Nieuws

Binance bevriest gestolen tokens van Cryptopia Hack

S’Werelds bekendste cryptocurrency exchange Binance heeft tokens bevroren die naar verluidt betrokken zou zijn geweest bij de grote “Hack’ van de Nieuw Zeelandse exchange Cryptopia, CEO Baas Changpeng Zhao tweette dit op 16 January 2019.

Cryptopia, dat momenteel under maintaince is en dus is uitgeschakeld is druk bezig met het onderzoek die door de Nieuw Zeelandse Poltitie is gestart. Volgens verschillende bronnen gaat het om ten minste $ 3,6 miljoen in cryptocurrency.

Hoewel het totale in beslag genomen bedrag nog steeds onbevestigd is, hebben gebruikers van sociale media Binance gewaarschuwd voor verdachte transacties van adressen waarvan bekend is dat ze gerelateerd zijn aan de diefstal van Cryptopia.

Zhao zei vervolgens dat het personeel de tokens in quarantaine had geplaatst, die in verschillende batches leken te verschijnen: 31.320 Metal (MTL) ter waarde van $ 7.830 en 49.776 KyberNetwork (KNC) tokens, met een waarde van $ 6.867 “… [W] e kon een deel van het geld bevriezen,” schreef hij op Twitter, toevoegend:

“I don’t understand why the hackers keep sending to Binance. Social media will be pretty fast to report it, and we will freeze it. It’s a high risk maneuver for them.”

Ondertussen hadden vertegenwoordigers van Cryptopia op 15 januari gezegd dat het bedrijf vanwege de aard van het politieonderzoek niet in staat is commentaar te leveren op de gebeurtenissen die aan de hack voorafgingen.

Toen de hack voor het eerst werd gemeld, waren de vermoedens waar iedereen bang voor was nu de werkelijkheid.

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *