins. De betrokkenheid van gevestigde namen (zoals Fidelity) bij de bitcoinmarkt is van groot belang voor de vergroting van het vertrouwen in de bitcoin.

Exchange Traded Fund

Verder heeft weer een partij bij de Securities and Exchange Commission (SEC) een verzoek ingediend om een Exchange Traded Fund (ETF) op bitcoins te mogen lanceren. Het betreft Kryptoin Investment Advisors, een op de Cayman Islands gevestigd beleggingsbedrijf.
 
Bij deze firma ontwikkelt Jason Toussaint het product. Hij is de voormalige Managing Director van de World Gold Council en ex-portfoliomanager achter SPDR’s Gold Shares ETF, een van de grootste op goud gerichte ETFs ter wereld.
 
Het is de bedoeling dat het fonds genoteerd gaat worden op NYSE Arca. Eerder dit jaar werden bij de SEC drie voorstellen voor bitcoin-ETFs ingediend: één werd geweigerd, één trok zich terug en één is nog in behandeling. Wat betreft het nog in behandeling zijnde voorstel: dat is een initiatief van Wilshire Phoenix en NYSE Arca.
 
Naar een breed toegankelijke ETF wordt nog steeds uitgekeken door bitcoingoeroes en bitcoinbeleggers. De verwachting is dat de introductie hiervan nieuwe schwung zal geven aan de bitcoinmarkt, en in het verlengde daarvan aan de gehele markt voor cryptovaluta’s.
 
Bron: Finanzen

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *