Nieuws

Bitcoin na 6 maanden terug op weerstand

De ene dag staan de koersen onder druk nadat de belangrijkste Bitcoin-beurs is gehackt en de volgende dag ligt de Bitcoin op recordkoers.

Dat hadden veel mensen niet gedacht, maar gebeurt nu toch echt. Voor het eerst sinds november vorig jaar stijgt de koers namelijk boven de $ 6.000,-. Zoals je in onderstaande grafiek kunt zien is dat wederom te danken aan kapitaalinjecties die de Aziatische markten vannacht brachten. In dit overzicht van Tradingview zie je de marktkapitalisatie over de afgelopen 5 dagen met de scherpe daling van gisteren, die inmiddels weer gecompenseerd is.

bitcoin koers

Het is overigens de vraag of de koersstijging lang aanhoudt. Zoals we eerder zagen voorzien zowel de positievelingen als de negatieve beleggers dat er eerst op korte termijn een correctie moet komen. De koersen en ontwikkeling van marktkapitalisatie tonen dit (nog) niet. Daarbij heeft de Bitcoin eerder dit jaar laten zien dat zij eerst een aantal correcties krijgt voordat ze definitief door een nieuwe weerstand breekt.

Tot slot is $ 6.000,- heel lang gezien als een ‘ijzeren’ weerstand die het verschil tussen een gewone en bull-markt zou bepalen. Het ligt dan ook niet voor de hand dat deze barriëre zonder meer geslecht wordt. Toch is de markt nu positiever.
Zoals een oude beurswijsheid zegt: “De markt heeft altijd gelijk”. We genieten dus van het moment en blijven de live koersen goed volgen!

Bron: Apparata.nl

1000 euro gratis
Bitvavo
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!
Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gefeliciteerd!

Dit is een speciale aanbieding van Cryptokopen.nl! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten te betalen! Overgens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin broker van Nederland met de laagste handelsfee van Nederland! Klik op de knop beneden om deze bonus te claimen!