Nieuws

Bitcoin krijgt een flinke tik! 800 usd gedaald!

Bitcoin (BTC) heeft vannacht een flinke klap te verduren gekregen. In een zeer korte tijd verloor de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie $800 in waarde. Analisten suggereren dat dit het gevolg kan zijn van enkele whales die vlak voor de drop grote hoeveelheden bitcoins verplaatsten, anderen vinden de huidige correctie juist gezond.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.929 op CoinMarketCap, waarmee het in de afgelopen 24 uur een daling van 6,88% zag. Met de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt van $250,3 miljard, en bitcoins marktkapitalisatie van $139,9 miljard, is de bitcoin dominantie op dit moment 55,9%.

Gisteren deed Crypto Insiders al verslag van een mogelijke trendommekeer, en die lijkt er nu inderdaad te komen. Het blijft onduidelijk of dit een correctie voor de korte termijn is, of dat dit de voorbode is voor verdere dalingen. De bekende crypto-analist Josh Rager verwacht een mogelijke korte opleving voordat bitcoin verder terugzakt om lagere support niveaus te testen:

Vanwege de grootte van het volume is de kans groter dat de prijs op korte termijn weer opleeft, wat uren of dagen kan duren, voordat een nieuwe push-down plaatsvindt en de koers opnieuw supports gaat testen.

Bovendien zou een correctie “gezond” zijn voor bitcoin. In de afgelopen vier jaar liet bitcoin vaker grote correcties zien na een periode van sterke stijgingen. Vaak corrigeerde de koers met 30%, wat in deze situatie zou betekenen dat bitcoin terugzakt naar de $6.400. Dit is volgens analisten echter onwaarschijnlijk gezien het momentum dat bitcoin in de afgelopen weken zag. Op dit moment verwachten analisten dat de koers mogelijk ergens mid $7.000 support zal gaan vinden.

Niet alleen bitcoin zag afgelopen nacht een flinke dip, ook de rest van de cryptomarkt onderging het zelfde lot. De grootste dalers uit de top 10 cryptocurrencies zijn op dit moment EOS (-11%), bitcoin cash (BCH) met een daling van 9,8% en litecoin (LTC) met een daling van 9,79%.

Bron: Crypto insiders

1000 euro gratis
Bitvavo
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!

 

 

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gefeliciteerd!

Dit is een speciale aanbieding van Cryptokopen.nl! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten te betalen! Overgens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin broker van Nederland met de laagste handelsfee van Nederland! Klik op de knop beneden om deze bonus te claimen!