Nieuws

Bitcoin corrigeert zich na opwaartse trend

Bitcoin (BTC) is op dit moment aan het corrigeren na een lange tijd in een opwaartse trend te hebben gezeten. De plotselinge koersbeweging vond plaats nadat de algehele cryptocurrency-markt eerder op de dag al ruim $35 miljard in marktkapitalisatie verloor. Een verdere neerwaartse correctie behoort op dit moment tot de mogelijkheden.

Op de uurlijkse grafiek vormde bitcoin de afgelopen drie dagen een stijgend trendkanaal. Deze formatie werd door veel analisten gezien als een laatste zet van de bulls om de koers richting de $8.500 te stuwen.

Nadat bitcoin een nieuwe yearly high op $8.388 vestigde begon de koers aan de afdaling. Nadat het aankwam bij de resistance-lijn van het trendkanaal leek deze het in eerste instantie nog te houden.

Uiteindelijk lukte het de bulls niet om de koers opnieuw omhoog te duwen waardoor de koers door de resistance-lijn heen zakte. De daling die volgde duwde de koers terug onder de $7.000. De koers zakte zelfs even tot een dieptepunt van $6.600 en onder de 4 uurlijkse 50 moving average (MA)-lijn, maar lijkt nu weer rond de $7.000 te consolideren.

Op dit moment kijken de meeste analisten naar de $6.400. Daar zou een sterke support moeten liggen vanwege verleden prijsbewegingen in dit gebied. Het blijft echter afwachten of deze support er echt zal zijn aangezien de koers tijdens de afgelopen uptrend geen resistance leek te ervaren in dit prijsgebied.

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $7.217 waard op CoinMarketCap na 9,1% in waarde te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

1000 euro gratis
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!
Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *