Belangrijk

Beste Crypto Exchanges of Brokers van Nederland 2021

Terwijl Bitcoin meer en meer toeneemt aan populariteit in de wereld, neemt ook de vraag naar betrouwbare crypto exchanges en crypto brokers in Nederland toe in 2021. Er zijn wereldwijd enorm veel crypto exchanges en crypto brokers te vinden, maar deze zijn lang niet allemaal even betrouwbaar of eenvoudig te snappen.

Er is dan ook een sterke behoefte aan crypto exchanges of brokers die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook die Nederlands zijn. Vaak is het voor beginners in de industrie handig om in hun eigen taal meer te leren over crypto en om snel en overzichtelijk te kunnen investeren in crypto.

Vandaag nemen we dan ook een aantal Nederlandse crypto exchanges en brokers onder de loep, zodat je in 2021 een veilige en weloverwogen keuze kunt maken voor een platform wat bij jouw wensen en risicoprofiel past. We zetten 8 prominente crypto exchanges en brokers voor je onder elkaar en geven je graag onze voorkeur van deze top 8 mee, zodat je vervolgens zelf een keuze kunt maken!

Hier komen ze! De beste crypto exchanges of brokers van Nederland in 2021! Laten we eerst eens kijken naar wat crypto exchanges en crypto brokers eigenlijk zijn.

Wat is een crypto exchange?

Voordat we meteen met namen gaan smijten, is het natuurlijk wel zo handig als je een beetje beeld hebt van wat een crypto exchange eigenlijk is. Een crypto exchange is misschien het makkelijkst te vergelijken met een aandelenbeurs of een grenswisselkantoor waarin je je euro’s kunt omruilen voor andere valuta wanneer je op vakantie gaat.

Op een crypto exchange kun je cryptocurrency’s aanschaffen met fiat geld (oftewel gewoon geld als Euro’s of Dollars) óf kun je cryptocurrency’s aankopen of verkopen met andere cryptocurrency’s. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoin kopen met Euro’s of met Dollars, maar je kunt ook Bitcoin kopen voor Ethereum, een andere cryptocurrency die vrij populair is.

Er zijn wereldwijd vele cryptocurrency exchanges te vinden, maar de kunst is om een crypto exchange te vinden die past bij je wensen, die niet te complex oogt en die in duidelijke en eerlijke taal laat zien wat je kan verwachten.

Het verdienmodel van een crypto exchange is simpel. Bij elke transactie (dus zowel aankoop als verkoop) betaal je transactiekosten. Transactiekosten kunnen per platform sterk verschillen en zorgen ervoor dat de crypto exchange kan blijven bestaan en zijn diensten kan aanbieden aan de eindgebruiker, jij dus.

Maar wat zijn dan crypto brokers?

Wat is een crypto broker?

Voor wie de Engelse taal een beetje machtig is, zal een broker al snel worden gerelateerd aan het Nederlandse woord ‘makelaar’. Dat klopt in essentie, maar binnen de handelswereld wordt een broker eerder een tussenpersoon genoemd.

Een broker kan ingezet worden als tussenpersoon die namens jou bepaalde aankopen of verkopen kan doen en zo je portfolio kan beheren. Maar een broker kan ook een beleggingsstrategie voor je uitvoeren die je zelf hebt bedacht of die je hun laat bedenken.

Net als voor crypto exchanges geldt ook voor crypto brokers dat er veel verschillende partijen te vinden zijn binnen de crypto industrie. Het riskante is natuurlijk dat je deze persoon of personen niet echt kent en je uiteraard wilt voorkomen dat er iemand met je centen vandoor gaat en je er nooit meer iets van hoort.

De juiste en betrouwbare broker vinden kost dus doorgaans veel tijd. Deze tijd besparen we je met dit artikel, want wij hebben al aardig wat onderzoek voor je gedaan! Meer weten over wat brokers voor je kunnen betekenen? Bekijk deze video eens!

 

 

Beste Crypto Exchanges of Brokers van Nederland 2021

Nu je helemaal bijgepraat bent over crypto exchanges en crypto brokers en de verschillen tussen die twee termen, is het tijd om ons te richten op de beste crypto exchanges of brokers van Nederland in 2021.

Wat deze brokers en cryptocurrency exchanges met elkaar gemeen hebben is dat ze van Nederlandse oorsprong zijn en vaak ook in het Nederlands zelf zijn. Het vinden van een goede broker of exchange kost flink wat uitzoekwerk, maar wij helpen je graag op weg met onze eigen top 8 van de beste crypto exchanges of brokers van Nederland voor 2021.

Zit je er klaar voor? Zonder verdere vertraging presenteren we vol trots onze top 8, zodat jij in 2021 een vliegende start kunt maken! Daar gaan we!

Nummer 8: AnyCoinDirect

AnyCoinDirect is een Nederlandse broker die een wat lagere score heeft dan de andere brokers. Dit heeft voornamelijk te maken met het aanbod. Via AnyCoinDirect is het mogelijk om 26 verschillende crypto te traden. Hier zitten logischerwijs vooral de grotere namen zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin tussen. Het overige aanbod valt wat tegen, zeker als je dit afzet tegen andere platforms.

Dit wordt natuurlijk pas een probleem wanneer je op zoek bent naar een wat uitgebreider aanbod en deze specifieke crypto niet ondersteund wordt door AnyCoinDirect. Wil je gewoon de traditionele top 3 verhandelen? Dat is het beperkte aanbod niet per definitie een minpunt, maar ook niet echt een pluspunt.

Qua interface is AnyCoinDirect ook wat fletser en iets verouderd ten aanzien van hun directe concurrenten. Dit is weliswaar subjectief en meningen hierover kunnen verschillen, maar het geeft niet direct het gevoel dat AnyCoinDirect bovenop een heerlijke gebruikerservaring zit.

Nummer 7: Bitonic

Ben je een fan van Bitcoin? Dan is Bitonic voor jou misschien wel het ideale platform. Niet in de laatste plaats omdat de naam van het platform natuurlijk een kundige verbastering is met dezelfde letters als Bitcoin.

Bitonic is een Nederlandse partij die als eerste de markt wist te veroveren in 2012, toen nog vrijwel niemand in Nederland van Bitcoin had gehoord. Zij wisten het voor Nederlandse investeerders mogelijk te maken om doodeenvoudig met een IDEAL-transactie Bitcoin aan te schaffen.

Vandaag de dag is dat misschien geen uniek aanbod meer, vandaar ook plek 7 voor Bitonic, maar dat was in 2012 wel anders. Toch heeft Bitonic altijd vastgehouden aan de moeder van alle cryptocurrency’s: Bitcoin. Het is dan ook de enige crypto die je via Bitonic kunt verhandelen en daarmee is Bitonic direct het meest gelimiteerde platform van alle 8 platforms die we vandaag onder de loep nemen.

Tegelijkertijd zijn ze wel heel kundig in het verhandelen van deze ene crypto en is het platform bovendien simpel, enorm gebruiksvriendelijk en duidelijk. Toch zoeken we voor onze echte toppers wat meer diversiteit en een uitgebreider portfolio.

Nummer 6: Bitcoin Meester

Ben je op zoek naar een uitgebreider aanbod van crypto portfolio? Dan kun je je lol op met Bitcoin Meester. Ook hier staat de crypto Bitcoin prominent in de naam, maar Bitcoin Meester richt zich op veel meer crypto dan alleen Bitcoin.

Sterker nog, Bitcoin Meester is de broker met het meest uitgebreide crypto aanbod van Nederland. Meer dan 200 verschillende crypto kunnen op het platform van Bitcoin Meester verhandeld worden.

Een ander groot voordeel van Bitcoin Meester is dat je coin-for-coin kunt traden. Hiermee bedoelen we dat je je Bitcoin niet hoeft te verkopen voor Euro’s of Dollars om daarmee vervolgens weer Ethereum te kopen, maar dat je direct je Bitcoin voor Ethereum (of andersom) kunt omruilen. Dit scheelt tijd en vooral handelskosten, wat absoluut een pluspunt is ten aanzien van andere partijen.

Maar, nu we het toch over handelskosten hebben, we raken hier direct de achilleshiel van Bitcoin Meester. De handelskosten zijn in vergelijking met concurrenten op zijn zachtst gezegd best stevig te noemen. Je betaalt hierdoor dus flink om van het aanbod van Bitcoin Meester te kunnen profiteren. Een aangezien we uiteindelijk vooral in crypto willen handelen om er rijk van te worden en niet om er arm van te worden, is het kijken naar handelskosten een belangrijk element binnen het vaststellen van onze top 8.

Wil je dus lekker aan de slag met crypto en actief gaan handelen? Dan kun je beter op zoek naar een goedkoper platform en Bitcoin Meester, ondanks het uitgebreide aanbod, links laten liggen.

Nummer 5: SATOS

Het eerste platform wat onze top 5 binnenkomt is het platform SATOS. SATOS valt een beetje tussen alle losse platformen in en doet het daarmee eigenlijk best leuk, zonder echt fantastisch te zijn.

Zelf claimen ze het best beoordeelde platform van Nederland te zijn. De klantenreviews zijn met een 4,4 van de 5 ook zeker niet slecht te noemen. Het aanbod van SATOS is beter dan dat van Bitonic, maar met (slechts) 5 munten ook niet bepaald indrukwekkend te noemen.

Ook SATOS is niet bepaald heel goedkoop qua servicekosten, deze liggen tussen de 1,5% en 2,5% en daarmee zijn ze ook een van de meer prijzige platforms. Wil je je crypto veilig stellen? Dan zul je sowieso op zoek moeten naar externe wallets want je kunt je crypto niet op SATOS zelf bewaren.

Zeker niet het slechtste platform van onze top 8, maar ook absoluut niet het beste platform. Wil je een keertje wat crypto kopen? Dan kan dat prima op SATOS. Wil je wat meer waar voor je geld? Lees dan nog even door!

Nummer 4: BTC Direct

Net buiten de top 3 vinden we BTC Direct op de vierde plaats. BTC Direct is een van de grootste en meest bekende partijen in de crypto wereld binnen Europa. Je zou het daardoor bijna niet verwachten, maar BTC Direct is 100% Nederlands.

Opgericht en gevestigd in Nijmegen en sinds 2013 actief in de wondere wereld van cryptocurrency’s. Oorspronkelijk richtte BTC Direct zich primair en uitsluitend op Bitcoin, maar in de jaren die volgden is het aanbod iets verder uitgebreid.

Toch is in 2021 het aanbod nog altijd beperkt tot de volgende 5 munten:

Dit is meteen de reden dat BTC Direct buiten onze top 3 valt. Naast het beperkte aanbod heeft BTC Direct geen inhouse wallets beschikbaar, is de drempelwaarde voor een inleg vastgesteld op een minimum van €30,- en duurt het even voordat je het registratieproces volledig hebt doorlopen voordat je écht aan de slag kunt met crypto.

Nummer 3: Litebit

We zijn aanbeland bij onze top 3! Litebit is het eerste platform die zich tot de beste drie van Nederland mag rekenen. Feitelijk heeft Litebit alles wat we zoeken. Het aanbod is lekker groot, dus je kunt er alle kanten mee op. De website werkt kinderlijk eenvoudig, er is zelfs een app voor iOS en Android die uitstekend werkt en alles bij elkaar zie je al gauw dat Litebit de 8,6 waardering van Trustpilot heeft verdiend.

Misschien onderbelicht, maar een van de allerbeste eigenschappen van Litebit is wel hun klantenservice. Deze staan dag en nacht in de kortste tijd voor je klaar om je met elke uitdaging of probleem op weg te helpen en om ervoor te zorgen dat je een hele fijne gebruikerservaring op hun platform hebt.

Ook het aanbod van Litebit is zoals gezegd aanzienlijk te noemen. Meer dan 50 crypto’s zijn op het platform te verkrijgen, waardoor je niet alleen verzekerd bent van de top 10 crypto’s, maar ook een flinke hoeveelheid kleinere crypto’s waarin je kunt investeren om eens een gokje te wagen of een weloverwogen investering te doen.

Eigenlijk scoort Litebit op de meeste fronten minstens net zo goed als de aanstaande nummer 2, behalve dat het platform iets duurder is dan de nummer 2. Daarom zal Litebit het voor nu nog moeten doen met een derde plaats, maar slaat daarmee een flink gat richting hun directe concurrenten.

Nummer 2: Coinmerce

Op een haar na zal Coinmerce de eerste plek aan zich voorbij moeten laten gaan. Deze relatieve nieuwkomer op de markt komt net een neuslengte tekort voor de titel Beste crypto exchange of broker van Nederland voor 2021.

Coinmerce is een platform wat sinds 2017 de Nederlandse markt heeft betreden en inmiddels een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Niet alleen merk je dat Coinmerce de ervaringen van andere platforms heeft meegenomen in het ontwerp en de bedrijfsfilosofie, maar Coinmerce vertegenwoordigt ook nog een maatschappelijke functie richting de community.

Coinmerce richt zich primair op een moeiteloze gebruikerservaring. Het platform is dan ook ontzettend simpel, werkt intuïtief en voor iedereen toegankelijk. De interface werkt heel soepel, ziet er strak uit en ademt hoge kwaliteit uit. Je hebt onmiddellijk het gevoel dat je bij Coinmerce aan het juiste adres bent wanneer je net even iets meer van een broker of crypto exchange verwacht. En je zult niet teleurgesteld worden.

Naast de fijne interface onderscheidt Coinmerce zich ook door lage handelskosten te rekenen voor de trades. Hiermee willen ze het handelen in crypto breed beschikbaar maken voor veel Nederlanders, om daarmee de verdere adoptie van crypto in Nederland mogelijk te maken.

Naast lage kosten kun je bij Coinmerce terecht voor meer dan 140 verschillende cryptocurrency’s, waardoor je altijd verzekerd bent van het allerbeste en nieuwste aanbod op het gebied van crypto. Klinkt natuurlijk allemaal geweldig. En dat is het ook. Toch is er nog één partij die we nóg hoger inschatten dan Coinmerce: onze nummer 1!

Nummer 1: Bitvavo

Jawel, daar is hij dan! De onbetwiste nummer 1 voor ons is Bitvavo! Niet voor niets is het motto van Bitvavo “Trade the Future”. Dat is namelijk letterlijk wat je bij Bitvavo kunt doen. Je handelt op Bitvavo in meer dan 50 verschillende crypto, maar er is natuurlijk nog meer!

Bitvavo staat bekend als een platform wat werkelijk briljant is voor de beginnende handelaar. Nergens anders is het zó eenvoudig om je allereerste crypto aan te kopen. Je kunt letterlijk binnen 1 minuut al beschikken over je eerste stukje Bitcoin!

Waar Bitvavo zich écht in onderscheid met alle andere platforms is dat zij ontzettend goed snappen dat er een verschil zit tussen klanten krijgen en klanten behouden. Ze zijn er dus niet alleen heel goed in om klanten aan zich te binden, maar weten deze ook aan zich te houden. En dat is knap!

Bitvavo krijgt dat voor elkaar door superscherpe tariefstelling van 0,25% aan handelskosten te rekenen én door talloze functionaliteiten op hun platform te bieden voor zowel beginners als de wat meer gevorderde handelaar. Hierdoor richten zij zich dus niet alleen op beginners, maar ook niet alleen op gevorderde handelaars.

Sterker nog, Bitvavo richt zich juist op een stuk educatie, waarin zij hun klanten helpen beter, meer ervaren en slimmer te worden. Functionaliteiten als een stop-loss die bij een bepaalde prijs posities automatisch weer verkopen zijn van die mooie voorbeelden die ervoor zorgen dat Bitvavo net even dat stapje extra doet ten opzichte van de concurrentie.

Ben je dus op zoek naar een Nederlands platform wat niet alleen NU een goede keuze is, maar wat ook voor de komende jaren een stabiele, goedkope en veilige keuze is? Dan kun je niet om Bitvavo als nummer 1 van onze top 8 heen. Bitvavo laat elke concurrent achter zich en mag zich met recht het beste crypto platform van Nederland noemen in 2021!

Conclusie

Hiermee zijn we alweer aan het eind gekomen van dit artikel! Hopelijk heb je jezelf door het lezen van dit artikel enorm veel tijd kunnen besparen en hebben we je weer een stukje op weg geholpen om zelf voor de eerste keer een crypto zoals Bitcoin te kunnen kopen.

Of loop je misschien al wat langer mee en merk je dat je tegen bepaalde beperkingen aanloopt? Dan kan het geen enkele kwaad om een kritisch naar je huidige platform te kijken en om te kijken of je in deze lijst geen betere match tegenkomt.

We constateren dat de verschillen relatief klein zijn en dat je bij al deze platforms veilig je aankopen kunt doen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ineens al je geld kwijt bent. Toch zijn het vaak net de kleine verschillen die er het allermeeste toe doen en die uiteindelijk het verschil maken waarom iemand voor het ene platform in plaats van het andere platform kiest.

Wij snappen dat elk platform er in eerste instantie best aantrekkelijk uit ziet en dat de klantenservice over het algemeen op zijn minst een ruime voldoende scoort. Toch differentiëren de platforms zich voornamelijk op het gebied van het aanbod van munten, volwassenheid en het kostenaspect.

Met name het kostenaspect is in onze afweging heel zwaar gewogen. Want hoe leuk iets er ook uit ziet en hoe aantrekkelijk het op papier allemaal lijkt, wanneer het erop aankomt gaat de hele crypto trading industrie maar om één ding en één ding alleen: er moet geld verdiend worden. En niet zo maar geld. Nee, schoftig veel geld!

Daarom is de kostencomponent ook zo ontzettend belangrijk voor veel van onze lezers. Daarnaast wil je een platform wat met je meegroeit en meedenkt. Een platform wat snapt dat jouw behoefte anders ligt wanneer je net aan crypto begint dan wanneer je al jaren actief in crypto handelt.

Het platform dat snapt hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze niet alleen voor beginners aantrekkelijk zijn, maar ook de ervaren handelaars iets moois kunnen bieden, die hebben het écht begrepen. Dát platform verdient dan ook de felbegeerde titel van beste crypto exchanges of brokers van Nederland 2021.

Wij feliciteren Bitvavo dan ook van harte met deze verdiende titel en wensen jullie allemaal veel geluk en voorspoed in dit kersverse jaar waarin crypto wel eens belangrijker kan worden dan ooit tevoren! En daar wil jij natuurlijk onderdeel van uit maken! Hier beneden kun je alvast je eerste bitcoins kopen op Bitvavo! Je hoeft over je eerste 1000 euro geen commissie te betalen! Klik beneden en meld je direct aan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!