Nieuws

Bitcoin hangt rond de 11.200 usd. Analist verwacht 20.000 usd in augustus

Bitcoin (BTC) is afgelopen 24 uur gedaald naar $11.200 met weinig activiteit op de cryptomarkt. Bij de altcoins laten Ripple (XRP) en Monero (XMR) lichte plusjes zien, zowel in dollarwaarde als in satoshi’s (eenheden van bitcoin, red).

Analist Josh Rager verwacht een consolidatieperiode, gevolgd door de nieuwe rally in augustus richting $20.000 om een nieuw all-time high te bereiken.

Nieuwsoverzicht: Bitcoin, Ripple en Monero

Eerstgenoemde partij is gelinkt aan American Express, die Ripple noemt op haar website. Tot nu toe is het niet meer dan gerucht, maar beleggers lijken wel te speculeren op het nieuws. Tot nu is XRP de minst presterende cryptomunt uit de top 10 in 2019 en blijft koersgroei uit.

Binance Chain wist wel 424% te stijgen in de periode januari tot en met juni 2019.

XMR stijgt 6% in dollarwaarde. Het team achter Monero (XMR) heeft een aantal kritieke kwetsbaarheden in de code van de privacymunt opgelost. Hackers hadden bijvoorbeeld de mogelijkheid om in het bezit te komen van ‘valse’ XMR munten.

Opmerkelijk nieuws: een bitcoin van $99.000 te koop bij eBay. Sinds 1 juli staat er op eBay een ‘fysieke’ bitcoin van $99.000. Dit is een van de Casacius coins. Dat zijn echte munten waar een bepaalde bitcoin waarde in zijn verwerkt. Eentje van die coins staat dus sinds begin deze maand te koop. Een collectors item.

Bitcoin (BTC) update

En dan bitcoin met weinig actie de afgelopen 24 uur. Wellicht dat het weekend en de Amerikaanse vakantieweek rondom Independence Day een rol speelt. Het handelsvolume ligt relatief lager, net zoals de koersvolatiliteit.

Op zaterdag is de koers bij $11.700 afgewezen en gezakt net onder de $11.000. Sindsdien schommelt de koers tussen $11.000 en $11.500 in.

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Zoomen we uit met de maandgrafiek, dan laat bitcoin nog steeds een stijgende lijn zien. Samen met BNB en LTC is bitcoin de best presterende ‘major’ cryptomunt van 2019.

De dominantie in de markt van bitcoin ligt stabiel rond 60 tot 65% de afgelopen maanden.

BTC koers afgelopen maand (bron: Coincap.io)

Rager vs Vays

Analist Josh Rager voorziet de komende twee tot drie weken een accumulatiefase gevolgd door een nieuwe rally.

Tone Vays, bekend als bitcoin bear, ziet voorlopig geen signalen dat de koers ‘bullish’ is. Dat is pas het geval boven de $12.250.

Altcoins

Luke Martin geeft nog een advies voor degenen die wachten op een altseason, een periode waarbij altcoins continu stijgen.

Ook ‘Mac’ voegt toe: één beweging van 1% van bitcoin leidt tot 5% verlies bij altcoins. Nog steeds een dominant patroon.

Bron: Bitcoinmagazine

 

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *