Nieuws

Amerikaanse Fed blijft ‘ongelimiteerd’ geld printen om economie staande te houden

De Amerikaanse Federal Reserve (Fed), de centrale bank van het land, gaat voorlopig ongelimiteerd geld pompen in de economie. Hoe reageert de bitcoin (BTC) prijs?

Dat zorgt voor veel reacties op social media. We deden een rondje langs de velden op Twitter.

Bitcoin Twitter

De spreekwoordelijke printer van de gaat dus aan. Bitcoiners hadden slechts een kwartier nodig om op dit nieuws te reageren.

Er zullen slechts 21 miljoen BTC zijn, terwijl er steeds meer dollar bijkomen in een ongeëvenaard tempo. Wanneer je vertrouwen hebt in bitcoin kan dat een signaal zijn om wat extra bij te kopen.

Tegelijkertijd zijn dit bijzonder onzekere tijden, voor elke belegging en voor de wereldeconomie als geheel.

Bitcoiners en andere prominente figuren in de industrie reageren op het nieuws. Volgens Anthony Pompliano is de Amerikaanse dollar vanaf vanochtend een valuta met een ongelimiteerde hoeveelheid.

Op de lange termijn is dat geen goed teken voor een valuta, leert de geschiedenis ons.

Wanneer groeit de interesse in bitcoin vanuit mensen die nog niet zijn ingestapt? Zijn daar nieuwe recordprijzen voor nodig of is het feit dat het netwerk en het protocol door blijven draaien genoeg in deze roerige tijden?

Novogratz ziet dit jaar als dé kans voor bitcoin om te bewijzen dat het bestaansrechts heeft. Er wordt op allerlei manieren nieuw geld gecreëerd.

Ook in Duitsland worden er extra miljarden in de economie gepompt. De reden? Er worden miljarden minder aan belastingen verwacht. $150 miljard extra schulden voor onze Oosterburen.

Binnen de bitcoin community is in de ban van het ‘bijprinten’ van de dollar. Het monetaire beleid van bitcoin is precies het tegenovergestelde: het is duidelijk hoeveel bitcoin er zijn en wanneer er nieuwe op de markt komen.

Bron: Bitcoinmagazine

Tot 1000 euro geen fee
Eerste 7 dagen betaalt u geen fees

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *