Nieuws

6 reden over de koersdaling van de bitcoin!

In een halve dag is de bitcoin wereld helemaal op zijn kop gezet. De koers van BTC stortte namelijk in een twee uur tijd helemaal in. Wij hebben enkele feitjes en statistieken voor je op een rijtje gezet.

1. Bitcoin koers

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: Bitcoin kwam uit de descending triangle waar het al maanden in zat. De koers daalde in mum van tijd van $9.700 naar $8.200.

De prijs is inmiddels al weer een klein beetje gecorrigeerd naar de $8.532. Op moment van schrijven is de koers het afgelopen etmaal met ruim 13% gedaald. De dominantie van BTC is 68%.

bitcoin1

2. Bitcoin grotere plaatje

In een eerdere Technische Analyse werd deze (abrupte) drop al door onder andere de Bitcoin Consultant voorspeld. Hij stelde de support op de 200DMA lijn, die gelijk stond aan de $8.300. Deze support is dus sterk genoeg gebleken.

Vandaag kun je om 12:00 weer een nieuwe TA verwachten waarin Altcoinbase de schade het afgelopen etmaal analiseert.

btc2

3. Verlies in BTC

De prijsdaling van gisterenavond betrof meer dan 10%. Messari was er met de kippen bij om hier een statistiekje aan te hangen. In de afgelopen 8 jaar (sinds 1 augustus 2011), is er maar liefst 70 keer een soortgelijke daling geweest.

In 2011 en 2013 was de volatiliteit het grootst. Deze jaren onderging BTC namelijk 17 keer een daling van minimaal 10%. In het huidige kalenderjaar is het pas twee keer gebeurd. Gisteren hebben we er eentje in levende lijve kunnen ondervinden.

4. Bitmex

De prijsdaling van Bitcoin heeft een slagveld achtergelaten op de markt. Op cryptobeurs BitMex kun je in cryptocurrencies handelen tot hefbomen van maar liefst 100%.

Tijdens de dip die in de loop van de avond volgde, is er maar liefst voor $579.900.000 aan posities geliquideerd. Dat is een getal dat eigenlijk niet te bevatten is: bijna 600 miljoen dollar.

5. Bakkt over de daling

Veel cryptobezitters noemden (en hoopten) dat de Bakkt een katalysator voor de markt zou zijn. Er zou weer een nieuwe stijging aan komen en de koers zou door de opening van 23 september omhoog schieten. Met de kennis van nu blijkt het tegenovergestelde waar te zijn.

De beleggers op Bakkt hebben de prijsdaling uiteraard ook ondergaan. Op de website van de ICE zijn te zien wat de prijs van BTC is en hoeveel contracten er zijn afgesloten.

De eerste 24 uur werden er 71 BTC contracten getekend, maar inmiddels staat het volume op 216 BTC. Daarmee lijkt er toch langzaamaan meer interesse te komen.

6. Koersindicator bitcoin

Eergisteren hebben we op BitcoinMagazine de SOPR koersindicator uitgelegd. Met deze indicator kun je aflezen of men BTC met een verlies of juist met winst verkoopt.

Deze uitspraak kan gedaan worden door de onchain data van de bitcoin blockchain te analysere. Een waarde 1,0 geeft aan dat de markt op een break-even punt zit.

Wat blijkt? Gisteren kwam deze indicator terecht op het laagste punt van de maand. Heel veel mensen hebben dus in paniek hun BTC verkocht. Lees hier meer over de psychologische indicator.

Bron: Bitcoinmagazine

Please follow and like us:

Thanh Lanh Tran (1989) is de hoofdredacteur van Cryptokopen.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *