Nieuws

Bitcoin breekt de 8700 usd , Nieuwe Run naar de 20.000 usd?

Bitcoin (BTC) is vanochtend door de $8.700 gebroken en heeft op moment van schrijven een koers van $8.714. De weerstand bij $8.500 is gebroken, de volgende drempel ligt bij $9.100. Is dit een tijdelijke opleving of een opmaat naar een nieuwe run richting $9.000? Een korte BTC update op deze zomerse dag.

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin heeft een bewogen week achter de rug. De koers ging kort door de $9.000 om daarna circa $1.100 te dippen. De koers brak deze ochtend de $8.600 grens en vervolgens de $8.700.

bitcoin-koers

itcoin koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Analisten bleven wel vertrouwen hebben in het koersbeeld. Analist John van Meer concludeerde in zijn analyse van zaterdag:

Na wekenlang groen is er weer een rode candlestick te zien. Ondanks de dip van $1000 in een paar uur tijd lijken de bulls positieve momentum te behouden. Zolang de koers op de dagelijkse grafiek higher lows blijft maken behouden de bulls controle.

JOHN VAN MEER, DE BITCOINCONSULTANT

Elroy Ryon van Het Crypto Huis hanteerde de volgende support – en weerstandsniveaus in zijn analyse van vrijdag. De weerstand bij $8.500 is nu gebroken. De volgende weerstanden ligt bij $9.100 en $9.400. De supportlevels liggen op de korte termijn bij $7.800 en $7.500, aldus Ryon.

Ook Big Chonis merkte gisteravond op dat BTC zich tussen weerstand en support bewoog. Bitcoin beweegt daar nu boven.

FOMO-effect?

Vraag is hoe lang de run van bitcoin gaat duren of dat het een tijdelijke opleving is?

Analist Luke Martin vraagt zich af wanneer er weer nieuwe kopers op een volgende rit gaan meespringen, zolang BTC boven de $8.700 blijft. Het psychologische effect van Fear of Missing Out (FOMO) kan de prijs verder opdrijven.

‘Wat als dit het laagste punt van bitcoin is?’, vraagt men zich af, waarna men besluit om ook in te stappen of bij te kopen. Dat effect drijft de prijs op. FOMO is niet alleen voorbehouden aan kleine beleggers, ook grote, institutionele beleggers en nationale staten die in BTC investeren, hebben hier last van.

Bron: Bitcoinmagazine.nl

1000 euro gratis
Bitvavo
Handel nu gratis 1000 euro zonder handelingskosten. Bitvavo is de goedkoopste bitcoin aanbieder in Nederland!
Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gefeliciteerd!

Dit is een speciale aanbieding van Cryptokopen.nl! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten te betalen! Overgens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin broker van Nederland met de laagste handelsfee van Nederland! Klik op de knop beneden om deze bonus te claimen!